• BIST 9693.46
  • Altın 2507.077
  • Dolar 32.5833
  • Euro 34.8134
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C
  • Antalya 21 °C

Turizme ayrılan ödenek yetersiz

Turizme ayrılan ödenek yetersiz
11 sivil toplum örgütü, 2015 Fon ödeneğinin artırılmasını talep ederek, fonun kullanımının sektörün görüş, öneri ve etkin katılımcılığıyla olması gerektiğini bildirdi.

LEFKOŞA- Kuzey Kibris’ta 11 sivil toplum örgütü, ortak bir açıklama yaparak 2015 Mali Yılı Bütçe Yasa Tasarısı’nda turizm için ayrılan ödeneğin yetersiz olduğunu savundu.11 sivil toplum örgütü, 2015 Fon ödeneğinin artırılmasını talep ederek, fonun kullanımının sektörün görüş, öneri ve etkin katılımcılığıyla olması gerektiğini bildirdi.
Ortak açıklamayı Kıbrıs Türk Otelciler Birliği (KITOB), Kıbrıs Türk Turizm ve Seyahat Acenteleri Birliği (KITSAB), Kıbrıs Türk Ticaret Odası (KTTO), Kıbrıs Türk Sanayi Odası (KTSO), Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği (KTİMB), Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkârlar Odası (KTEZO), İş Adamaları Derneği (İŞAD), Restorancılar Birliği (Resbir), Rehberler Birliği (KITREB), İş Kadınları Derneği (İKD) ve KKTC Scuba Dalış Merkezleri Birliği yaptı.

“BİZLER, ÜLKE EKONOMİSİNİN VE TURİZMİNİN EN ÖNDE GELEN PAYDAŞLARIYIZ”

Ortak açıklamada, “Bizler, ülke ekonomisinin ve turizminin en önde gelen paydaşlarıyız. 2015 bütçesinde turizm için ayrılan yetersiz ödeneğin fon gelirinin yüzde 75’i olan 28 milyon TL düzeyine çıkarılmasını talep ediyoruz” ifadesine yer verildi.
Turizmin artan gelirlerine ve ekonomiye çok yönlü katkılarına rağmen Turizm Fonuna sağlanan ödeneğin zamanla ve oransal olarak düştüğü savunulan açıklamada, “Turizm Fonuna ayrılan rakamın bütçenin sadece yüzde 0,43’ü olması nasıl izah edilebilir?” diye soruldu.
Turizmin ülke ekonomisine 1 milyar Doların üzerinde katkısı bulunduğu ve toplam istihdamın yüzde 10,5’ini oluşturduğu belirtilen açıklamada şunlar da kaydedildi:
“27 milyon TL geliri olan Turizm Fonuna karşın Fona 2013 yılında sadece gelirinin yüzde 50 si olan 13,5 milyon TL’lik ödenek verilmiştir. 31 milyon TL’lik Fon gelirine karşın Fon bütçesi olarak 2014 yılında bu gelirin sadece yüzde 48’i olan 15 milyon TL ödenek verilmiştir.  Son olarak da 37 milyon TL’lik Fon gelirine karşın 2015 Fon bütçesinden öngörülen ödenek Fon gelirinin sadece yüzde 47,5 i olan 17,6 milyon TL’dir. Bizler 2015 bütçesinde turizm için ayrılan yetersiz ödeneğin fon gelirinin yüzde 75’i olan 28 milyon TL düzeyine çıkarılmasını talep ediyoruz.”

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.