• BIST 9054.82
  • Altın 2299.138
  • Dolar 32.3144
  • Euro 35.0436
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • Antalya 20 °C

Turist azaldı, pazarcılar dertli

Turist azaldı, pazarcılar dertli
Manavgat Sabit ve Seyyar Pazarcılar Odası Başkanı Sami Dursun Doğan, bu sene pazarcı esnafının beklediği pazar canlılığını bulamadığını söyledi.

MANAVGAT- Alman turistlerin, bu sene tatil tercihlerini Yunanistan'dan yana kullanması turizm yörelerinde esnafı olumsuz etkiledi. Manavgat Sabit ve Seyyar Pazarcılar Odası Başkanı Sami Dursun Doğan, bu sene pazarcı esnafının beklediği pazar canlılığını bulamadığını söyledi. Pazarcı esnafı için aktif turizm sezonun önemli ölçüde sona erdiğini belirten Doğan, bu sezon bölgeye Alman turistlerin az gelmesinin pazar alışverişlerinin yarı yarıya düşürdüğünü bildirdi.

SAMI DURSUN DOĞAN: PAZARLARDA BIRINCI SıRADA ALMANLAR
Alman turistlerin 25 yıla yakındır istikrarlı tatile gelmeye bağlı pazar canlılığın bel kemiğini oluşturduğunu belirten Doğan, "Genelde Alman turistler tekstil alışverişlerini bölgemizden yapıyor. Giysilerini pazarlarımızdan alıyor. Alman turist eklikliği en fazla butikçiler, deri çanta ve deri mamulleri satıcılarını önemli ölçüde etkiledi. Pazarlarda ekonomik canlılığı birinci sırada Almanlar oluşturuyor. Bu sene bu olmadı. Bu sene farklı ülkelerden turistler geldi. Millet sayısında çeşitlilik oldu. Bu sene Macar, Çek, Slovak ve farklı farklı ülkelerden turistler geldi." diye konuştu.

alman-turist-pazar2.jpg

HÜSEYIN AYDOĞAN: YÜZDE 30 ORANıNDA AZALDı
Titreyengöl-Sorgun Turizm Yatırımcıları Birliği(TİSOYAB) Başkanı Hüseyin Aydoğan, bu sene bölgeye geçen yıla göre Alman turistin az geldiğini söyledi. Alman turistlerin bu sene tatillerini Türkiye yanı sıra kendi ülkeleri, Fransa, İtalya, İspanya ve Yunanistan'da yaptıklarını belirten Aydoğan, Alman turistlerin bölgeye geçen yıla göre yüzde 30 oranında az geldiğini kaydetti. 

KıŞ TURIZMI IÇIN ALMANLAR IYI BIR POTANSIYEL
Aydoğan, "Bu sene bölgemize Alman turist az geldi. Bu sene Almanya'da havaların serin gitmesi tatile çıkmalarını önemli ölçüde engelledi. Aktif sezonda gelmeyen turistlerin kışın geleceğine inanıyoruz. Kış turizmi için Almanlar iyi bir potansiyel. Kış sezonu talepleri iyi durumda. " dedi.

210 bin yatak kapasiteli Manavgat'a yıllık 4 milyon turist geliyor. Manavgat gelen 4 milyon turistten yıllık ülke ekonomisine 3,5 milyar dolar ekonomik girdi sağlıyor. Bölgeye gelen turistlerin yüzde 52'ni Almanlar oluşturuyor. Bunu ikinci sırada yüzde 30'la Ruslar takip ediyor. 

Alanya Haber

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.