• BIST 9693.46
  • Altın 2507.469
  • Dolar 32.5758
  • Euro 34.7748
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C
  • Antalya 18 °C

Formula pisti Kozyatağı Hilton'da

Formula pisti Kozyatağı Hilton'da
Hilton İstanbul Kozyatağı Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Çağlar, Kozyatağı’nın sosyal yaşamına katkıda bulunduklarını söyledi.

ÖZKAN ALTINTAŞ-TÜRKİYE TURİZM
İSTANBUL-
Hilton İstanbul Kozyatağı Hotel, bünyesinde açılan İstanbul’un özel restoranlarından 360 Derece ile Emre Ergani’nin işlettiği The Bar ile bölgeye yeni biir renk  getirirken SpeedCity adlı bölüm ile Formula ve motosiklet yarışlarını Kozyatağına taşıdı. Motor sporlarının teknoloji ve simülasyonla buluştuğu eğlence merkezi Speedcity’i otelde hayata geçirdiklerini belirten Hilton İstanbul Kozyatağı Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Çağlar, İstanbul’un dünyaca tanınan restoranı 360’ın ve Emre Ergani’nin işleteceği The Bar’ın da önümüzdeki günlerde otelde hizmet vermeye başlayacağını söyledi.. Çağlar, aynı zamanda 24 saat açık bir spor salonu ve spa merkezi ile bölge halkına ihtiyaçları noktasında farklı hizmetleri Hilton konforu ile sunduklarını dile getirdi.

hilton-kozyatagi7.jpg

hilton-kozyatagi-ahakancaglar1.jpg

ÖNEMLİ DOLULUK YAŞADIK
Hilton İstanbul Kozyatağı Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Çağlar, Kozyatağı’nın sosyal yaşamına katkıda bulunduklarını belirterek “Arkadaşlarımız beni şaşırtıyorlar. Teşekkür ediyorum 7 gün 24 saat izin kullanmadan çalışıyorlar. Otelde doluluk olarak ortalama 50, 70 hedefliyorduk 90’a çıkardılar” dedi. Hakan Çağlar, otelin başka bir kuruluşa geçen genel müdürü Ergun Demiray için ise “Çok başarılı bir genel müdürdü. Onun tercihi oldu. Otel açılışlarında böyle değişimler hep olur. Şimdi kendi bünyemizden genç ve dinamik bir genel müdür çıkarmayı düşünüyoruz. Çok değerli çalışanlarımız var” dedi.

hilton-kozyatagihakancaglar2.jpg

BÖLGE HALKı İÇIN SOSYAL YAŞAM ALANı YARATTıK

Hilton İstanbul Kozyatağı Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Çağlar, oteli inşa ederken Anadolu Yakası’nda yaşayan halkın sosyal yaşamına da yeni bir boyut getirmeyi hedeflediklerini söyledi. Anadolu yakasında yaşayanların sosyal yaşam için Avrupa Yakası’nı tercih ettiğini ve gece birkaç saat eğlenmek için iki saatlik köprü trafiğine girmek durumunda olduğunu belirten Hakan Çağlar ’’Çünkü özellikle bulunduğumuz lokasyonda beklentileri karşılayacak bir eğlence merkezi yok. Biz bölge halkını da düşünerek farklı bir sosyal alan yarattık” dedi. 

hilton-kozyatagibar.jpg

hilton-kozyatagihakancaglar3.jpg

YENI ZELANDA VE PAPUA YENI GINE’DEN MISAFIR ALDıK

Hilton İstanbul Kozyatağı Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Çağlar Anadolu yakasinda yeniden şekillenen iş dünyasinin merkezine konumlandıklarını ve  “Avrupa yakasından rol çalmayı hedefliyoruz” diyerek Eylül 2014’te açılan otelde 2.5 ayda % 80 doluluk oranı yakaladıklarını söyledi. “İstanbul’un Asya yakasına yabancı turist gelmez denildi, yüzde 40’ının yerli,  yüzde 55-60 oranında yabancı müşteri aldık. Hatta Yeni Zelanda ve Papua Yeni Gine’den bile müşteri aldık”  şeklinde konuyan Hakan Çağlar, 1 Ocak’tan itibaren bağlı oldukları Hilton’un rezervasyon desteğini alarak 2015 Eylül ayına kadar yüzde 90 doluluk hedefini koyduklarını belirtti. Hakan Çağlar, 210 toplantıya ev sahipliği yaparken 28 düğün yaptıklarını belirterek “Geçtiğimiz hafta yüzde 80-83 doluluk yaşadık

hilton-kozyatagihakancaglar7.jpg

200 MILYON DOLAR YATıRıM YAPILDI

Hilton İstanbul Kozyatağı Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Çağlar düzenlediği basın toplantısında, bölgenin hızla gelişmesi, finans merkezi projesi, kurumsal şirketlerin merkez ofislerini Anadolu Yakası’na taşımasının, iş segmentindeki konaklama sayısını artırdığını söyledi. Çağlar, 200 milyon dolar yatırım maliyetiyle, 55 bin metrekare üzerine konumlanan ve 2.5 ay önce hizmete açılan otelde dönemsel olarak % 80 doluluk oranı yakalandığını açıkladı. Çağlar ’’Bu 2.5 aylık ortalamamız değil fakat bu rakam hedeflerimize yaklaştığımızı gösteriyor” dedi. Anadolu Yakası’na iş için gelen yabancı misafirin otel seçiminde markaya ve lokasyona göre tercih yaptığını belirten Çağlar, Hilton’un marka değeri ile birlikte, otelin iş dünyasının merkezinde konumlanmasının, Bağdat Caddesi’ne ve alışveriş merkezlerine yakınlığının tercih edilmelerini sağladığını söyledi.

