• BIST 9540.42
  • Altın 2490.432
  • Dolar 32.5053
  • Euro 34.822
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C
  • Antalya 22 °C

PeyDerPey'de Arjantin lezzetleri

PeyDerPey'de Arjantin lezzetleri
Türk turizminin önemli isimlerinden Delicias Travel’in sahibi İskender Çayla ile Türk mutfağının ustası Vedat Başaran, PeyDerPey Restoran’ı açtılar.

ÖZKAN ALTINTAŞ, TÜRKİYE TURİZM
İSTANBUL-
Arjantin’in ünlü tangosu eşliğinde Arjantin mutfağının ve Türk mutfağının seçme yemeklerini sevenlere İstanbul’da hizmete giren PeyDerPey Restoran, Güney Amerika’nın ünlü lezzetlerini tattırdı.Emitt fuarı nedeniyle Türkiye'ye gelen Arjantin Turizm Bakanlığı Müsteşarı onuruna PeyDerPey'de düzenlenen Arjantin gecesinde Arjantin lezzetleri tadıldı. Peyderpey yemekleri ise Vedat Başaran klasiği olarak Türk – Osmanlı mutfağı olarak sunuluyor.

vedatbasaran-iskendencayla.jpg

Türk turizminin önemli isimlerinden Delicias Travel’in sahibi İskender Çayla ile Türk mutfağının ustası Vedat Başaran, PeyDerPey Restoran’ı birlikte yarattılar.. İstiklal Caddesi’nden Tünel’e doğru giderken Rusya Konsolosluğuna bitişik Richmond Oteli’nin en üst katında… Muhteşem bir Boğaz manzarası önünde güzel hazırlamış masalarda özel gecede Arjantin rüzgarının esmesi beklendi.. 

arjantin-tango1.jpg

dansci-tango3.jpg

ARJANTİNLİ DANSÇILAR SAHNE ALIYOR

Özel giyimli Arjantinli dansçılar tangoya başlamak için pozisyon aldılar ve müziği beklediler. Tango’nun efsane parçası “La Cumparsita”nın nağmeleri dökülürken dansçılar büyük bir ustalıkla müziğin ritmine uyarak tangonun en zor figürlerini sergilediler.
İzleyenleri Arjantin’in ara sokaklarında bulunan bir tango kulübüne götüren görüntü farklı duygular yaşatıyor. Dansçıların kıvrak hareketlerini izleyenler kırmızı veya beyaz şarap eşliğinde dünyanın en güzel dansını seyrettiler.

peyderpey-ilk1.jpg

MUHTEŞEM ARJANTİN LEZZETLERİ

Daha sonra sıra Arjantin lezzetlerine geldi. Önce somon ve levrek marinası, pancar küpleri, mevsimin sunduğu taze otlar ve zeytinyağlı limon sos ile sunuldu.

peyderpey-borek.jpg

Sonra Arjantin usulü börek tatlı ekşili yoğurt ile geldi
Ana yemek olarak gelen ağır ateşte pişmiş ördek göğüs, mantar üçlemesi , kaçamak ve zeytinyağında pişmiş kırmızı soğanla tamamlandı.

peyderpey-tatli.jpg

Son olarak ise çikolatalı orman meyveli “Mousse de dulce de leche”

misafir-tango1.jpg

misafir-tango2.jpg

DANS SIRASI İZLEYENLERDE

Önce müzik, sonra yemekle Türkiye’den kilometrelerce uzaktaki ülke, Arjantin’in havasına giren izleyenler yeniden sahne alan dansçıları izleyerek coştular. Dansçıların kendilerine yaptığı davete uyarak geç saatlere kadar tango yapmanın keyfini yaşadılar..
Tango, yemek ve doyasıya dans…
PeyDerPey Restoran, İstanbullulara farklı lezzetler sunuyor.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.