• BIST 9693.46
  • Altın 2496.132
  • Dolar 32.475
  • Euro 34.6284
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • Antalya 19 °C

Four Seasons Şefine ödül

Four Seasons Şefine ödül
Four Seasons Hotel Bosphorus Yardımcı Pasta Şefi Feray Aydoğdu, pastacılık dünyası yarışmaları arasında yerini koruyan “Sirha İstanbul”da birincilik ödülü aldı.

İSTANBUL- Four Seasons Hotel Bosphorus Yardımcı Pasta Şefi Feray Aydoğdu, pastacılık dünyasının prestijli yarışmaları arasında yerini koruyan “Sirha İstanbul”da birincilik ödülü aldı. Yarışmada iki tatlı çeşidi ile katılan Aydoğdu, farklı lezzetleri buluşturduğu tatlılarıyla dikkatleri çekti.

sirha-odul4.jpg

Mutlu anlar inşa eden tatlıların başında gelen pastaların yeniden yorumlandığı yarışmada Feray Aydoğdu, kendi tarifleri olan fındıklı kek ve Anadolu esintileri taşıyan şekerden heykel ile birinciliği yakaladı. “Türkiye ve Türk meyveleri” kategorisinde Bodrum mandalinası ile hazırlanan fındıklı kek ve “a la carte tatlı” kategorisinde badem, kayısı ve krokan karışımlı çikolata, ödül getiren lezzetler oldu. Aydoğdu, yarışmanın Türkiye ayağındaki başarısı ile 25 – 27 Ocak tarihleri arasında Fransa Lyon’da gerçekleşecek ‘Coupe du Monde de la Pâtisserie’  yarışmasına izleyici şef olarak katılma hakkı da kazandı.

sirha-odul2.jpg

Pastacılık sektöründe başarılarıyla isminden söz ettiren Aydoğdu, 2008 yılı Temmuz ayından bu yana Four Seasons çatısı altında farklı pozisyonlarda görev aldı. 2014 Mayıs ayından itibaren ise Four Seasons Yardımcı Pasta Şefi olarak görevini sürdürüyor.

sirha-odul3.jpg

Sirha İstanbul’da birinciliğe layık görülmenin gururunu yaşayan Aydoğdu; “Uzun zamandır mutfaktayım ve bu yarışmada bunun meyvesini aldığımı düşünüyorum. Pasta yapmak sadece malzemeleri karıştırmak değil aynı zamanda bir hikaye yaratmaktır. Bu yarışma için hazırladığım iki tatlı çeşidinin de hikayesi farklı. Böylesine önemli bir yarışmada birincilik ödülüne layık görülmek hem mutluluk hem de gurur verici. Uzun zamandır birlikte çalıştığım Four Seasons Hotel Bosphorus Pasta Şefi Ghislain Gaille ve pastane ekibinin bugüne kadar desteklerini hep yanımda hissettim” dedi.

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.