• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C
  • Antalya 22 °C

Turizm altyapısı Anadolu'da olmalı

Turizm altyapısı Anadolu'da olmalı
TUROB: Muğla gibi şehirlerimizde teşvik belgelerinin, yeni yatırımlar yerine modernizasyon veya yenileme yapan otel işletmelerine verilmelidir.

İSTANBUL – Turistik Otelciler İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB) Başkanı Timur Bayındır, Rusya'nın, Türk turizmi ve İstanbul için çok önemli bir pazar olduğunu belirterek, Akdeniz sahillerinin yarısını Rus müşterilerin işgal ettiğini söyledi. Bayındır, “Hedeflere ulaşmak için doğru planlamayla konaklama işletmeleri başta olmak üzere turizm altyapısını Anadolu'ya hızlı şekilde yaymalıyız. Muğla gibi şehirlerimizde teşvik belgelerinin, yeni yatırımlar yerine modernizasyon veya yenileme yapan otel işletmelerine verilmesinin sektörümüze daha fazla katkı sağlayacağını öngörmekteyiz.”dedi.

Bayındır, Rusya'da yaşanan ekonomik gelişmelerin Türkiye üzerinde olumsuz etkileri olduğunu söyledi. Bayındır, “Onlara, 'Sevgili Ruslar, ne olursa olsun, Türkiye'ye gelmeye devam edin' dedik” bilgisini verdi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, o dönemde her uçağa 6 bin dolarlık yakıt desteği vereceklerini açıkladığını anımsatan Bayındır, şöyle konuştu:
“Bu çok memnuniyet verici bir hadise oldu. Çünkü bu bir nevi ivme kazandırdı oradaki tur operatörlerine. Ancak bir ayı aşkın bir süre geçti ve bu 6 bin doların kime, nasıl verileceği, verilecek mi, verilmeyecek mi açıklanmadı. Millet birbirine sorar vaziyette. İnşallah bu soru işaretleri de ortadan kalkacak ve bunlarda bir düzene girecek. Rusya, Türk turizmi ve İstanbul için çok önemli bir pazar. Ama neredeyse Akdeniz sahillerimizin yarısını bu müşteriler işgal ediyor.”
TUROB Başkanı Timur Bayındır, 2014 yılında Türkiye'de 58 şehirde yeni yapılacak otel sayısının 316'ya, yatak sayısının ise 82 bin 74'e yükseldiğini belirterek, bunun ülke turizminin gelişmesi açısından güzel olduğunu ifade etti.
Bu kadar fazla yatak kapasitesi olmasının, arz fazlalığını ortaya çıkardığını, bu kapsamda müşteri pastası az olan otellere daha küçük dilimlerin kaldığını belirten Bayındır, şöyle devam etti:
“Her zaman belirttiğimiz gibi ülkemizin 2023 yılı turizm hedefleri var. Bu hedeflere ulaşmak için ülke turizmini çeşitlendirmeli ve turizmi tüm ülkeye yaymalıyız. Aksi halde belirlenen hedeflere ulaşmamız imkansız hale gelir. Hedeflere ulaşmak için doğru planlamayla konaklama işletmeleri başta olmak üzere turizm altyapısını Anadolu'ya hızlı şekilde yaymalıyız. Otellerin yoğun olduğu Antalya, İstanbul, Muğla gibi şehirlerimizde teşvik belgelerinin, yeni yatırımlar yerine modernizasyon veya yenileme yapan otel işletmelerine verilmesinin sektörümüze daha fazla katkı sağlayacağını öngörmekteyiz. Yaklaşık 54 değişik sektörü tetikleyici güce sahip olan turizm sektörü, ülke ekonomisine önemli oranda katma değer yaratmaktadır. Diğer yandan istihdama katkıda önemi yadsınamaz derecede büyük olan konaklama sektörümüzde, 2014 yılında yatırım teşvik belgesi alan işletmelerin faaliyete geçmesiyle 20 binin üzerinde işsiz vatandaşımıza doğrudan istihdam sağlanması son derece önemlidir.”

Müzik meslek birlikleri arasında otelcilere avantaj sağlayacak şekilde anlaşma imzaladıklarını, bunun müzik birliklerine yeni üye olacak otelcileri kapsadığını ifade eden Bayındır, eskiden yapılan sözleşmelerin geçerli olduğunu söyledi.
Telif haklarını ödemenin medeni bir vazife olduğunu, herkesin buna iştirak etmesi gerektiğini dile getiren Bayındır, TUROB olarak bölge temsilcilikleri oluşturduklarını sözlerine ekledi.
 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.