• BIST 9524.59
  • Altın 2522.673
  • Dolar 32.5237
  • Euro 34.5672
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 10 °C
  • Antalya 15 °C

Türk aşçılar Berlin'de rekor kırdı

Türk aşçılar Berlin'de rekor kırdı
İTB Berlin Fuarı'nda 5 günde 7 etkinlikte toplam 8 bin kişilik yemek çıkaran beş yıldızlı tesislerin Türk aşçıları rekor kırarak herkesi şaşırttı

ÖZKAN ALTINTAŞ- TÜRKIYE TURIZM
BERLİN-
Almanya’nın Berlin şehrinde düzenlenen ITB Berlin 2015 Fuarı nedeniyle Kültür ve Turizm Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı ve çeşitli kuruluşların düzenlediği etkinliklerde 5 günde düzenlenen 7 etkinlikte toplam 8 bin kişilik yemek çıkaran beş yıldızlı tesislerin Türk aşçıları rekor kırarak herkesi şaşırttı.

berlin-fuar-asci-1-.jpg

berlin-fuar-asci--15.jpg

berlin-asci2.jpg

TÜRKİYE’NİN ÜNLÜ AŞÇILARI

Türkiye’nin yüz akı olan milli aşçılar Wyndham Grand Kalamış’ın şefi Mehmet Yalçınkaya, Elite World taksim’in şefi Mithat Yalçınkaya, Kemer Country’in şefi Ayvaz Akbacak, Wyndham Grand Kalamış’ın sous şefi Sedat Yaman ve Mehmet Tokat , Heds Grup yöneticisi Seçkin Gülseçkin ile birlikte Türk mutfağının en seçkin yemeklerini sundular.

berlin-fuar-asci--11.jpg

berlin-fuar-asci--13.jpg

berlin-asce33.jpg

berlin-yemek3.jpg

BAKANLIKLARIN RESEPSİYONLARINDA SUNDULAR

Türkiye’nin ünlü aşçıları Berlin Büyükelçiliğinde düzenlenen resepsiyonda hünerlerini gösterdiler. Daha sonra Dışışleri Bakanı Mevlut Çavuşoğlu’nun katılımıyla hizmete giren otel açılışında yemek sundular. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın etkinliğinde ve İTB Berlin Fuarı içinde Türk mutfağının örneklerini sergilediler. Kültür ve Turizm Bakanılığı Müsteşarının düzenlediği basın toplantısında iKramda bulunan aşçılar son olarak Expo 2016 Antalya’nın tanıtımı için düzenlenen yemeği hazırladılar.

berlin-yemek1.jpg

berlin-asci11.jpg

TÜRK MUTFAĞININ SEÇKİN YEMEKLERİNİ TATTIRDILAR

Heds Grup Başkanı Seçkin Gülseçkin, uzun yıllardır Berlin Fuarı içinde dünyanın 180 ülkesinden gelen konuklara Türk mutfağının seçkin yemeklerini tattırıyoruz. Bu yılda iki bölümde 5 gün boyunca durmadan yemek verdik. Türkiye’nin 5 yıldızlı tesislerinin usta aşçıları her işin altından kalktıkları gibi Türk ve dünya mutfaklarından örnekler sunarak fuar katılımcılarının beğenisini kazandılar”dedi.
 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.