• BIST 9645.02
  • Altın 2410.846
  • Dolar 32.5611
  • Euro 34.7004
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 11 °C
  • Antalya 15 °C

2015’te turizm zorlu olacak

2015’te turizm zorlu olacak
Levent Akgün, “Geçen yıl kötü bir sezon yaşandığını, bölgede kasım, aralık ve ocak aylarında turizmde kıpırdanma bile yok” dedi.

SİDE - Es Es Turizm Seyahat Acentesi Sahibi Levent Akgün, son 3 yıldır Manavgat-Side destinasyonun da kış turizminin bitme noktasında olduğunu söyledi. 2015 turizm sezonu hakkında konuşan Levent Akgün, geçen yıl kötü bir sezon yaşandığını, bölgede kasım, aralık ve ocak aylarında turizmde beklenen kıpırdanmanın olmadığını belirtti.

Geçmiş yıllarda Manavgat-Side destinasyonunda kasım, aralık, ocak, şubat ve mart aylarında kış turizm canlılığının belirli oranda kendisini gösterdiğinin belirten Akgün, 2014 yılında ise bunun sıfırlandığını söyledi.
Bölgede açık olan çok az otelde uzun süreliğine kalan Alman yaşlı turistlerden başka bir turist hareketliliğinin olmadığına dikkat çeken Akgün, yeni sezon için Rus turizmde beklenen tehlikelerin başta Almanlar olmak üzere Avrupalı turistler içinde beklediğinin altını çizdi.
Turizm canlılığı olmamaya bağlı Manavgat ve Side bölgesinde esnafın üç aydır iş yapamadığını belirten Akgün, "Bir yerde yılın 365 gününün 300 gününde turist hareketliliği varsa orada turizm var demektir. Maalesef bölgemizde son yıllarda yılın 365 gününden 200 gününde turizm hareketliliği olmaya başladı. 6 ay açık 6 ay kapalı kalmakla turizm olmaz. Bölgemizde kış turizmi bitmiş durumda. Geçmiş yıllarda bölgemizde kış döneminde yoğun kış turizmi canlılığı olurdu. Ülkemizi ve bölgemizi 2015'te çok zor bir sezon bekliyor. Bölgede turizm adına yapmak kımıldamıyor. 2 ve 3 aylık gelen yaşlı turistleri ağırlamakla kış turizmi olmuyor. 2015 turizm açısından çok zorlu yıl olacak." diye konuştu.
Bölge turizminin can damarını Alman turistlerin oluşturduğuna dikkat çeken Akgün, bölgeye Rus turistlerin gelmemesinin önemli bir kayıp olacağı, daha da kötüsünün ise Alman turistlerin yeni sezonda İspanya, Fransa, Singapur, Taylan, Uzak Doğu ülkeleri, Yunanistan, Tunus ve Mısır'a gitmesi olacağını sözlerine ekledi.
 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.