• BIST 8987.31
  • Altın 2279.121
  • Dolar 32.3276
  • Euro 35.0194
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 16 °C
  • Antalya 19 °C

Türkiye sağlık turizmi Zürih'te

Türkiye sağlık turizmi Zürih'te
Türkiye Sağlık Turizmini Geliştirme Konseyi-THTDC Kurucu Başkanı Emin Çakmak, FESPO Zürich 2015 Fuarı'nda Türkiye'nin sağlık turizmini tanıttı.

ÖZKAN ALTINTAŞ,TÜRKİYE TURİZM
ZÜRİH / İSVİÇRE
- İsviçre’nin en büyük turizm ve seyahat fuarı olan FESPO Zürich 29 Ocak – 1 Şubat tarihlerinde arasında farklı ülkelerden 650 katılımcı ile kapılarını açtı. Türkiye’den 25 katılımcının yer aldığı fuarda Türkiye Sağlık Turizmini Geliştirme Konseyi-THTDC Kurucu Başkanı Emin Çakmak Türkiye’nin sağlık turizmini tanıttı. Turizm Bakanlığının 230 m2’lik standında Antalya Tanıtım ve Turizm Geliştirme Tic. A.Ş. ile bir çok bölgeden destinasyon hizmetleri, seyahat acenteleri, oteller ve havayolu şirketleri yer aldı.

emin-zurih2.jpg

Türkiye Sağlık Turizmini Geliştirme Konseyi-THTDC Kurucu Başkanı Emin Çakmak , İsviçre’nin Türkiye turizmi için her yıl artışla kapattığımız önemli bir pazar olduğunu belirterek, 2014 yılında yüzde 3.98 oranında artışla 394 bin 450 İsviçrelinin Türkiye’yi ziyaret ettiğini söyledi.

zurih-emin77.jpg

ANTALYA EXPO’NUN TANITIMI YOKTU

Emin Çakmak, her yıl Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın FESPO Fuarı’nda en büyük standı açarak ülkemizi en iyi şekilde temsil ettiğini belirterek şunları anlattı:
“Bu yıl bakanlık Turkey Home sloganı ile fuarın en merkezi yerinde yerini aldı. Türkiye standında destinasyonlar, dernekler, oteller ve acenteler bulunuyor. Ancak destinasyonlar arasında Antalya bulunmasına rağmen Expo 2016 ile ilgili hiç tanıtım yoktu.”

Emin Çakmak, Türkiye Sağlık Turizmini Geliştirme Konseyi-THTDC’nin Türkiye’nin sağlık turizmini anıtmak üzere diğer fuarlarda olduğu gibi yerini aldığını belirterek “İsviçre network ofisi olan Medical Travel firması Genel Müdürü Serdar Karaağaçlı ile birlikte Türkiye’nin sağlık turizmini tanıttık” dedi.

emin-zurih-datca.jpg

FESPO Fuarı’nda Datça’nın tanıtımı ve katılan kuruluşlara destek vermek için Belediye Başkanı Mustafa Şener Tokcan’da fuarda yer aldı.

emin-zurih-acente.jpg
THTDC Kurucu Başkanı Emin Çakmak, Hilal Demirel, Genel Müdür Yardımcısı ve bölgenin en büyük Türk tur operastörü Bentur kurucusu Kadir Uğur

emin-sedat.jpg
Kapadokya GD turizm Genel Müdürü Bilal Çoşkun, Kapadokya yürüyüş turlarını tanıtıyor

zurih-tibas.jpg

THTDC Başkanı Emin Çakmak, TISAB Başkanı Hüseyin Samsunlu, TISAB genel sekreteri Hasan Aydeniz ve THTC isviçre Network  ofis direktörü Serdar Karaağaçlı

TİSAB’IN ÇALIŞMALARINI TÜRKİYE NEDEN ENGELLEDİ?
Fuardı, İsviçre’de bulunan Türk seyahat acenteleri turizmde birlik için Avrupa’nın hiçbir ülkesinde olmayan farklı bir oluşum gerçekleştirdikleri görüldü. İsviçre’de faaliyette bulunan Türk kökenli seyahat acenteleri İsviçre Türk Seyahat Acenteleri Birliği-TİSAB adı altında 20 yıldanberi faaliyette bulunuyorlar.

zurih-emin88.jpg
THTDC Kurucu Başkanı Emin Çakmak ve THTDC İsviçre Network Ofisi Müdürü Serdar Karaağaçlı

TİSAB Başkanı Hüseyin Samsunlu, İsviçde Dışişleri Bakanlığı’nın Türkiye aleyhine yürüttüğü “Türkiye’ye gitmeyin” kampanyasını durdurmak için girişimlerde bulunduklarını belirterek “Ancak sahipsiz kaldık. İlgili makamlardan gerekli desteği alamadık. Bilakis bu işin takipçisi olduğumuz için Türk makamlar tarafından azarlandık” dedi.

emin-saglik.20150201215026.jpg

İSVİÇRE’DE YANLIŞ TANITIM YAPILIYOR

ESPO Fuarı’nda İsviçrelilerin seyahat taleplerinin, Avrupalı diğer ülkelerden farklı olduğu gözlendi. İsviçreliler yürüyüş, bisiklet, golf, nehir gezileri, doğa ve kampçılık turizmini tercih ediyorlar. Bunu farkeden tüm ülkelerin tanıtımı bu yönde olduğu halde, Türkiye hala deniz, kum, güneş ve tarih tanıtımı yapıyor.
Bu durum, yurtdışı tanıtımlarda ülkelerin ilgilendiği turizm çeşitlerinin sunulması yönende olması gerektiğini ortaya çıkarıyor. Hatta slofanlar bile değişmeli, o ülke insanının zevkine, keyfine ve taleplerine hitap edilirse daha başaırılı olunacağı anlaşılıyor. Bu anlayışı Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın gözönüne alarak, bundan sonraki çalışmalarını bu yönde yaparak ülkemiz menfaatlerine göre hareket etmesi gerekiyor.

emin-zurih4.jpg

Bu görüşlerimizi ilettiğimiz, Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdür Yardımcısı ile Zürih Tanıtma Müşaviri Hilal Demirel, tüm katılımcılarla görüşerek aynı konuda değerlendirme yaptılar.

zurih-fuar11.jpg

FESPO Fuarı’nın ilk akşamı ise TİSAB yönetimi Türkiye’den gelen tüm katılımcılarıakşam yemeğinde ağırladılar.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.