• BIST 9079.97
  • Altın 2323.945
  • Dolar 32.3564
  • Euro 34.9234
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • Antalya 16 °C

Skal Türkiye çevre zirvesi-3

Skal Türkiye çevre zirvesi-3
Skal Türkiye, Antalya’da düzenlediği “Çevre ve Turizm” konulu panel ile Türkiye’nin turizmdeki geleceğine de aktif olarak katılacağını ortaya koydu.

ÖZKAN ALTINTAŞ- TÜRKİYE TURİZM
ANTALYA
- Skal Türkiye, Antalya’da  düzenlediği “Çevre ve Turizm” konulu panel ile Türkiye’nin turizmdeki geleceğine de aktif olarak katılacağını ortaya koydu. Aska Lara Resort and Spa Hotel’in sahibi Ramazan Aslan’ın ev sahipliğinde 20-23 Kasım tarihleri arasında düzenlenen etkinlikte Turizm Eski Bakanı ve TURAD Başkanı Bahattin Yücel’in yönetiminde  Skal Türkiye’nin Turizm Atölyesi tarafından planlanan “Çevre ve Turizm” konulu panel yapıldı. Panele Skal International Dünya Başkanı Salih Çene, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel katıldı.

64936.jpg

Bahattin Yücel,’in oturum başkanlığını yürüttüğü Turizm Atölyesi’ne Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım İşletmeler Başkontrolörü Enver Öncü, Antalya EXPO 2016 Genel Sekreteri Selami Güney, Prof. İbrahim Gürkan, Prof. İbrahim Uslu konuşmacı olarak katıldılar.

bahattin.jpg

BAHATTİN YÜCEL: BÜYÜK SORUNLAR VAR

Atölyenin açış konuşmasını yapan Bahattin Yücel Antalya Büyükşehir belediye Başkanı Menderes Türel’in konuşmasını yeterli bulmayarak çevreye karşı basit bir yaklaşım gösterdiğini söyledi. Bahattin Yücel
“Bana göre düz mantik şeklinde yanaştı. Çevre sadece ağaçları kesmekle ilgili değildir. Dünyada 7 milyarı aşkın kişinin çevreyi paylaştığını biliyoruz. Büyük sorunları var. Bu sorunları nasıl paylaşabileceğimizi konuşmalıyız”dedi.

enver.jpg

ENVER ÖNCÜ: 171 TESİSE YEŞİL YILDIZ VERDİK

Kültür ve Turizim Bakanlığı Kontrolörler Daire Başkanlığı başkontrolörü Enver Öncü, önceleri 41 tesise yeşil yıldız belgesi verildiğini belirterek “İşletmenin yatırım aşamasından işletmeye geçişine kadar çevreye duyarlı olmasını kntorl ediyoruz. Bölgeler itibarıyla farklı çevre anlayışıyla çalışıyoruz. Enerjinin doğru kullanımı ise giderek önem kazanıyor. Bugüne kadar 171 tesis yeşil yıldız almaya hak kazandı. Bu sayede çevre kalitesinin artmasına katkıda bulunuyoruz” dedi.

selami.jpg

SELAMİ GÜNAY: ÇEYTİN AĞACI İÇİN YOL DEĞİŞTİRDİK
Antalya EXPO 2016 Genel Sekreteri Selami Güney “Antalya Expo’nun ana teması “Çiçek ve çocuk”tur. Biz gelecek nesillere yeşil bir dünya bırakmayı hedefliyoruz. Bu amaçla çevre öncelikli geliyor.  Projelerimiz Hatta proje alanımızda bulunan zeytin ağaçlarını kesmemek için yol güzergahını değiştirdik. Katılım için 23 ülke katılım teyidi verdi. Önemli olan katılımcı ülke ve ziyaretçi sayısıdır. Türkiyede 12 bin çeşit bitki bulunuyor. Biz bu endemik zenginliği korumak için bilinç geliştirmeye çalışıyoruz. Bunlara sahip çıkılması için  önemli projeler ve hedeflerimiz bulunuyor.”

birkan.jpg

İBRAHİM BİRKAN: SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK KAVRAMI BOZULDUİbrahim Birkan turizmde önemli olan insan olduğunu belirterek, çevreyi korumadan insanların yaşayacağı sağlıklı alanların oluşturulamayacağını söyledi. 
1992 de Rio'da dünya zirvesinde sürdürülebilirlik kavramı ortaya atıldı. Orada dünyanın çevre felaketine gittiği görülerek kararlar alındı. Ancak uygulanamıd. Şimdi sürdürülebilirlik lafını ters kullanmaya başladılar. Çevre ile alakası olmayan terimler üretildi. Çevreye duyarlılık ve geleceğe dünyayı bırakmak kavramı başka amaçlarla kullanıldı. Biz turismde çevreyi tartışıyoruz ve sonra unutuyoruz. Bir ağacın önemini kavramak gibi bir bilinç oluştuyor. Bir ağaç kesmenin ekolojik günahını anlamıyoruz. Her yatırım çevresel maliyeti vardır.Antalya’d artık otel yapılmamalı taşıma kapisetis dolmuştur.yapılan otelleri revize etmemiz gerekmektedir.

ibrahim-ulus.jpg

PROF.DR İBRAHIM USLU: DEFNE AĞACı KUTSALDıR, HER DERDE DEVADıR
Prof.Dr İbrahim Uslu, dünyada barkovizyon eşliğinde yaptığı Defne Tanıtım Grubu çalışmaları hakkında sunuma defne ağacının faydaları ile başladı. Defne ile Apollon’un ilişkisinden yola çıkarak, Roma döneminde defneye verilen önemi anlattı. Defne’nin kutsal bir ağaç olduğunu ve her dinde saygı duyulduğunu belirtti. Masalara defer ağacından yapılma bir sabun örneği bırakıldığı belirtti. Defne ağcını evinde yeştirerek uğur getirdiğini söyledi.
Uslu konuşmasında mitolojiden örnekler vererek "Melekler yeryüzüne indiğinde defneye selam vermiş. Zeybekler güç kazanacaklarını düşünerek defne ağacını silahlarına sürerlermiş" şeklinde konuştu. Bakterilere karşı Dünya Sağlık Örgütü’nün uyarılarını dle getirerek antibootik kullanmanın zararlarını anlattı. Bir çok konuda defneni insan sağlığı için önemli olduğunu belirtti. Dünya defne ihtiyacının yüzde 95’ini Türkiye’nin karşıladığını söyledi.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 3
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.