hilton-kozyatagihakancaglar4.jpg

hilton-kozyatagisalon.jpg

MISAFIR 25 DAKIKADA AVRUPA YAKASı’NA ULAŞıYOR

Hilton Kozyatağı Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Çağlar, İstanbul’un kongre turizminde yükselen performansına da dikkat çekti ve Anadolu Yakası’na doğru taşma olduğunu söyledi. Çağlar, Uluslararası Kongre ve Konvansiyon Birliği’nin (ICCA) verilerine dayanarak yaptığı açıklamada, İstanbul’un 2011’den bu yana, 300 üzeri ve 500 üzeri kişi katılımlı büyük kongrelerde dünyanın 1 numaralı destinasyonu konumunda bulunduğunu söyledi. Çağlar ’’Veriler İstanbul’un kongre turizmindeki yükselişini ortaya koyarken, kongre turizmindeki talebin önümüzdeki yıllarda da artarak devam etmesi bekleniyor. Kongre turizminde her ne kadar Avrupa yakasındaki oteller ağırlıklı olarak tercih edilse de Anadolu yakasında da hareketlilik başladı’’ dedi. Hilton Kozyatağı olarak kongre turisti talebini artırmak yönünde çalışmalar yürüttüklerini belirten Hakan Çağlar, burada lokasyon ve ulaşım avantajlarını kullandıkları söyledi. Metro ve Marmaray’la Avrupa yakasına geçişin toplamda 25 dakika aldığını belirten Çağlar, ’’İstanbul’da bir noktadan başka bir  noktaya geçişin çoğu zaman 1 saati geçtiğini düşündüğümüzde Marmaray Anadolu yakasında konaklayan misafir için büyük avantaj’’ diye konuştu.

hilton-kozyatagihakancaglar6.jpg

DÜNYA ZINCIRLERININ ODA KAPASITESININ% 20’SI HILTON KOZYATAĞı’NDA

Anadolu Yakası’nda 5 yıldız kategorisinde 6 uluslararası, 6 yerli zincir otel olduğunu bildiren Çağlar ’’Asya yakasnda uluslararası zincirlere bağlı 6 otelin toplam oda sayısı yaklaşık 1600- 1700.’dün. Hilton Kozyatağı 320 oda ile bölge kapasitenin % 20’sine sahiptir. Toplantı salonlarında1.700 metrekare Alana sahiptir. Çok amaçlı 16 salonla bölgedeki uluslararası zincirler arasında en yüksek kapasiteye sahip otellerden biriyiz’’ dedi.

hilton-kozyatagi1-.jpg

KURUMSAL ŞIRKETLER ANADOLU YAKASı’Nı HAREKETLENDIRDI

Hakan Çağlar gerek konaklama gerek toplantı organizasyonlarında yakaladıkları talebin, Anadolu yakasının iş dünyasının devlerinin merkez ofisleriyle konumlandığı yeni bir lokasyon haline gelmesinin en büyük etken olduğunu söyledi. Çağlar ’’Halkbank birimlerinin % 80’ini Ankara’dan Ataşehir’e taşıdı. Bosch Maslak’tan Küçükyalı’ya geçti. Yine Amerikan sağlık teknolojileri devi Covidien,  Maslak’taki merkezini Ümraniye’ye taşıdı. 2015’te Turkcell Tepebaşı’ndan Küçükyalı’ya taşınıyor. Akbank bankacılık üssü Gebze’ye, Garanti Bankası bankacılık üssü Tuzla’ya geliyor. Bu ve daha onlarca şirketlerin bölgede yarattığı ve yaratacağı hareketlilik, Finans Merkezi’nin açılmasıyla en üst seviyeye ulaşacaktır’’ dedi.

hilton-kozyatagioda.jpg

HILTON İSTANBUL KOZYATAĞı HAKKıNDA

Hilton İstanbul Kozyatağı, 47 executive ve 23 suit olmak üzere 320 oda ile hizmet vermektedir. Otelde 1.700 metrekare alana konumlanmış, multifonksiyonel 16 toplantı salonu bulunmaktadır. 1600 metrekarelik SPA alanında 24 saat açık spor salonu bulunmaktadır. Otel, 24 saat hizmet veren business center ve çatı katında bulunan executive lounge ile de iş nedeniyle seyahat eden ziyaretçilerine konforlu çalışma alanları sunmaktadır. Hilton İstanbul Kozyatağı, Sabiha Gökçen Uluslararası Havaalanı’na 28.5 ve Atatürk Uluslararası Havaalanı’na 37.9 kilometre uzaklıktadır. Otel, misafirlerinin metro ve Marmaray’ı kullanarak toplamda 25 dakikada Avrupa yakasına geçmesini sağlayan noktada konumlanmıştır.

hilton-kozyatagi2.20141119075052.jpg

hilton-kozyatagi3.20141119075109.jpg

hilton-kozyatagi5.20141119075126.jpg

hilton-kozyatagi4.20141119075139.jpg

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.