• BIST 8983.26
  • Altın 2296.158
  • Dolar 32.3236
  • Euro 35.0675
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 18 °C
  • Antalya 19 °C

Batman’da sağlık turizmi büyüdü

Batman’da sağlık turizmi büyüdü
İç savaş yaşayan ülkeler Kuzey Irak, Suriye ve Libya'dan gelen hastalar Batman’daki özel hastanelerde tedavi görüyor.

BATMAN- Batman’da açılan özel hastanelere her gün ilgi daha çok artıyor. Kuzey Irak, Suriye ve Libya'dan gelen hastalar Batman’daki özel hastanelerde tedavi görüyor.

Batman Medical Park Hastanesi Genel Müdürü Rad.Dr. Mahmut Akdağ, Kuzey Irak'tan bir heyetin Batman’a geldiğini ancak son olarak Erbil'den gelen resmi bir heyetin Batman ve Diyarbakır'da yaptıkları incelemelerde Batman hastanelerini tercih ettiklerini, bu nedenle Batman sağlık turizmini pozitif yönde etkilediğini söyledi. Mahmut Akdağ, Kuzey Irak'ta tedavi olamayan ve tedavisi mümkün olmayan insanların Habur Sınır Kapısı açık olduğu sürece akışının devam edeceğini ve karayolu ile en çok Batman ve kısmen Diyarbakır ile Gaziantep'e kadar uzandığını belirtti. Kuzey Irak'ta ofisleri olduğunu dile getiren Akdağ şöyle konuştu:

"Günlük olarak hastanemiz 30-40 hasta bakabiliyordu. Bu anlamda Batman'a günlük 50-60 hasta girişini biliyorum. Gelen hastalar gerek otel düzeyinde gerek alışveriş merkezi seviyesinde döviz bırakıyorlardı. Türkiye sağlık turizmi adı altında ciddi anlamda döviz kazanmaktadır. Hollanda, Almanya, Azerbaycan ve Libya'dan Medical Park grubu ciddi anlamda hasta almaktadır. Biz Batman hastanesi olarak daha çok Kuzey Irak'tan gelen hastalara bakıyoruz."

"OLAYLAR VE BELİRSİZLİK SAĞLIK TURİZMİNİ ETKİLEDİ"

Son dönemde olan olaylar ve belirsizlik nedeniyle sınır kapısının kapatılmasının hastaların kesilmesine sebep olduğunu hatırlatan Akdağ, şunları söyledi: "Çok şükür son günlerde ortamın sakinleşmesi, huzur ortamının oluşmasıyla birlikte yine sivil hasta dediğimiz Kuzey Irak hastaları Batman'a gelmeye başladı. Bu savaşın kısa süre sonra biteceğine inanıyoruz. Önemli olan bizim Kuzey Irak ile irtibatın devam etmesi ve sivil hastaları onlar sağlık alanında kendileri yetinceye kadar bu hizmeti vermemizdir. Çünkü Batman'ın özel hastaneleri alt yapısı itibari ile Kuzey Irak'tan daha güçlü ve orada tedavi edilemeyen hastalar buraya gelmekte ve tedavileri yapılıp taburcu edilmektedir."

GÜNLÜK 8-9 PEŞMERGE YATMAKTA

Duhok, Zaho ve son olarak Erbil'den heyet gelerek Güneydoğu hastanelerini incelediklerini ifade eden Akdağ, sözlerini şöyle sürdürdü: "Batman, Diyarbakır ve Gaziantep hastanelerini incelediler. Yakınlık itibariyle Erbil'den gelen heyet Batman ve Diyarbakır'da inceleme yaptıktan sonra Batman hastanelerini tercih etti. Şu an hastanemizde günlük 8-9 peşmerge yatmakta ve tedavileri yapılmaktadır. Bu peşmergeler dışında son bir haftadır sivil hastalar Kuzey Irak'tan gelmekte normal sirkülasyonumuz sürmektedir. Bu hastalara hizmet vermekle çok mutlu oluyoruz. Çünkü sağlık turizmi adı altında Batman'daki oteller, alışveriş merkezleri pozitif olarak etkilenmekte ve döviz kazanmaktadır."

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.