• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C
  • Antalya 19 °C

Aer Lingus BA'ya satılıyor

Aer Lingus BA'ya satılıyor
Aer Lingus için yapılan resmî satın alma teklifi, British Airways, Iberia ve Vueling’in sahibi konumundaki International Airlines Group (IAG) tarafından yapılmıştı.

İSTANBUL- Yaklaşık 80 yıllık tarihiyle, havayolu sektörünün en kadim şirketlerinden bir tanesi olan İrlandalı Aer Lingus, geçtiğimiz Aralık ayı içerisinde British Airways’ten gelen satın alma teklifini reddetmişti. Aer Lingus için yapılan resmî satın alma teklifi, British Airways, Iberia ve Vueling’in sahibi konumundaki International Airlines Group (IAG) tarafından yapılmıştı.

Bu gelişmenin ardından IAG, hisse başına vermiş olduğu teklifi 2,4 Euro’ya yükselterek teklifini yinelemiş; ancak Aer Lingus yönetiminden yine red cevabı gelmişti.
Son altı hafta içerisinde üçüncü kez teklif güncelleyen IAG, bu kez hisse başına 2,55 Euro’luk bir fiyatla geldi. Ve 1,36 milyar Euro’ya denk gelen bu teklif, Aer Lingus yönetimi tarafından kabul edildi.Şirket yönetimi, IAG’den gelen bu teklifi büyük hissedarların onayına sunacak. Kısaca hatırlamak gerekirse; şu an itibarıyla Aer Lingus’un en büyük hissedarı, %30’luk payı ile Ryanair. Ryanair’i, %25’lik hisseyle İrlanda devleti takip ediyor.
Aslına bakılırsa, Aer Lingus’un bu iki büyük hissedarının da üzerinde, hisse satışı baskısı bulunuyor.
İçerisine düştüğü ekonomik krizden 2010 yılında, Avrupa Birliği’nin desteği ile kurtulan İrlanda’nın kabul ettiği planda, Aer Lingus’taki hisselerin satışı da bulunuyordu.
Öte yanda ise; İngiliz Rekabet Kurulu geçtiğimiz yıl aldığı bir kararla, rekabeti zedelediği gerekçesiyle, Ryanair’in Aer Lingus’taki hissesini %5 oranına kadar azaltmasına hükmetmiş; bunun üzerine Ryanair bu karara itiraz etmişti. Söz konusu satış işlemi gerçekleşirse, Aer Lingus, IAG çatısı altında ayrı bir marka olarak faaliyetlerine devam edecek. İşe British Airways açısından bakıldığında, Aer Lingus’un özellikle Londra Heathrow Havalimanı’nda sahip olduğu son derece değerli slotların varlığını da bir kez daha hatırlatmakta fayda var

Tolga Özbek- .Kokpit

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.