• BIST 9524.59
  • Altın 2495.87
  • Dolar 32.5928
  • Euro 34.7115
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • Antalya 16 °C

Dünya sağlık turizmcileri İstanbul’da

Dünya sağlık turizmcileri İstanbul’da
Emin Çakmak, THTDC ve GHTC işbirliğinde Euro-Asia Medical Travel 2016 Fuarı’nda dünyanın sağlık turizmini İstanbul’da buluşturuyoruz.

ÖZKAN ALTINTAŞ,TÜRKİYE TURİZM
MASKAT / UMMAN
- Umman’ın başkenti Muscat’ta düzenlenen Oman 2015 Sağlık Turizmi Uuarı’nda Türkiye Sağlık Turizmini Geliştirme Konseyi-THTDC’nin ve Dünya Sağlık Turizm Konseyi-GHTC desteğiyle ve  ITE organizasyonu, Asel Event işbirliğinde İstanbul’da EMITT 2016 Fuarı’nda düzenleyeceği “HEALTHEX Euro-Asia Medical Travel Exhibition And Conference” tanıtıldı.

emin-muscat3.jpg

HEDEF SAĞLIK TURIZMINDEN 20 MILYAR DOLAR

THTDC kurucu başkanı ve GHTC dönem başkanı Emin Çakmak, 2016’da İstanbul’da Düzenlenecek HEALTHEX Euro-Asia Medical Travel Fuarı’na ilginin büyük olduğunu belirterek “Hedefimiz 2023 yılında Türkiye’nin sağlık turizminden 20 milyar dolar kazanmasıdır.  THTDC’ye üye  Türkiye’nin en seçkin sağlık kuruluşları, turizmcileri ile her yıl dünyada 30-35 etkinliğe katılarak sağlık turizmini tanıtıyoruz. bu kez dünyayı İstanbul’da toplayacağız” dedi.

BÜTÜN KITALAR SAĞLIK IÇIN ISTANBUL’DA
Emin Çakmak, Türkiye’nin dünyadaki sağlık turizmi pazarından pay alabilmesi için dünyanın sağlık turizmini İstanbul’da buluşturmanın önemine değinerek şunları söyledi: “Halen Dünya Sağlık Turizmi Konseyi-GHTC’nin başkanlığını yürütüyorum. GHTC’nin 53 üye ülkesi bulunyor. ayrıca 85 ülkede 144 tanıtım ofislerimiz bulunuyor. İstanbul’da düzenlenecek HEALTHEX EuroAsia Medical Travel Fuarı’na başta Rusça konuşulan 21 ülke olmak üzere Ortadoğu, Uzakdoğu, Avrupa, Amerika, Güney Amerika, Avustralya, Asya ve  Afrika kıtasından 52 ülkeden katılımcılar ve 200 yakın alım heyeti ağırlayacağız.
HEALTHEX EuroAsia Sağlık Turizm Fuarı 2016 itibari ile her yıl Emitt Turizm fuarı ile eş zamanlı ve aynı çatı altında gerçekleştireceğiz ve GHTC Dünya konseyinin Bölge fuarı konumuna gelecek. Böylesine önemli bir etkinliğe ülkemizin tanıtımı için ihtiyacı var ve bu etkinlik vesilesi ile yerinde tanıtım yapma şansımız olacaktır. HEALTHEX Fuarı Turizm Bakanlığımız başta olmak üzere Ekonomi bakanlığımızında destekleri ve teşvikleri ile gerçekleştireceğiz.”

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.