• BIST 9079.97
  • Altın 2324.233
  • Dolar 32.3553
  • Euro 34.9392
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • Antalya 16 °C

BTA Kartaca Havalimanı’nda

BTA Kartaca Havalimanı’nda
1999 yılında kurulan BTA, Tunus’un başkentindeki Kartaca Havalimanı’nda yiyecek-içecek hizmeti vermek üzere girdiği ihaleyi kazandı.

İSTANBUL- TAV Havalimanları’na bağlı olarak İstanbul Atatürk Havalimanı’nda hizmet vermek üzere 1999 yılında kurulan BTA, Tunus’un başkentindeki Kartaca Havalimanı’nda yiyecek-içecek hizmeti vermek üzere girdiği ihaleyi kazandı. Yedi ülkede uluslararası standartlarda yiyecek-içecek hizmeti sunan BTA, Tunus’ta Enfidha ve Monastir'in ardından beğenilen hizmetlerini Kartaca Havalimanı’na da taşıyacak.

Finansal büyüklüğü, yatırımları ve operasyonlarıyla yiyecek-içecek sektörünün lider oyuncularından BTA, yurtdışında hızla büyüme stratejisinde önemli bir adım daha attı. Tunus’taki Enfidha ve Monastir havalimanlarında hizmet veren BTA, başkent Tunus'ta bulunan Kartaca Havalimanı yiyecek-içecek noktalarının işletme ihalesini kazandı. BTA, ihaleyle iki yiyecek-içecek noktasının işletmesini sekiz yıl süreyle üstlendi.

SADETTIN CESUR: BTA’Yı YENI NOKTALARA TAŞıYORUZ
BTA İcra Kurulu Başkanı Sadettin Cesur “İstanbul Atatürk Havalimanı'yla başladığımız yolculukta bugün yedi ülkede, günde 90 binden fazla insana hizmet veren bir markaya dönüştük. TAV'la birlikte havalimanlarında edindiğimiz deneyimi şimdi dünyanın dört bir yanında yeni noktalara taşıyoruz. Tunus Kartaca Havalimanı'ndaki yiyecek-içecek noktaları için açılan ihaleyi kazanarak bu yönde önemli bir adım attık. Kendi yarattığımız markalarımızı ve gıda güvenliği, lezzet ve güler yüzlü hizmete dayanan iş modelimizi Kartaca Havalimanı'na da taşıyacağız. Bu ihaleyle birlikte tüm dünyada hizmet verdiğimiz nokta sayısı 248’e yükseldi. 2014’ün ilk dokuz ayında ciromuzu önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 16 artırmayı başardık. Önümüzdeki dönemde yurtdışında, özellikle de hedef bölgemiz olan Ortadoğu, Kuzey Afrika, Balkanlar ve Kafkaslar’da yeni fırsatları kovalamaya devam edeceğiz. Var olduğumuz noktalarda verimlilik ve hizmet verdiğimiz misafir sayısını artırırken portföyümüze yeni noktalar ekleyerek çift haneli büyümeyi sürdürmek üzere çalışacağız” dedi.

YıLDA YAKLAŞıK 5,1 MILYON YOLCU
BTA, Kartaca Havalimanı’ndaki bu iki yiyecek-içecek noktasını, dekorasyondan menüye kadar tamamen yenileyerek misafirlerinin hizmetine açmaya hazırlanıyor. Tunus'un başkenti Tunus'un giriş kapısı olan ve yılda yaklaşık 5,1 milyon yolcuya hizmet veren Kartaca Havalimanı, Afrika kıtasının en büyük havalimanları arasında bulunuyor.
Tunus’ta hizmet verdiği havalimanı sayısını Kartaca ile birlikte üçe çıkaran BTA, yılda yaklaşık 3,4 milyon yolcuya hizmet veren Enfidha ve Monastir havalimanlarında da hizmet sunuyor.

BTA HAKKıNDA:
TAV Havalimanları’na bağlı olarak Türkiye, Gürcistan, Makedonya, Tunus, Umman, Letonya ve Suudi Arabistan’da toplam 13 havalimanında, İstanbul Deniz Otobüsleri’nde ve Maslak’taki yeni nesil kültür-sanat ve yaşam merkezi UNIQ İstanbul’da uluslararası standartlarda yiyecek-içecek hizmeti sunan BTA, 1999 yılında kuruldu. Havalimanlarında, İstanbul Deniz Otobüsleri’nde ve UNIQ İstanbul’da yaklaşık 500 aşçısıyla günde 90 binden fazla kişiyi ağırlayan BTA, dünya mutfaklarının zengin menü seçeneklerini konuklarına sunuyor. BTA, havalimanlarında, İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) iskeleleri, arabalı vapur ve feribotlarında ve UNIQ İstanbul’da yaklaşık 50 bin metrekare alanda konseptini kendi yarattığı ya da alt işletmesi olarak yönettiği markalarla hizmet veriyor. BTA, havalimanları, İDO ve UNIQ İstanbul’da 248 noktada kafe ve restoran işletiyor. BTA tarafından 2006 yılında kurulan ve 2014’te 5 milyon avro yatırımla büyütülen unlu mamul üretim tesisi Cakes&Bakes ise bugün ayda 5 milyon adet üretim hacmiyle içlerinde dünyaca ünlü fast-food ve kahve zincirlerinin de bulunduğu pek çok firmanın unlu mamul, pastacılık, sandviç ve hazır yemek ürünlerini tedarik ediyor. İstanbul Atatürk Havalimanı’nda 2004’ten bu yana Türkiye’nin ilk havalimanı oteli TAV Airport Hotel’in işletmesini yürüten BTA, 2014 yılında da ikinci otelini İzmir Adnan Menderes Havalimanı’nda açtı. BTA, hizmet kalitesini ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi belgesiyle de güvence altına almış bulunuyor.
 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.