• BIST 9524.59
  • Altın 2487.649
  • Dolar 32.4801
  • Euro 34.6771
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • Antalya 19 °C

Turizm, basın özgürlüğü ister

Turizm, basın özgürlüğü ister
DSP Manavgat İlçe Başkanı Ahmet Çakmak,basın özgürlüğünün, Türkiye'nin dünyadaki algısı açısından çok önemli olduğunu ve turizme yansıdığını söyledi

MANAVGAT- Demokratik Sol Parti(DSP) Manavgat İlçe Başkanı Ahmet Çakmak, basın özgürlüğünün, Türkiye'nin dünyadaki algısı açısından çok önemli olduğunu, bununda artısıyla eksisiyle turizme nasıl yansıyacağının unutulmaması gerektiğini söyledi. 14 Aralık medyaya darbe operasyonu sonrası Türkiye'nin basın özgürlüğü karnesinin Avrupa Parlamentosu(AP) tarafından yakın takibe alındığını belirten Çakmak, "Bir ülkenin turizm portföyü, potansiyeli aynı zamanda o ülkenin basın özgürlüğüyle doğru orantılıdır." dedi.

Çakmak, Side'de yaptığı basın açıklamasında, son dönemde ülkede basın özgürlüğüne yönelik baskıların, turizm sezonu öncesi bir risk olduğunu, bunun 'turizmde güvenli ülke' imajına uygun bir şekilde baskıların sona ermesi gerektiğini ifade etti. Dünyada en fazla tatil yapma geleneğine sahip ülkenin Almanya olduğunu belirten Çakmak, ülkede acilen basın özgürlüğü önündeki kısıtlamaların turizm sezonu öncesi kaldırılması gerektiğini kaydetti.
Başta Almanlar olmak üzere Avrupalı turistlerin genelde entelektüel ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip ettiklerini belirten Çakmak, Avrupalı turistlerin basın özgürlüğüne özel önem verdiğini, Türkiye'nin basın özgürlüğü bakımından dünyada 152. sırada olmasının bir risk olduğunu kaydetti.
Geçtiğimiz günlerde Avrupa Parlamentosu'nun Fransa Strazburg'da basın özgürlüğü oylaması sonrası Avrupa Birliği(AB) ülkelerindeki basın yayın organlarının Türkiye'deki basına yapılan baskı, sindirme ve korkutmaya yönelik sert eleştiri yazıları yazdığını hatırlatan Çakmak, "İletişimdeki baş döndürücü gelişmelerle dünya adeta küçük bir köye döndü. Onun için basın özgürlüğü çok önemli. Türkiye'deki olumsuz bir durum anında dünyada yankısını buluyor. Son zamanlarda başta Almanlar olmak üzere turistlerin en fazla sorduğu soru Türkiye'de neler oluyor ve basın özgürlüğü kısıtlamaları. Almanlar çok okuyan bir millet. Seyahat acenteleri dışında Türkiye'ye tatile gelenlerin yüzde 50'den rezervasyonlarını internet ortamından yaptırıyor. Siyasi iktidar, turizm sezonu öncesi AB ülkeleriyle muhtemel bir sıkıntı yaşamaması için basın önündeki tüm baskı ve engelleri kaldırması gerekir. Turizm ve turist cıva gibidir, isteği yere akar. AP, basın özgürlüğü noktasında şu günlerde sert tepkiler gösterdiği bir dönemde Avrupa'nın turizm cıvası başka ülkelere kayabilir. Onun için cezaevlerinde tutuklu gazeteci olmaması gerekir." diye konuştu.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.