• BIST 9693.46
  • Altın 2507.469
  • Dolar 32.5758
  • Euro 34.7748
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C
  • Antalya 18 °C

Accor dijital değişimi hedefledi

Accor dijital değişimi hedefledi
Accor, 225 milyon Euro harcama ile hayata geçirilecek “Dünya Lideri Dijital Otelcilik Planı” ile Grup yaşanan dijital değişimin önüne geçmeyi hedeflemektedir.

İSTANBUL- Kurulduğu günden bu yana sektördeki  her türlü gelişmeyi takip eden Accor Grubu dijital dünyanın da turizm alanında lideri haline geldi.Sosyal medyadan akıllı telefonlarla beraber gündemi belirleyen uygulamalara, insan kaynaklarından personel eğitimine pek çok farklı alanda hızla gelişen teknolojiye uyum sağlamak konusunda yaptığı yatırımlarla alanında en efektif ve hızlı hizmeti amaçlayan grup, dijital teknoloji sayesinde yepyeni bir misafir hizmeti sunmaya başladı.

Accor'un küresel yatırımında beş yıllık plan kapsamında, 225 milyon Euro harcama ile hayata geçirilecek  “Dünya Lideri Dijital Otelcilik Planı” ile Grup yaşanan dijital değişimin önüne geçmeyi hedeflemektedir. Misafirler, çalışanlar ve partnerler şeklinde üç farklı hedef göz önüne alınarak hazırlanan plan kapsamında Grubun pazar payını konsolide etmek amaçlanırken, sonuçlar 2015 yılı başlarında elde edilecek sekiz programda uygulanacaktır.

sebastian-bazin.jpg

Yönetim Kurulu Başkanı Sébastien Bazin konu hakkında; “Accor stratejik, dijital ve yönetim seviyesinde değişmektedir. Plan, tüm dijital zorlukları hedeflemektedir ve Accor'u hızla değişen sektörün lideri yapmayı amaçlamaktadır. Accor, güçlü kaynaklar ve benzersiz deneyimiyle desteklenen dünya çapında lider otel işletmecisidir. Bu varlıklar , misafir beklentilerini daha iyi öngörmemize ve uzun vadede liderliğimizi sürdürmemize  izin verecektir.”  şeklinde plandan beklentilerini ve uygulama yöntemini açıklamıştır.

Plan, Dijital Yönetim Komitesi ve sekiz Dijital Program Komitesinden oluşan özel bir yönetim yapısı kanalıyla uygulanacaktır. Accor, tüm bu girişimleri hayata geçirmek için 2014 ile 2018 arasında 225 milyon € yatırım yapacaktır. Sermaye harcaması, toplamın %55'ine ve kalan %45'i için işletme harcamasına karşılık gelecektir.  Toplam olarak, yatırılan tutarın %60'ı, orta ve hizmet ofisleri çözümlerini geliştirerek grubun mevcut performansını konsolide etmeyi hedefleyecektir. Kalan %40, pazar payını genişletmek ve dağıtım birimi maliyetlerini optimize etmek için kullanılacaktır.

Sekiz programa dayanan entegre bir plan aşağıda yer alan bileşenlerin bir bütünüdür.

1.         "İlk önce Mobil" otel konaklamaları öncesinde, sırasında ve sonrasında tüm Accor hizmetlerini içeren tek bir mobil uygulamayı hizmete geçirerek akıllı telefonlar ve tabletler gibi mobil cihazlara misafir önceliğini  dikkate almaktadır.

2.         "Müşteri Merkezli" kişiselleştirilmiş takip ve hizmetleri temin etmek için veritabanlarını geliştirecek ve ideal kullanımını sağlayacak ve "Misafirlerin Sesi" olarak bilinen tek bir platformda merkezileştirecektir.

3.         "Kesintisiz Seyahat" elektronik ödeme çözümleri, tek tuşla rezervasyon, online check-in ve Le Club Accorhotels sanal kart ile deneyimlerinin her aşamasında misafirler için kolaylık temin edecektir.

4.         “Mice & BtoB” seminer tesislerinin online rezervasyonu gibi, işletmeler için yenilikçi dijital çözümler geliştirecek ve BtoB hizmetlerini, küresel rezervasyon sitesi, accorhotels.com'a artan bir hızda dahil edecektir. 

5.         Çalışan Dostu", tabletler ve akıllı telefonlar kullanarak karşılama görevlerini basitleştirmeyi, çevrimiçi eğitim çözümlerini geliştirmeyi ve şirket içi sosyal ağ, "AccorLive" üzerinden deneyim paylaşımını teşvik etmeyi amaçlamaktadır.

6.         "Sahip & Franchise Odaklı", kapsamlı dinamik fiyatlama ve gelir yönetimi çözümleri, kişiselleştirilmiş bilgi ve hizmetlere erişmek için özel bir portal ve optimize edilmiş faturalama süreci sunarak, 2015'ten başlayarak Accor'u en verimli ve şeffaf ortak yapmayı amaçlamaktadır.

7.         "Altyapı Dönüşümü" yeni hizmetleri hayata geçirme hızını arttırmak ve artan işlem hacimlerine ayak uydurmak için sistemlerin optimize edilmesine odaklanacaktır.

8.         "İş Zekâsı & Analitik" operasyon kararlarının, özellikle otellerde olmak üzere toplanan çok sayıda verinin analizlerine giderek artan bir şekilde dayanmasını sağlanacaktır.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.