• BIST 9071.88
  • Altın 2324.344
  • Dolar 32.3615
  • Euro 34.924
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C
  • Antalya 17 °C

Koç’tan işaret dili eğitimi

Koç’tan işaret dili eğitimi
Koç, işitme engellilere “İşaret Dili Eğitmenlik Eğitimleri” verecek öğretmenlere sertifika ve diplomalarını Divan İstanbul Otel sponsorluğunda verdi

İSTANBUL-Koç Holding’in “Ülkem İçin Engel Tanımıyorum” projesi kapsamında ve Setur’un önderliğinde, Arçelik A.Ş., Ford Otosan, Koçtaş, Opet şirketleri ve İşitme Engelliler ve Aileleri Derneği işbirliğiyle imza atılan “Türk İşaret Dili Öğretmeni Yetiştirme Yöntemi Kursu” diploma töreni gerçekleştirildi.

Turizm alanında verdiği hizmetlerin yanı sıra engelli dostu çalışmalara önem veren Setur, Koç Topluluğu şirketlerinden Arçelik A.Ş., Ford Otosan, Koçtaş, Opet ve İED (İşitme Engelliler ve Aileleri Derneği) işbirliğiyle ana dili işaret dili olan işitme engellilere sunduğu“İşaret Dili Eğitmenlik Eğitimleri”ni tamamlayan kursiyerlere sertifika ve diplomalarını Divan İstanbul Otel sponsorluğunda gerçekleştiren törende verdi.
Selen Sözer; “İşaret dili eğitmeni yetiştirme yöntemi kurslarına destek olarak işaret dilinin yaygınlaşmasını ve eğitmen ünvanını kazanacak işitme engellilere istihdam olanağı sağlamayı amaçladık.”
Setur adına konuşan Pazarlama ve Kurumsal İletişim Müdürü Selen SÖZER, “İED işbirliği ile işaret dili eğitmeni yetiştirme yöntemi kurslarına destek olarak işaret dilinin yaygınlaşmasını ve eğitmen ünvanını kazanacak işitme engellilere istihdam olanağı sağlamayı amaçladık. Başarıyla tamamladığımız kursların sonucunda Koç Topluluğu markalarından Arçelik firmasının iki engelli çalışanı da bu kursları tamamlayarak sertifika almaya hak kazandılar.
Projenin ikinci bölümünde Koç Topluluğu bünyesinde yetiştirilecek eğitmenler ile çalışanlara da işaret dili eğitimi vermeyi arzu ettiklerini belirten Sözer;“Projede emeği geçen herkese gönülden teşekkür ediyoruz. Engelsiz bir dünya için yeni çözümler üretmek adına çalışmalarımız devam edecek.” diyerek sözlerini tamamladı.
Viki Özromano; “4 ay öncesine kadar Türkiye’de bu eğitimi verebilecek sadece 7 kişi bulunurken, “Türk İşaret Dili Öğretmeni Yetiştirme Yöntemi Kursu” ile bu sayı 29 kişiye çıktı.”
İşitme Engelliler ve Aileleri Derneği Başkanı Viki ÖZROMANO; “Bu projeyi gerçekten hayal ettik ve Koç Topluluğu’nun destekleri sayesinde 11 yıl sonra hayata geçirdik. 2008 yılına kadar Türkiye’de akademik olarak bu dersleri verebilecek sadece 1 kişi mevcutken, Boğaziçi Üniversitesi’nin 2008 yılında düzenlemiş olduğu kurs ile 10 eğitmen yetiştirildi. 4 ay öncesine kadar ise Türkiye’de bu eğitimi verebilecek sadece 7 kişi bulunurken, “Türk İşaret Dili Öğretmeni Yetiştirme Yöntemi Kursu” ile bu sayı 29 kişiye çıktı.” dedi. İşitme engellilere daha iyi bir gelecek sunabilmek için bu projelerin üniversitelerde de hayata geçirilmesi gerektiğini dile getiren Özromano; “Koç Topluluğu başta olmak üzere emeği geçen herkese gönülden teşekkür ediyor ve projenin devamlılığı ile Türk İşaret Dili Öğretmeni sayısını 100’e çıkarmak istiyoruz.” dedi.
Dr. Tamer Atabarut; “11 senedir gerçekleştirmeyi arzuladığımız Türk İşaret Dili Öğretmeni Yetiştirme Yöntemi Kursu’nu, Koç Topluluğu sayesinde hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz.”
Gerçekleştirdikleri projelerle hak ettiği eğitimi alamayan kişilere hizmet götürdüklerini belirten BÜYEM Müdürü ve TÜSEM Konseyi Genel Sekreteri Dr. Tamer Atabarut; “11 senedir gerçekleştirmeyi arzuladığımız Türk İşaret Dili Öğretmeni Yetiştirme Yöntemi Kursu’nu, Koç Topluluğu sayesinde hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Türkiye’de “konuşulan” dili bilen kişilerin çoğunun “görsel” dili bilmemesi büyük eksiklik... 182 yüksek öğrenim kurumu, 100’e yakın eğitim merkezinin olduğu ülkemizde; görsel ve işitsel dünya arasındaki bu farkın kapanması için bu ve benzeri projelerin geliştirilmesi gerekiyor.” dedi.
“Türk İşaret Dili Öğretmeni Yetiştirme Yöntemi” Kursu İle İşitme Engelliler Eğitimci Olmayı Öğrendi
Setur, Arçelik A.Ş., Ford Otosan, Koçtaş ve Opet’in desteğiyle 5 Eylül – 19 Ekim 2014 tarihleri arasında hayata geçirilen “Türk İşaret Dili Öğretmeni Yetiştirme Yöntemi” kursu, Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi (BÜYEM) Cengiz Topel Kampüsü’nde gerçekleştirildi. Toplam 106 saat süren kursa sadece ana dili işaret dili olan işitme engelliler katılarak eğitimci olmayı öğrendi. Katılımcılara ücretsiz olan kursu başarı ile tamamlayan öğrencilere BÜYEM uzmanlık sertifikası verildi. Kursa 3 işitme engelli öğretmenin yanı sıra Boğaziçi Üniversitesi hocaları da eğitimci olarak katıldılar.

SETUR GÖRME ENGELLILER İÇIN DE ENGELLERI ORTADAN KALDıRDı!
Setur, yine 2014 yılında hayata geçirdiği mobil uyumlu http://engelsiz.setur.com.tr ile görme engelliler için içerik ve kullanım kolaylığı sunuyor. Kullanıcılar, sitede yer alan içerikleri ekran okuyucu (Screen Reader) yardımı ile dinleyebiliyor ve tek bir tuşa (Tab tuşuna) basarak içerikler arasında geçiş sağlayabiliyorlar.

“ÜLKEM İÇIN” PROJESI HAKKıNDA
“Ülkem İçin” Projesi, Koç Topluluğu şirketleri, çalışanları, bayileri ve tedarikçileri arasında sosyal sorumluluk olgusunu yaygınlaştırarak, toplumsal sorunlara karşı daha katılımcı bir tutum geliştirmeyi ve yerel gelişimi destekleyerek yaşam standardını yükseltecek projelerin hayata geçirilmesini amaçlayan bir çatı projedir. Koç Holding’in 80. yılında hayata geçen bu proje, sorumlu vatandaşlık bilinci doğrultusunda bireysel girişimciliğin tüm Türkiye genelinde
Kurumsal bir şemsiye altında gerçekleştirilmesi fikrine dayanıyor.
2012-2015 dönemi Ülkem İçin çatı projesi “Engel Tanımıyorum” teması ile devam ediyor.
 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.