• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 11 °C
  • Antalya 21 °C

Gaziantep kültür merkezi olacak

Gaziantep kültür merkezi olacak
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, kentte bulunan yıldızlı otellerin ve seyahat acentelerin yöneticileri ile turizm toplantısı yaptı

GAZİANTEP- Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, kentte bulunan yıldızlı otellerin ve seyahat acentelerin yöneticileri ile turizm toplantısı yaptı. Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleşen toplantıda, turizm temsilcilerine bir sunum eşliğinde 8 aylık çalışmalarını anlatan Şahin, “Biz sizinle bugün bu kentin turizm potansiyelini nasıl daha yukarılara çekebiliriz. Turizm pastasından bu kent ve siz temsilciler daha çok nasıl yararlanabilirsinizi konusunu değerlendirmek istiyoruz. Sizlerin de katkıları ile ortaya güzel bir raporu çıkacağını ümit ediyorum” dedi.

fatma-sahin1.jpg

KARKAMIŞ’I BÜTÜN DÜNYA ÖNEMSİYOR

Karkamış Antik Kenti’nin çok değerli bir turizm havzası olduğuna vurgu yapan Şahin, “Burası Japon Prensi’nin ben milletvekiliyken gelip bize söylediği bir yerdi. Hakikaten tüm dünya tarihçileri ve arkeologları burayı çok önemsiyorlar. Hitit medeniyetinin bütün örnekleri burada var. 1930 yılında galiba Mustafa Kemal Atatürk buradan 35 eseri Anadolu Medeniyetler Müzesi’ne taşıyor. Şuanda Anadolu Medeniyetler Müzesi’nin en özel ve en güzel bölümü burası. O siyah Antep pazıl taşından muhteşem bir koleksiyon var ve bizim buradaki topraklara ait bir koleksiyon. Bunun binlercesi de bunun altında yatıyor. Bu toprakların mayınlarla kaplı olduğu için bir türlü hayata geçmemiş. Önce mayınları temizledik. Sonra İtalyanlar ile anlaştık. Yaklaşık 100’e yakın kazı evinde eser var. Biz Büyükşehir Belediyesi olarak kazı evini de yapıyoruz. Bu konuda ne talep ediliyorsa onu biran önce yapıyoruz. Bu potansiyeli hayata geçirelim ve bunu daha iyi kullanalım istiyoruz” diye konuştu.

Zeugma Mozaik Müzesi ve kazı alanının sürekli gündemde tutması gerektiğini ifade eden Fatma Şahin, “Özellikle kendi içerisinde Fırat’ı, hem buradaki müzeyi sürekli gündemde tutup bir cazibe merkezi olmaya devam ettirmemiz gerekiyor. Bu mozaikler ve burada en gizli hazinemiz dediğimiz Rumkale’nin güzelliğini daha iyi hayata geçirecek çalışmalar yapmamız gerekiyor.

Dülük Antik Kenti ile ilgili de Almanlarla yapılan bir çalışma var. Bunu daha nasıl hızlandırabiliriz diye kültür müsteşarımızla konuştuk. Önümüzdeki günlerde onun ziyaretiyle bu konuları yeniden masaya yatırıp kentlerdeki restorasyon işlemlerinin biran önce bitmesi ve hızlanması konusunda kiminle nasıl hızlı yapabiliriz bunun çalışması içerisindeyiz” şeklinde konuştu.

Anıt mezarlarının yanı sıra Gaziantep Kalesi çevresinde 4 kilometrelik kültür yolunun en güzel çalışmalardan biri olduğunu aktaran Şahin, Osmanlı, Selçuklu, Roma, Hitit gibi medeniyetlerin eserlerinin Gaziantep’te görüldüğünü kaydetti.

fatma-sahin2.jpg

GELEN TURİSTLERİ KENTTE TUTMAMIZ LAZIM

Bey Mahallesine ciddi bir emek harcandığını belirten Şahin, bu bölgenin daha iyi kullanması gerektiğini ve işlevselliğinin artırılmasını önerdi.

Müzeler konusunda Gaziantep’in müze şehri sıralamasına girdiğini açıklayan Şahin, bunu da yeterli görmediklerini ve bunu daha da nasıl artırabiliriz çalışmalarını yaptıklarını söyledi.

İnanç turizmi konusunda Hz. Ökkeş’e ve Hz. Yuşa Türbesi’nde çevre düzenlenmesi yaptıklarını aktaran Şahin, kentin inanç turizminin daha iyi kullanılması gerektiğini kaydetti.

Hışva Han restorasyonun tamamlandı ve şuanda Gaziantep’in en büyük hanı olarak hizmet hazır duruma geldiğini aktaran Şahin, burasını kente gelen turistlere konaklama yönünde değerlendirmeye planladıklarını belirtti. Turistler için konaklayacak mekanları artırmaları gerektiğine dikkat çeken Şahin, “Kalenin önündeki Hışva hanı çok güzel oldu. Kentimize gelecek turistleri bizim bu kentte tutmamız lazım. Bu açıdan burasını tarihi bir atmosfer ile birleştirip güzel bir hava vermemiz gerekiyor. Şimdi bunun çalışmalarını yapıyoruz. Diğer yandan, eski adliye binasını restore ediyoruz. 8 ay içerisinde restorasyonu bitecek. Burayı bir kültür ve sanat merkezine dönüştürmek istiyoruz. Yine yaşayan ve konaklayan, gelen turistlerin burada istifade edeceği, aynı zamanda tarihi dokuyu da oluşturarak güzel bir mekan hazırlamak istiyoruz” değerlendirmesini yaptı. Daha sonra katılımcılardan gelen öneri ve talepleri de dinleyen Şahin, bu önerileri değerlendireceklerini ifade etti.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.