• BIST 9079.97
  • Altın 2324.229
  • Dolar 32.3599
  • Euro 34.9268
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • Antalya 16 °C

Barilla'ya 4 ödül birden geldi

Barilla'ya 4 ödül birden geldi
Barilla Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Güneş Karababa, Barilla'nın Yunanistan ve İtalya'da farklı kuruluşlardan aldığı dört ödülün, çevreci ve yenilikçi kimlikleri sayesinde elde ettikleri bir başarı olduğunu söyledi.

İSTANBUL- Sürdürülebilirlik anlayışını, "Sizin için iyi, gezegen için iyi" mottosuyla iş modeli haline getiren Barilla, 2014 yılını ödüllerle kapattı. Barilla Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Güneş Karababa, Barilla'nın Yunanistan ve İtalya'da farklı kuruluşlardan aldığı dört ödülün, çevreci ve yenilikçi kimlikleri sayesinde elde ettikleri bir başarı olduğunu söyledi. Şirket, sürdürülebilirlik anlayışını, "Sizin için iyi, gezegen için iyi" mottosuyla yürütüyor.

Yönetim Kurulu Başkanı Güneş Karababa, Barilla'nın, Türkiye dâhil üretim yaptığı ülkelerde, yerel kalkınmayı desteklediğini, tarladan sofraya sürdürülebilirlik esaslı yaklaşımıyla ve ülkeye değer katmak felsefesiyle hareket ettiğini vurguladı. Karababa, "Sürdürülebilirlik odaklı iş modelimizin, iş sonuçlarımıza ve çevreye olumlu katkılarının yanında, iş dünyası ve sivil toplum tarafından da takdir edilmesinden gurur duyuyoruz. Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de çalışmalarımızda bu modeli uyguluyoruz. Kaynak kullanımındaki hassasiyetimizle, Enerji Bakanlığı'mızdan yakın zaman önce aldığımız takdirin yanı sıra dünyada aldığımız ödüller de doğru yolda olduğumuzu gösteriyor" dedi.
Barilla, 10 yılı aşkın bir süredir Türkiye'de de yürüttüğü 'Sürdürülebilir Tarım' projesiyle, Yunanistan'da Kalkınma Bakanlığı, Çevre, Enerji ve İklim Değişikliği Bakanlığı desteğiyle, Plant Management Dergisi tarafından verilen Ulusal Çevre Ödülü'ne layık görüldü. Barilla Yunanistan'da, sağladığı ürün ve hizmetlerde, çevre sorunlarını dikkate alan yaklaşımı ve karbon ayak izini azaltma çalışmaları nedeniyle ödüllendirildi. Barilla, Thessaly Üniversitesi işbirliği ile Sürdürülebilir Tarım Projesi'ni 2012'den bu yana yürütüyor ve makarnalık buğday ekimi için, faaliyet gösterdiği ülkelerde yerel çiftliklere yönelik proje ve eğitimlerle, 'iyi tarım' teknikleri kullanılarak üretim yapılmasını sağlıyor.
Barilla, İtalya'da ise Sette Dergisi tarafından verilen Sevengreen-Yeşil Ambalaj Ödülü'nü almaya hak kazandı. Ambalaj üreticisi FAVINI ile birlikte Cartacrusca ismiyle, doğal malzemeler kullanarak ürettiği ambalajla ödül alan Barilla, her yıl çevre ambalajında en yenilikçi çözüm sunan şirkete verilen bu ödüle layık görüldü. Ödül alan kutu, Academia Barilla tarafından özel olarak hazırlandı.
Şirket, yine İtalya'da, bu yıl üçüncüsü verilen News Business Media ödüllerinde 'Yenilikçi Çözüm' kategorisinde "Yılın İnovasyon Ödülü"ne de layık görüldü. Her yıl, yenilikleri takip eden hizmet ve yöneticilerin ödüllendirildiği News Business Media Ödülleri'nde bu yıl, "Yenilikçi Çözüm" kategorisinde 90 yeni ürün, üretim süreçleri, verim artışı ve kullanışlılığı kriterleri ile değerlendirmeye alındı. Değerlendirme sonucunda Barilla, ev dışı tüketime yönelik olarak sunduğu "Nuovi Pesti Barilla Gıda Servisi" hizmeti ile ödül aldı.
Şirket, İtalyan İyilik Hareketi tarafından ise, beslenme ve çevre alanına yaptığı katkılar ve yürüttüğü kültürel araştırma faaliyetleri nedeniyle "Ulusal İyilik Ödülü"ne layık görüldü.
 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.