• BIST 9082.92
  • Altın 2324.376
  • Dolar 32.3608
  • Euro 34.9381
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C
  • Antalya 17 °C

En lezzetli alabalık Hizan’da

En lezzetli alabalık Hizan’da
Bitlis’in Hizan ilçesine bağlı Darünüs köyünde lezzetlerini dağların altından gelen soğuk sudan alan Darünüs Alabalık Tesisleri, ziyaretçi akınına uğruyor.

BİTLİS- Bitlis’in Hizan ilçesine bağlı Darünüs köyünde bulunan Darünüs Alabalık Tesisleri,  ziyaretçi akınına uğruyor. Darünüs Alabalık Tesisleri’nde üretilen alabalıklar, lezzetlerini dağların altından gelen soğuk sudan alıyor. Tamamen doğal bir ortamda buz gibi suların doldurduğu havuzlarda büyüyen alabalıkların lezzeti tüm bölgeye yayılmış durumda. Öyleki, başta Bitlis ve ilçeleri ile Van ve Muş olmak üzere bölgenin birçok yerinden insanlar buraya alabalık yemeye geliyor. Yoğunluğun iyice arttığı hafta sonlarında tesislerde oturacak yer bulmak neredeyse imkansız.

hizan2.jpg

Bu yoğunluğun her yıl daha da arttığını belirten işletmenin sahibi İhsan Ekinci, bölgenin en lezzetli alabalıklarının Hizan’da yetiştiğini söylüyor. Darünüs’teki alabalıkların bu kadar lezzetli olmasının üretim koşullarıyla ilgili olduğunu dile getiren Ekinci, “Burada balık lezzetli çünkü tamamen doğal bir ortamda büyüyor. İçinde yaşadıkları su dağların altından geliyor ve buz gibi. Alabalığın en çok sevdiği su soğuk sudur, bizim burada böyle bir avantajımız var. Tesislerimizde büyüyen alabalıklar soğuk suda, doğal yemlerle besleniyorlar. Hal böyle olunca lezzetleri de artıyor. Buradaki balığın lezzeti yayıldıkça ziyaretçi sayısı da artıyor. Bölgenin birçok il ve ilçesinden buraya insanlar alabalık yemek için geliyor. Balığın lezzetini alan, dönünce anlatıyor ve bu da buranın popülaritesini, bilinirliğini arttırıyor. İnsanlar buraya geldikçe Hizan’ın da bilinirliği artıyor dolayısıyla bu tesislerin Hizan turizmine de büyük katkıları oluyor.” dedi.
Alabalık üretimi ve yemeklerinin yanı sıra, et yemeklerinin de bulunduğu Darünüs’teki tesislerde, sofraya gelen et yemekleri de yine işletme sahiplerinin bizzat kendilerinin doğal ortamda yetiştirdikleri hayvanlardan elde ediliyor.
Bölgede oldukça popüler olan Darünüs, ilçe turizmine de olumlu katkı sağlıyor. Buraya alabalık için gelenler, ilçenin turistik yerlerini geziyor, Gavs-ı Hizan Türbesi, Şeyh Muhammed Türbesi, Tağ Medresesi ve Nurs Köyü gibi yerleri ziyaret ediyor veya bisiklet safari, motocross, atv safari, trekking, avcılık ve foto safari gibi etkinliklerde bulunup hoşça zaman geçiriyor.

Oktay Öztürk

 

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.