• BIST 9543.86
  • Altın 2488.825
  • Dolar 32.4918
  • Euro 34.799
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 25 °C
  • Antalya 23 °C

Uçak yolcusu 50 milyon oldu

Uçak yolcusu 50 milyon oldu
Cem Kozlu: Yaklaşık 12 yıl önce uçakla 6 milyon kişi seyahat ederken, bugün bu sayı 50 milyona ulaştı. Pegasus da bu büyümenin çok önemli aktörü.

BURSA- THY Yönetim Kurulu eski Başkanı ve  halen Pegasus Hava Yolları Şirketi Yönetim Kurulu Üyeliği görevini de üstlenen Cem Kozlu, Türkiye'nin havacılık sektöründe iç ve dış hatlarda büyük gelişme sağladığını söyledi. Kozlu, Türkiye'nin bu sektörde, sadece uçuş olarak değil, dünya havayollarına teknik hizmet vermesi, dünyanın değişik ülkesinden gelen pilotları istihdam etme, Türkiye'deki pilot, teknisyen kabin memurların eğitimlerini yaygınlaştırma açısından önemli gelişmelere destek verdiğini bildirirken, "Yaklaşık 12 yıl önce uçakla 6 milyon kişi seyahat ederken, bugün bu sayı 50 milyona ulaştı. Pegasus da bu büyümenin çok önemli aktörü" dedi.

Kısa adı BUSİAD olan, Bursa Sanayici ve İşadamları Derneği'nin Çekirge Toplantısı'nın konuğu olarak Hilton Bursa Oteli'nde düzenlenen toplantıya katılan Cem Kozlu, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Havacılık sektöründeki son gelişmelerle ilgili görüşlerini açıklayan Pegasus Hava Yolları Şirketi Yönetim Kurulu Üyesi olan Cem Kozlu, bir dönem THY'de Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Genel Müdürlüğü yaptığını hatırlatıp, Türkiye'de son dönemlerde havacılık alanında önemli gelişmeler yaşandığını söyledi. THY şirketini çok başarılı bulduğunu belirten Kozlu, şöyle dedi:

"Rekabette küme atladı. Bugün Avrupa'nın en büyük bir, iki havayolu arasında yer alıyor. Körfez Bölgesi'ndeki 2, 3 havayolu ile rekabet eder ve çoğundan önünde konuma geldi. İleride petrol fiyatlarındaki düşüş THY, Pegasus gibi diğer havayollarına yarayacak. 2015'in çok parlak bir sene olması gerekir diye düşünüyorum. Onun dışında 3'üncü havalimanı bitince THY bir hamle daha yapabilecek, bunu da öngörebiliriz. Dolasıyla parlak bir geleceği var."

"HAVACILIK SEKTÖRÜNDE ÖNEMLİ GELİŞME YAŞANDI"

Türkiye'nin havacılık sektöründe hem iç, hem dış hatlarda çok büyük gelişmeler yaşadığını da kaydeden Kozlu, sadece uçuş olarak değil, dünya havayollarına teknik hizmet vermesi, dünyanın değişik ülkesinden gelen pilotları istihdam etme, Türkiye'deki pilot, teknisyen kabin memurların eğitimlerini yaygınlaştırma açısından önemli gelişmeler yaşandığını söyledi. Şu an Pegasus Havayolları Yönetim Kurulu Üyeliği görevini sürdürdüğünü ifade eden Kozlu, şöyle devam etti:

"Yaklaşık 12 yıl önce uçak ile 6 milyon kişi seyahat ederken, bugün bu sayı 50 milyona ulaştı. Pegasus da bu büyümenin çok önemli aktörü. Türkiye'yi birçok çevre ülkeye bağlayan, yurt içinde ortalama 100 TL'yi aşmayan fiyatlarla seyahat imkanı sağlayan, büyüyen ve gelirinin önemli kısmını yurtdışında kazanan bir şirketimiz."

"2015'E İYİMSER BAKIYORUM"

Önümüzdeki yılın ekonomik beklentileri ile ilgili de değerlendirmede bulunan Kozlu, petrol ve doğalgaz fiyatındaki düşüşün önemli avantajlar sunacağını söyledi. Bu gerilemenin sadece Türkiye'nin enerji faturasını değil, dünyadaki birçok ülke ekonomisinde teşvik unsuru oluşturacağını dile getiren Kozlu, Türkiye ihracatının da olumlu etkileyeceğini belirterek, "2015'e iyimser bakıyorum" diye konuştu.

MALEZYA'YA 200 MİLYON DOLARLIK YATIRIM

Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Üyeliği görevi de bulunan Kozlu, buradaki yeni yatırımlarla ilgili de bilgi verdi. Grubun otomotiv, tarım gibi farklı sektörlerde de faaliyet gösterdiğini hatırlatan Kozlu, Anadolu Etap Şirketi'nin bugün Türkiye'nin birçok yerinde meyve ağacı ürettiğini hedeflerinin ise 2020 yılında Türkiye'nin en büyük tarım grubu olarak faaliyet göstermek olduğunu açıkladı. Grup bünyesindeki Evyap Şirketi'nin yatırımlarından da bahseden Kozlu, "Evyap Asya bugünlerde Malezya'da 200 milyon dolarlık yatırımı bitirdi. Deneme üretimine geçti. Türkiye'nin sadece ülke içinde kalmaması coğrafyası, küresel bazda iddialı, başarılı olmasını umuyorum. Bu tesis faaliyete geçtiğinde çok geniş bir bölgede kimya sanayinde yağ asitleri ve sabun sanayine hammadde uretecek. Bu da Türkiye açısından o bölgede yapılmış en büyük yatırım" diye konuştu.

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 3
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.