• BIST 9468.33
  • Altın 2500.414
  • Dolar 32.5951
  • Euro 34.8132
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • Antalya 20 °C

Prontotour %15-20 büyüyecek

Prontotour  %15-20 büyüyecek
Prontotour Yönetim Kurulu Başkanı Ali Onaran “Zorlu geçen 2014 yılının son çeyreğinde istediğimiz hedefi tutturarak başırayla çıktık” dedi.

ÖZKAN ALTINTAŞ-TÜRKİYE TURİZM
GİRNE / KKTC-
Prontotour Yönetim Kurulu Başkanı Ali Onaran 2015 yılı hedeflerinin yüzde 15-20 oranında büyümek olduğunu belirterek “Zorlu geçen 2014 yılının son çeyreğinde istediğimiz hedefi tutturarak başarıyla çıktık” dedi.  

ali-onaran2.20150111134951.jpg

Ali Onaran konuşmasını şöyle sürdürdü: Prontotour ile seyahat acenteliğine 90’lı yıllarda 3-4 kişi ile 25 metrekare odadan başladık. Bu arada 25 çok inişli çıkışlı yılı geçirdik. Acenteler toplantısını ise 2002’den beri yapıyoruz. Bu ise 12’nci acenteler toplantısdır.
2014 yılına hedeflerin altında başladık. İlk 6 ayı istediğimiz gibi geçiremedik. İkinci 6 ay topalandık. Son çeyrekte yüzde 40 ivme ile tamamladık. Erken rezervasyon ve kış satışlarında önümüz açıldı. İleriye dönük satışlarda yüzde 60’a yakın erken rezervasyon artışı yakalandı.  Bu 2015’in daha iyi geçeceği hakkında umudumuzu artırdı. 2014’te oluşan yavaşlamadan ders çıkararak fiyatlarımızı revize ettik. Yüzde 6 daha uygun fiyatlarla tur sattığımızı gördük.
2015’teki hedefimiz yüzde 15-20 arasında büyümektir.
2015’ta herşeye rağmen büyümeye devam edeceğiz. Acentelerimiz daha çok satacak, daha çok kazanacak ve bizde kazanacağız diye düşünüyoruz."

ala-onaran66.jpg

Ali Onaran müşteriye ulaşmanın giderek zorlaştığını belirterek şöyle devam etti:
“Ne kadar düzgün ürününüz olsa da satamıyorsunuz. Bu amaçla farklılık aradık ve instagram kullanalarla yurtdışı gezisi yaptık. Birlikte gizi yaptığımız instagram kullananların takipçi sayısı 700-900 binlerdeydi.
2015 yılında üst segmentte yenilikler yapacağız. Bu nedenle üst segment programları düzenledik.bu amaçla düzenlediğimiz Laponya turu yok sattı. Hedef kitlemiz bütün Türkiye diyoruz. Yapılan istatistiklere göre Türkiye’nin yüzde 5”inin yurtdışına gittiği belirtiliyor. Bu rakamlara üzüldüm. Ama bu bizim için bir fırsattır diye düşünüyorum. Bizim daha 70 milyon müşterimiz var diyorum.”

pronto-girne-logo.jpg

pronto-girne-22.jpg

ali-onaran.jpg

Prontotour’un hedefinde yeni pazarlar bulurduğu belirten Ali Onaran  2015 yılına “Dünya Bizim Evimiz” sloganı girdiklerini ve Atatürk Havalimanı’nda bu sloganın yer alacağı interaktif bir pano yer alacağını belirterek “2015 için üst segmentte turlar  yapmayı planladık. Laponya ve Kamboçya turlarımız büyük ilgi gördü. Şimdi Hedefimizde fotoğrafçı Mehmet Turgut ile Nepal ve Tibet bulunuyor” şeklinde konuştu,.

sarap-ozkar1.jpg

sark-ozkar2.jpg

Prontotour Satış Müdürü Sarp Özkar 11 yıllık çalışan olarak plaketini Yönetim Kurulu Başkanı Ali Onaran'dan aldı. Ali Onaran, Sarp Özkar'a ayrıca bir altın hediye etti.


pronto-girne-tarik.jpg

pronto-grafik.jpg

pronto-girne-33.jpg

Toplantı Prontotour Ticaret Müdürü Tarık Serhat'in acentelere yönelik yaptığı açıklamalarla sürdü.

