• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • Antalya 15 °C

Gösterilerin otellere zararı büyük

Gösterilerin otellere zararı büyük
TUROB Başkanı Timur Bayındır izinsiz gösteriler yüzünden yaşanan iptallerin, İstanbul'daki otellerde 13 milyon avro kayba yol açtığını bildirdi

İSTANBUL  - Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB) Başkanı Timur Bayındır, terör örgütü IŞİD'in Kobani'ye (Ayn el Arab) saldırıları bahane edilerek yapılan izinsiz gösteriler  yüzünden yaşanan iptallerin, İstanbul'daki otellerde 13 milyon avro kayba yol açtığını bildirdi. TUROB'tan yapılan yazılı açıklamada, Türkiye'nin güneydoğu sınırında Suriye ve Irak'taki savaş ortamından kaynaklanan sıkıntıların, turizme de iptal olarak yansıdığı belirtildi.

TUROBBÜYESİ OTELLERDE YAPILAN ANKET
TUROB Başkanı Timur Bayındır "Kobani'ye yönelik IŞİD saldırılarının protesto edildiği olaylar sonrasında meydana gelen iptallerin henüz sektörü tehdit edecek boyuta ulaşmasa da geleceğe yönelik kaygıları da artırdığı" söyledi. Bayındır, Kobani olaylarının İstanbul otellerine etkisinin üye oteller arasında yapılan bir anket çalışmasıyla belirlendiğini bildirdi.

İSTANBUL OTELLERINE ÇOK ZARAR VERDI
TUROB Başkanı Bayındır açıklamaya şöyle devam etti: "TUROB'un araştırması birliğe üye 378 otel baz alınarak yapıldı. Veriler Suriye olaylarının patlak vermesinin ardından ilk bir hafta içerisinde otellere ulaşan ve bu gerekçeyle yıl sonuna kadar ki rezervasyon iptallerini kapsıyor. Olayların İstanbul otellerinde toplamda 13 milyon avro iş kaybına yol açtığı tespit edildi.

KAMU-ÖZEL SEKTÖR İŞBİRLİĞİNDE BİRİM KURULMASINI İSTEDİK
Etki azaldı ancak azalma yaşansa da sektör adına anlık yaşanan kayba eş zamanlı açıklama getirilmediğinden geriye dönük iyileşme sağlanamadı. Bu tür olayların yönetilme tarzı konusunda eleştirilerimizi daha önce de dile getirdik. Gezi olayları sırasında ülkemize ve İstanbul'a yönelik olumsuz algıyı yönetmek, bilgi akışı ve koordinasyon sağlamak üzere kamu-özel sektör işbirliğinde bir birim oluşturulmasının, konusunda uzman bir uluslararası halkla ilişkiler ve strateji kuruluşuyla işbirliği yapılmasının önemini vurgulamıştık. Muhtemel imaj sorunlarının önüne geçebilmek için böyle bir strateji uygulanması yerinde olur."

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.