• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 17 °C
  • Antalya 19 °C

Pagasus: Sözleşmeyi iptal ederiz

Pagasus: Sözleşmeyi iptal ederiz
TÜRSAB'ın yetkisiz kişi ve kurumlara şifre kullandıran seyahat acentalarının belgelerinin iptal edileceği açıklamsı üzerine Pegasus Havayolları da duyuruda bulundu

İSTANBUL- Pegasus Havayolları bilet satış şifrelerinin yetkisiz kişi ve kurumlara kullandırılmaması için TÜRSAB aracılığıyla seyahat acentalarını uyardı.
Seyahat acentalarının yetkisiz kişi ve kurumlara uçak bileti satış şifrelerinin kullandırılması üzerine yetkisiz şifre kullanımını engellemek üzere harekete geçildi.

SATIŞ ACENTELİĞİ SÖZLEŞMESİ FESH EDİLECEK

TÜRSAB'ın yetkisiz kişi ve kurumlara şifre kullandıran seyahat acentalarının belgelerinin iptal edileceği açıklamasından sonra Pegasus Havayolları da duyuruda bulundu. TÜRSAB web sitesinde yayınlanan açıklamada: ''Havayolumuz, satış yetkilerini amacı dışında kullanan, yetki belgesi olmayan acentelere, kişi, kurum ve kuruluşlara dağıtmak sureti ile satış imkanı veren acentelerimiz için şifrelerin kapatılması ve takiben satış acenteliği sözleşmesinin feshedilmesi şeklinde bir yaptırım uygulamaktadır.'' ifadelerine yer verildi.

TÜRSAB web sitesinde yayınlanan duyurunun tamamı ise şöyle:

Pegasus Havayolları'ndan Satış Acentalarına Duyuru

Birliğimizin özel havayolları ile yürüttüğü bilet satış şifrelerinin yetkisiz kişi ve kurumlarca kullanımının engellenmesi çerçevesinde mutabık kalındığı üzere Pegasus Havayolları tüm satış acentalarına aşağıdaki duyuruyu yapmıştır.

Değerli Acentelerimiz,

Bildiğiniz üzere Pegasus Havayolları Bilet Satış Acenteliği ancak TURSAB üyesi Seyahat Acentası İşletme Belgesine sahip firmalara verilmektedir. Tarafınıza iletilmiş olan kullanıcı adı ve şifreler her bir ofis için ayrı olmalı ve sadece ofis içerisinde çalışan bilet satış personeli tarafından kullanılmalıdır. Ancak TURSAB belgesinde alt şubeler yer alması halinde aynı kullanıcı adı üzerinden oluşturulmuş kullanıcıların satış yapabilmesi mümkün olabilmektedir.

Havayolumuz, satış yetkilerini amacı dışında kullanan, yetki belgesi olmayan acentelere, kişi, kurum ve kuruluşlara dağıtmak sureti ile satış imkanı veren acentelerimiz için şifrelerin kapatılması ve takiben satış acenteliği sözleşmesinin feshedilmesi şeklinde bir yaptırım uygulamaktadır.

Şifre paylaşımları konusunda son günlerde sıklıkla gelen şikayet ve tespitlerimiz üzerine, TURSAB yönetim heyeti ile birlikte de konuyu değerlendirerek daha etkin bir şekilde bu durumun takip edilmesi ve bu şekilde hareket eden acentelerimiz için gerekli önlemlerin alınması, yasadışı kullanımların engellenerek haksız rekabetin de önüne geçilmesi amacı ile bu duyurunun acente kanalımızdan yayınlanması uygun görülmüştür.

Konuyu bilgilerinize sunar, şifre kullanımları konusunda azami özenin gösterilmesini rica ederiz.

Saygılarımızla,

PEGASUS HAVA TAŞIMACILIĞI A.Ş.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.