sarp-ozkar22.jpg

ERKEKLER BARSELONA’YI KADINLAR PRAG’I TERCİH EDİYOR

Kıbrıs’ta Merit Park Otel’de 1000 acentenin katılımıyla düzenlenen acenteler toplantısında Prontotour Satış Müdürü Sarp Özkar, 2014 yılına ait ilginz bulguları içeren raropu açıkladı.
Raporda 2014 yılında en çok gidilen şehirler Roma, Prag ve Barselona olarak göze çarptı. En fazla gezilen ay olarak Temmuz seçilirken, en fazla tatil satın alınan ay Aralık olarak belirlendi.
2014’te seyahat severler en çok İtalya’yı tercih etti. Bu tercihte İtalyan mutfağı, Akdeniz insanının sıcaklığı ve mevsim koşulları İtalya’nın en sevilen özellikleri olarak ön çıktı. En çok Avrupa kıtası ziyaret edilirken kadın seyahat severler Barselona’yı, erkekler ise Prag şehrini tercih ettiler.

pronto-girne-sarp.jpg

LAPONYA, KAMBOÇYA ARASINDA ISI FARKI 72 DERECE
Sarp Özkar’ın hazırladığı infografik raporda Kurban Bayramı ‘nın en çok gezilen tatil olduğu ortaya çıktı.
Tur satın almada acentelerin ve satın alanların en internet yolunu kullandığı ve ödemelerin çoğunın kredi kartı ile yapıldığı anlaşıyldı.
Gitdilen en soğuk yerin eksi 33 derece ile Laponya,  en sıcak yerin ise 43 derece ile  Kamboçya olduğu ve iki ülke arasındaki büyük ısı farkının 72 derece olmasının şaşırtıcı olduğu belirlendi.

DÜNYA İNSANLARINI KUCAKLIYORUZ
Pazarlama Müdürü Sarp Özkar “2014’te turizmde neler oldu?”şeklinde yaptığı sunumda 118 dil konuşulan 87 ülkeye gittiklerini belirterek “Misafirlerimize 90.200.00 kilometre yaptırarak dünyayı 2.25 defa dolaştırdık. Tur paketlerine bakıldığında ise misafirleri ortalama 5.4 gece ağırladık” dedi.
Sarp Özkar “Prontotour büyüdükçe dünyü küçülüyor diyorduk. Şimdi ise Dünya bizim evimiz diyor ve dünya insanlarını kucaklıyoruz” dedi. Sarp Özkar, 2014 yılında Prontotour’un misafirlerine 44 bin 800 geceleme yaptırdığını belirterek şöyle devam etti:
“Geceleme rakamlarına bakarsak 58 bin 426 geceleme ile Roma, 49 bin 417 geceleme ile Prag, 32 bin 31 geceleme ile Barcelona ilk sıraları aldı. Ençok Temmuz ayında gezdirdiğimizi ve en fazla tur satılan ayın Aralık olduğunu gördük. Bunun sebebi ise erken rezervasyon oldu.

EN ÇOK ITALYA’YA GITTIK
Toplam 19 bin 624 kişi ile en çok İtalya’ya gittik. Bunda İtalya’nın damak tadı, Akdeniz insanının sıcaklığı ve mevsim koşulları gibi özellikler tercih nedenleri oldu. En fazla gezilen mevsim aylar ise yüzde 36 ile Haziran, Temmuz, Ağustos oldu. Bu gezilerde yüzde 79 oranında Avrupa’ya gidildiği görüldü. Bu arada Türk halkının yüzde 31 oranında erken rezervasyonu sevdiğini tespit ettik.
En çok satılan 5 tur paketine baktığımızda yüzde 11 ile İtalya, Budapeşte, Prag, Viyana ve yüzde 7 ile Doma’nın tercih edildiğini anladık.

EN MUTLU OLUNAN ÜLKE TAYLAND
Misafir tatminlerine bakıldığında ise en mutlu olunan ülke olarak yüzde 98 oranıyla Tayland karşımıza çıktı. Tayland’a giderlerin mutlu döndüklerini gördük. Bunun dıyında yüzde 98 gemi seyahatine katılanlar ve yüzde 97 ile Çek Cumhuriyeti’ne gidenrlerin mutlu olduklarını belirledik.

