• BIST 9693.46
  • Altın 2509.849
  • Dolar 32.5726
  • Euro 34.779
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • Antalya 19 °C

Çeşme'de gürültüye karşı dernek

Çeşme'de gürültüye karşı dernek
Başkanı Olcay Cengiz Turan, "Çeşme'de yaşama, uyuma ve dinlenme hakkımız elimizden alındı. Medeni koşullarda yaşanabilen bir yer olması için mücadele başlatıyoruz

ÇEŞME- 2014 yılı yaz döneminde bar ve kafeteryaların gürültü terörüne maruz kaldıklarını ve adeta işkence çektiklerini dile getiren Çeşmeliler, gürültüyle mücadele derneği kurdu. Çeşme Gürültü Mücadele ve Çevre Koruma Derneği Başkanı Olcay Cengiz Turan, "Çeşme'de yaşama, uyuma ve Dinlenme hakkımız elimizden alındı. Çeşme'nin medeni koşullarda yaşanabilen bir yer olması için mücadele başlatıyoruz" dedi.
Dernek Başkanı Olcay Cengiz Turan, Çeşme'de özellikle Musalla Mahallesi, İnönü mahallesi, Alaçatı, Ilıca ve Ayayorgi yerleşim alanları içinde aşırı yüksek sesle müzik yapılması sonucunda gürültü terörüne maruz kaldıklarını söyledi.

BAZı MAHALLELER UYUMUYOR
Olcay Cengiz Turan, ilçede yaşananları şöyle anlattı
"Maruz kaldığımız gürültü terörü, sezonluk canlı müzik yapan işletmelerin, kanun ve yönetmelikleri hiçe saymalarından ve insanların uyuma ve Dinlenme haklarına saygı duymamalarından kaynaklandı. Bazı mahallelerde gece saat 00:00'dan sabah saat 04:00'e kadar, bazı mahallelerde ise sabah 10:30 kadar uyku uyunamadı. Gündüz 17.00 ile 20.00 sattleri arasında da, yine aşırı derecede yüksek sesle müzik yayını yapmaları sonucu 17:00 ile 20:00 saatleri arasında evlerin bahçelerinde açık havada oturmak mümkün olmadı. Bunların yanısıra denize dökülen sintineler yüzünden yüzemedik. Pek çok kişinin çocuğu sörf yaparken Kanalizasyon patlağı yüzünden mikrop kaptı, sivrisinek sorunu, çöplerin düzgün toplanmaması derken kabus gibi bir yazı geride bıraktık. Çeşme Yarımadası'nın giderek yaşanmaz hale gelmesi sonucunda da Çeşme Gürültü Mücadele ve Çevre Koruma Derneği kuruldu."

AMACıMıZ, ÇEVRE VE INSAN SAĞLıĞı
Olcay Cengiz Turan, Çeşme'nin özlem duyulan yaşanabilir koşullara kavuşması için kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde kontrol ve denetlenmesini sağlayacak devlet kurumlarının ve yerel yönetimlerin harekete geçmesini istediklerini belirtti. Turan, "Amacımız, çevre ve insan sağlığına zarar veren davranış ve girişimlerin önlenebilmesi, bu davranış ve girişimlerin denetim altına alınabilmesi için dayanışma sağlayarak ve kamuoyu oluşturarak sorunlara çözüm getirecek çalışmalar yapmak. Yerleşim alanlarında yer alan Eğlence merkezlerinin, yarattıkları gürültüyle çevreye verdiği rahatsızlığı engellemek için kanunlar ve yönetmelikler doğrultusunda, yerel yönetimlerle birlikte uygulanmak üzere projeler hazırlamak. Gürültü ve Deniz kirliliği sorunlarının çözüme ulaştırılması. Çeşme'nin daha medeni koşullarda yaşanılabilir bir yer olması" dedi.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.