• BIST 9068.33
  • Altın 2324.893
  • Dolar 32.3725
  • Euro 34.9755
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C
  • Antalya 23 °C

Turizmciler tek yasa istiyor

Turizmciler tek yasa istiyor
Turizmde tek yasa isteyen turizmciler "Turizm sadece bir meslek kuruluşunun takdirine bırakılacak kadar basit bir sektör değildir"dediler.

İSTANBUL- Türk turizminin kavga ortamından çekilerek, sektörde barışı sağlanması için sektörde tek yasa olması gerektiğini belirten turizmciler "Turizmin anayasası olursa, turizmde gelişme olur. Turizmedik iç kavgalar Türkiye'ye zarar veriyor. Turizmin patronuolmaz, Turizmin anayasası olur ve herke ona uymak zorunda kalır. Bu yasayı  akademisyenler, uzmanlar ve taraflardan oluşan bir korsorsiyumun yapması gerekir. Turizm sadece bir meslek kuruluşunun takdirine bırakılacak kadar basit bir sektör değildir"dediler.

65419.jpg

TURİZMDE KAOS YAŞANIYOR

Türk turizmini tek çatı altında toplayan “Turizm Anayasası” olacak kanun yerine her kuruluşa ayrı yasa çıkınca , turizmi yöneten kuruluşlar arasında “benim kanunum daha üstün” denilerek çıkan çatışma sonunda kaosa dönüşmeye başladı. Sonunda TÜRSAB 1618 sayılı yasada değişikliklere gidince, sonunda TUREB ile TÜRSAB arasında internette tursapnet üzerinden kavga çıktı.
Türkiye’ye gelen turistlere ülkemizi tanıtan ve bir kez daha gelmesini sağlamak gibi önemli bir görev yapan 14 bin üyesi bulunan Turist Rehberleri Birliği-TUREB, 21 Şubat Rehberler Günü’nde yaptığı açıklama ile Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği-TÜRSAB’ın turizmin patronluğuna soyunarak kendilerine gözardı eden çalışmalarına büyük tepki gösterdi.

osman-ayik.20130711073717.jpg

TÜROFED: TEK KANUN TURİZMDE BARIŞI SAĞLAR

Türkiye Otelciler Federasyonu-TÜROFED Başkanı Osman Ayık, Türk turizminin öncelikli olarak barışa ihtiyacı olduğunu belirterek “Herkese ayrı kanun çıkarsa sonunda olacağı buydu. Bize kalırsa 1618 ve 6326 sayılı kanunlar ortadan kaldırılarak turizmin anayasası denilecek, tek bir kanun hazırlanmalıdır. Bu kanun hazrlanırken her birimden sorumlular olmalıdır. Türkiye’nin saygın hukukçuların olduğu üniversitelerde önemli akademisyenler bulunuyor. Ayrıca dünyadaki örnekleri saz alınarak Türk turizmine barış getirilmelidir. Türk turizmi iç kavgalar, sen-ben kavgası bitirildiği zaman istenilen düzeye gelir.

emin-cakmak-basin-11.jpg

EMIN ÇAKMAK: RAYDAN ÇıKAN TURIZMI RAYıNA OTURTACAĞıZ

“Türsab Hepimizin” sloganı ile kongreye hazırlanan Türsab Genel Başkan Adayı ve Hello Turizm Genel Müdürü Emin Çakmak, geçen genel kurulda sektörün tek kanın çatısı altında toplanması gerektiğini ilan ettiklerini belirterek “Türsab yönetiminin yarattığı kargaşa bizim haklı olduğumuzu göstermiştir”dedi.
TÜRSAB Genel Başkan Adayı Emin Çakmak’ın açıklaması şöyle:
Değerli Meslektaşlarım,
Geçen dönem TÜRSAB HEPİMİZİN diyerek yola çıkarken 5 ana hedef belirlemiştik. Birinci olarak da “Sektörün Tek Kanun Altında Toparlanması” olarak ilan etmiştik. Aklın yolu birdir.
Bu günkü koşullarda “TEK” Kanun ile Turizm sektörünün birleştirilmesi gerekliliği ve gerçeği bir kez daha bizleri haklı çıkartmıştır. Tüm sektör temsilcilerimizin görüş ve katkılarıyla TEK kanun çatısı altında; Acenteler, Rehberler, Oteller, Turizm Taşımacıları ve Turistik Restoran işletmecilerine ayrı ayrı yönetmelik çıkartmak sureti ile bir birilerine olan sorumluluklarının altı çizilerek sektördeki çok başlılığı ortadan kaldırmış, raydan çıkan turizm sektörünü de rayına oturtmuş olacağız.
Mesleğinin geleceğine sahip çıkan TÜRSAB HEPİMİZİN diyen meslektaşlarımızla birlikte TÜRSAB 2015 Genel Kurul seçimlerinden muzaffer çıkarak hedeflerimizi hayata geçireceğiz.
Türsab Hepimizin
Saygı ve Sevgilerimle
Emin Çakmak
TÜRSAB Genel Başkan Adayı
www.tursabhepimizin.org

siraz-tursab-cem-polatoglu.jpg

CEM POLATOĞLU: BU DAHA BAŞLANGıÇ...TEK KANUN GEREKİYOR

Andiamo Turizm’in sahibi Cem Polatoğlu, turizm sektörüne tek kanın getirilmesi gerektiğini belirterek"Aynı gemide olduğumuz, aynı sektöre ve turiste hizmet ettiğimiz halde ayrı ayrı kanunlarımızın olması kadar saçma bir tutum da yok" dedi.
Tursapnet üzerinden yazısının yayınlayan Cem Polatoğlu’nun yazısı şöyle:
Nedense bu durumlarda hep cehennemde ki Türkler'e neden zebani vermedikleri fıkrası aklıma geliyor. Elbette Acentalar kendi, Rehberler kendi kanunlarının yetkilerini sınırlarına kadar kullanacaklar. Şaşıracak bir şey yok.
Ama "Aynı gemide olduğumuz, aynı sektöre ve turiste hizmet ettiğimiz halde ayrı ayrı kanunlarımızın olması kadar saçma bir tutum da yok".
Yarın Taşımacılar, diğer gün Konaklama sektörü ayrı ayrı kanun çıkartınca bizim neden sektöre "tek kanun" istediğimiz anlaşılacak. Ama o güne kadar Türk Turizm sektörünün kendi kendine vurduğu darbeler nedeniyle gemimiz çok su alacak.
Herkese sabır diliyorum
Cem Polatoğlu
 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 3
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.