• BIST 9679.8
  • Altın 2488.006
  • Dolar 32.4426
  • Euro 34.4372
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 7 °C
  • Antalya 16 °C

Turizm taşkınlardan korunmalı

Turizm taşkınlardan korunmalı
TÜRÇEV Antalya Mavi Bayrak Sorumlusu Dr. Cenk Bayaz, turizm yörelerinde kışın otelleri su basmaması için dere ıslahlarının hayati önem taşıdığını söyledi.

MANAVGAT- Türkiye Çevre Eğitim Vakfı(TÜRÇEV) Antalya Mavi Bayrak Sorumlusu Dr. Cenk Bayaz, turizm yörelerinde kışın otellerin birinci ve bodrum katlarının su basmaması için dere ıslahlarının hayati önem taşıdığını söyledi.
Geçmiş yıllarda Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Evrenseki Mahallesi'nde dere taşkına bağlı otellerin zemin katlarının su bastığını hatırlatan Bayaz, dere ıslahları konusunda Devlet Su İşleri'nin (DSİ) turizm yörelerinde gerekli hassasiyeti göstereceğine inandıklarını kaydetti.

KÖMÜRCÜLER DERESI TAŞKIN KORUMA TESISI YAPILMALI
Bu bağlamda Manavgat'ın Evrenseki Mahallesi Kömürcüler Deresi Taşkın Koruma Tesisi'nin kış öncesi acil bir şekilde yapılması gerektiğini belirten Bayaz, kışın dere taşmasına bağlı otellerin zemin katlarında çamurlu bir şekilde konaklama tesisinin eşyalarının toplamanın Türk turizminin imajına zarar verdiğini söyledi.
Kış öncesi Manavgat'ta turizm için risk oluşturacak tüm derelerin hızlı bir şekilde temizlenmesi ve ıslah edilmesi gerektiğinin altını çizen Bayaz, "Turizm yörelerinden taşkın oluşturacak tüm dereler kontrol edilerek acil bir şekilde ıslah edilmeli. Dere taşkınları sonrası otellerin bodrum katlarını su basması Türk turizmi adına kötü bir görüntü. Kış öncesi DSİ'nin dereleri hızlı bir şekilden elden geçirerek muhtemel taşkın oluşmasının önüne geçeceğine yürekten inanıyoruz." dedi.
Bayaz, Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı(FEE) dünyada 70 ülkenin üye olduğunu söyledi. 2014 yılına TÜRÇEV'in belirlediği kriterler doğrultusunda ülkede 397 plajın mavi bayrak aldığını söyledi. Ülke genelinde 197 ile en fazla mavi bayrak alan ilin Antalya olduğunu belirten Bayaz, Antalya'da 6 mavi bayraklı marina ile 4 yatın bulunduğunu kaydetti. Bayaz, ülke genelinde mavi bayraklı marina sayısının 22, yat sayısının ise 12 olduğunu dile getirdi.

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.