• BIST 9057.89
  • Altın 2292.138
  • Dolar 32.3126
  • Euro 35.0981
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • Antalya 20 °C

ITB Berlin'de Tourexpi ödülleri verildi

ITB Berlin'de Tourexpi ödülleri verildi
9. Geleneksel Tourexpi Destinasyon Yönetimi Ödülleri Berlin ITB fuarında düzenlenen törenle Türkiye standında hak sahiplerine törenle takdim edildi.

ÖZKAN ALTINTAŞ,TÜRKİYE TURİZM
BERLİN-
9. Geleneksel Tourexpi Destinasyon Yönetimi Ödülleri 04 Mart 2015 tarihinde saat 16.00’da Berlin ITB fuarında Türkiye standında hak sahiplerine törenle takdim edildi.

tourexpi.20150305111949.jpg

tourexpi-15.jpg

Bu yıl 18.000 yerli ve yabancı turizm profesyoneli, seyahat acentası, tur operatörü ve otel çalışanlarının oylarıyla aşağıdaki isimler Türk turizmine katkılarında dolayı 2015 Tourexpi Destinasyon ödüllerine lâyık görüldü.

tourexpi-sari.jpg

En İyi Turizm Valisi: Mustafa Büyük – Adana Valisi

Vali Mustafa Büyük'ün ödülünü yerine Kültür ve Turizm İl Müdürü  Sabri Tarı aldı. Adana Valisi Mustafa Büyük’ün Adana turizmini uluslararası platformlara taşımadaki başarısı özellikle yurtdışında büyük takdir toplamıştır. Vali Büyük, Adana bölgesindeki tarihi eserlerin hızla gün ışığına çıkarılması ve turizme kazandırılmasına destek vermiştir. Vali Büyük’ün Turizm Bakanlığı ile yaptığı verimli işbirliği ve Valilik görevinde bulunduğu illerin yerli ve yabancı turizm yatırımcılarına daha cazip kılınmasındaki çabaları sektör ve kamuoyunda büyük takdir toplamıştır.

En İyi Turizm Belediye Başkanı: Mustafa Gül – Kemer Belediye Başkanı

Antalya – Kemer Belediyesi, Mustafa Gül başkanlığında, turizmde pazarlama, tanıtım, ürün geliştirme ve altyapı çalışmalarında Belediye-Sektör işbirliği için örnek teşkil etmiştir. Mustafa Gül ayrıca belediye başkanı olarak yerli ve yabancı tur operatörü ve seyahat acentalarıyla gerçekleştirdiği yakın çalışma ve işbirliği ile Kemer’in bir turizm markası olarak uluslararası farkındalığını yoğun şekilde artırmıştır.

En İyi Otel Müdürü: Nuri İnce – Hemera Oteli Genel Müdürü - Side, Antalya

25 yıldır aynı otelin genel müdürlüğünü büyük başarıyla yürüten Nuri İnce, otelcilikte hizmet kalitesi ve ekolojik sürdürülebilirlik konusunda çok sayıda genç turizmci tarafından örnek alınmaktadır. Genel Müdür olarak her otel müşterisiyle yaptığı bire-bir diyaloglarla hem oteline hem de otelin bulunduğu destinasyona yüksek oranda müdavim-müşteri kazandırmıştır. Yıllar içinde otelin hizmet kalitesini sürekli artıran Nuri İnce, bu sektörde personel eğitimi ve markalaşma konusuna en fazla eğilen yöneticilerden birisidir.

En İyi Otel Sahibi: Recai Çakır

Bodrum’da sadece otel işletmekle kalmayıp, kişisel katkılarıyla Bodrum’u adeta bir turizm markalaşma üssüne dönüşmesine yardımcı olan Recai Çakır turizmle ilgili sayısız STÖ’nün çalışmalarına maddi/manevi destek verdi. Kendi yarattığı ‘Sianji’ markasıyla Türk Sağlık, Spa ve Wellness sektörüne daha fazla uluslararası saygınlık kazandırdı. Uluslararası platformlarda kendi tesisi kadar, Türkiye ve Bodrum destinasyonunun da tanıtımı ve pazarlanması için aynı oranda büyük katkı sağladı.

tourexpi-hamdi.jpg

En İyi Havalimanı ve Destinasyon Pazarlama Ödülü: Hamdi Güvenç

Uzun yıllardır Dalaman Beldesi´nin bütün ülkelerden daha çok turist çekmesi için uluslararası tur operatörleri ve uçak şirketleri ile çok sıkı çalışmalar yaparak Dalaman Bölgesi´nin devamlı olarak uçuş programlarına dahil etmek, bölgedeki otelci ve turizm acentaları ile yaptığı çalışmalarda yeni ürünler yaratıp bunları uçak şirketlerine ve tur operatörlerine teklif etmek, Hamdi Güvenç turizm yatırımcılarını, uçak şirketlerini ve kamu görevlilerini bir araya getirerek Dalaman Bölgesi´nin uluslararası piyasalarda gündemde kalmasını sağlayarak büyük takdir toplamıştır.

tourexpi-numan.jpg

En iyi Turizm Şirketi: Olcartour – Mersin

Aynı zamanda Mersin Turizm Platformu Başkanı olan Numan Olcar tarafından kurulan Olcartour Seyahat Acentası, sayısız uluslararası etkinlikte Çukurova bölge ve turizminin adının başarılı şekilde duyulmasını sağladı. Birçok uluslararası toplantıda Çukurova bölgesi turizm potansiyelini etkin şekilde tanıtarak global yatırımcıların dikkatini bu bölgeye çeken Olcartour, aynı zamanda Uzakdoğu ve Afrika pazarlarında başarılı çalışmalara imza attı.

Tourexpi 50. Yıl Özel Ödülü: Vural Öger

Nerdeyse yarım asırdır Türkiye, Türk insanı ve Türk turizminin yurtdışındaki doğru temsili için büyük başarılarla çaba gösteren Vural Öger, son 45 yılda Türkiye’ye en çok turist getiren şirketlerin de kurucusudur. Havacılık, otelcilik, tur operatörlüğü ve seyahat acentalığı sektörlerinde Türk turizmine en fazla katkı sağlayan isimlerin başında gelen Vural Öger, Avrupa Parlamentosu Milletvekilliği kimliğiyle de Türkiye’nin yurtdışındaki hakları, algılanması ve doğru tanıtımı için büyük katkı sağlamıştır. Özellikle Alman medyasının Türkiye’ye karşı tutumunu kişisel çabalarıyla olumlu yönde etkilemiştir.

Tourexpi Özel Ödülü: Vakkas Altınbaş

Altınbaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Vakkas Altınbaş, KKTC ticaret ve turizm potansiyelini sürekli olarak Avrupalı yatırımcıların üst gündeminde tutmayı ve ilgilerini bu yöne çekmeyi başardı. Çekirdek faaliyet alanı kuyumculuk, enerji ve finans olmasına karşın çalışmalarında sıkça KKTC’nin sağlık, spor, wellness ve Spa olanaklarını gündeme taşıyan Vakkas Altınbaş, çok sayıda farklı projeleri KKTC’ye kazandırmak için uluslararası piyasalarda profesyonel çalışmalar yapmaktadır.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.