TÜRK İNSANI EN ÇOK HANGİ BAYRAMDA GEZİYOR?
Türk insanını bayram tencihlerine bakıldığında Kurban Bayramı yüzde 46 ile ilk sırada yer alıyor. Onu yüzde 26 ile Ramazan Bayramı, yüzde 12 ile yılbaşı ve yüzde 8 ile Sevgililer Günü izliyor.
Çocuklu seyahatlere baktığımızda Disneyland nedeniyle Parisyüzde 32 ile ilk sırayı alıyor. Bunun dışında Roma’da açılan Euro RDisney’de çocuklu aileleri çekmeye başladı. Roma yüzde 28 ile ikinci sırada yer alırken, yüzde 21 ile gemi seyahatleri ve yüzde 19 ile diğer geziler tercih edilir oldu.
seyanatlere bakıldığında yüzde 84 oranında vizeli gezerken, yüzde 16 vizesiz ülkelerin gezildiği anlaşıldı. Ailelerin çocuklu gezilerinde farklı hizmetler sunarak teşvik paketleri oluşturacağız.

SON DAKİKACI DEĞİLİZ
Bazı kriterlere bakıldığında ise, son dakikacılıkta biraz düzelme görüldü. Tura bir hafta kala gelenler yüzde 7 oranında oldu. Yüzde 44 oranında kitle tura bir ay kala almaya başlıyor. Bu ise artık son dakikacı olmadığımızı gösteren bir işaret oldu. Yüzde 82 oranında çift gezilmesi ise ayrı bir detay oluşturuyor.
En çok hangi saatte seyahat alındığını bakıldığında ise saat 10.00-12.00 arası ortaya çıkıyor. Kredili seyahat alma yüzde 71 olarak görülüyor.
Yurtiçi gezilere bakıldığında Kıbrıs yüzde 87 ile öncelikli destinasyon olarak belirlendi.”
Prontotour’da profesyonel ve uzun soluklu çalışanlar bulunduğunu belirten Sarp Özkar, çalışanlar arasında yapılan enkettin ilginç sonuçklar elde ettiklerini söyleri. Buna göre tatil tercihinde Antalya, Bodrum, İtalya oldu. En eğlenilen yer Karadeniz olarak belirlendi. Hayal edilen yer olarak ise Uzakdoğu, Amerika, Amsterdam oldu. Personelin çalışma sürelerine bakıldığında idari kadro çalışanlarının ortalama süreleri 9.24 yıl, personelin ise 2.97 yıl olduğu ortaya çıktı.” 

ali-onaran9.jpg

BAŞARILI ACENTELER VE PERSONELE ÖDÜLLER

Daha sonra 2014 yılında başarılı olan acentelere teşekkür plaketleri, 5 ve 10 yıllık Prontotour çalışanlarına ise başarı plaketleri ile birer altın armağan edildi
Ali Onaran, seyahat acentelerine ve birlikte çalıştıkları arkadaşlara sahip çıkarak başarılı olduklarını belirterek 5 yılını dolduran acentelere, en çok satan system acentelerinee, en çok satan Kıbrıs acentelerine, en çok online satış yapan acentelere, 2014’ün parlayan yıldızına ve 10 ile 5 yılını dolduran çalışanlara plaket verdiklerini belirtti.
İzmir’i hub olarak düşündülerini belirten Ali Onaran, “ İlk yıl iki buçuk kat büyümekti ve İzmir’e kurduğumuz ofiste bunu yakaladılar. Bu şekilde Türkiye’ye yayılma politikamızı sürdüreceğiz. Ankara, Antalya, Adana gibi illerde çok uzamadan şubeler açacağız. Bu şehirlerden İstanbul’dan olduğu gibi turlar gerçekleştireceğiz” dedi.

5 YıLINI DOLDURAN ACENTE
Medya Turizm

EN ÇOK SATAN SYSTEM ACENTESI
Canel Turizm
Espada Turizm
All Time Turizm

EN ÇOK SATAN 3 KIBRIS ACENTESI
Sayar Turizm
Polatkan Turizm
Kösezade Turizm

ONLINE SATAN ACENTELER
Tatil Sepeti
Gezginler Alemi

2014 PARLAYAN YILDIZI
Prontotour İzmir Şubesi

10.YILINI DOLDURAN
Sarp Özkar

5 YILINI DOLDURAN
Gülşah Baki
Gülten Toprak
İlgi Yıllar

pronto-girne2.jpg

pronto-girne1-.jpg

pronto-girne3.jpg

pronto-girne4.jpg

pronto-girne5.jpg

pronto-girne6.jpg

pronto-girne7.jpg

pronto-girne8.jpg

pronto-girne9.jpg

pronto-girne11.jpg

pronto-girne12.jpg

pronto-girne13.jpg

pronto-girne14.jpg

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.