• BIST 9044.53
  • Altın 2296.889
  • Dolar 32.3247
  • Euro 35.0593
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • Antalya 21 °C

Çanakkale turizmi için arayış

Çanakkale turizmi için arayış
Turizm sektörüne sürdürülebilir modellerle yön vermede en önemli başarı koşullarından biri, yerellerin kendi turizm politikalarını oluşturabilmesi olduğu bildirildi.

ÇANAKKALE- Kültür ve Turizm Bakanlığı, Anadolu Efes ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) işbirliğiyle yürütülen Gelecek Turizmde Sürdürülebilir Turizm Destek Fonu Projesi kapsamında düzenlenen ‘Kapasite Geliştirme Seminerleri’nin ikincisi Çanakkale’de yapıldı.
Çanakkale ve çevre ilçelere bağlı kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları ve turizm alanında faaliyet gösteren işletmelerden büyük ilgi gören seminerde, proje ortakları ve uzmanlar, Sürdürülebilir Turizm Destek Fonu kapsamında bilgi paylaşımında bulundu.
Çanak Hotel’de düzenlenen etkinliğin açılış konuşmasını yapan Anadolu Efes Kurumsal İletişim Yöneticisi Ercan Meral, Anadolu Efes’in kurumsal sosyal sorumluluk yaklaşımının en önemli ayağı olan yerel kalkınmayı ve sürdürülebilir turizmi temel alan Gelecek Turizmde Projesi’nden bahsetti. Meral konuşmasında “Gelecek Turizmde, özel sektör, kamu ve sivil toplum kuruluşu işbirliğiyle yerelden edindiği tecrübeyi ulusal boyuta taşıyan önemli bir programdır. Projenin başarısında bu güçlü işbirliğinin rolü çok büyük. 7 yıldır süren Gelecek Turizmde Projesi ile yerel kalkınma modelleri yaratarak sürdürülebilir turizmi destekliyoruz” dedi.
T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğü Şehir Plancısı Eda Uçak Taşkıran ise yaptığı konuşmada Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak, toplum temelli ve sürdürülebilir nitelikli turizmin Bakanlık öncelikleri arasında yer aldığını, yerelden başlayan turizm girişimlerinin, Bakanlık 2023 yılı hedeflerine ulaşılmasında büyük rol oynayacağını, Çanakkale’nin kültür ve turizm potansiyelinin tespiti, planlanması ve ülkemiz turizmi içinde hakettiği yeri alması ile ilgili yürütülen çalışmalara maddi ve teknik katkı vermeye devam edileceğini belirtti.
Atatürk Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erol Çakmak ise turizm sektörüne sürdürülebilir modellerle yön vermenin önemine dikkat çekerek “Sürdürülebilir turizmin en önemli başarı koşullarından biri, yerellerin kendi turizm politikalarını oluşturabilmesi ve uygulayabilmesidir” dedi. UNDP yetkililerinin projeye başvuru koşullarını detaylı bir şekilde anlattığı etkinlik kapsamında bir de ‘proje geliştirme atölyesi’ yapıldı. Atölye çalışmasında katılımcılar interaktif grup çalışmaları ile proje fikirleri geliştirdiler. Etkinliğe, Çanakkale yerel yönetim temsilcileri, çeşitli sivil toplum kuruluşları, sanayi odaları, esnaf odaları, ticaret odaları, ticaret borsası ve özel sektör temsilcilerinin yanı sıra Çanakkale OnSekiz Mart Üniversitesi öğretim üyeleri katıldı.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.