• BIST 9524.59
  • Altın 2522.673
  • Dolar 32.5237
  • Euro 34.5672
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 10 °C
  • Antalya 15 °C

THTDC ve SABİYED işbirliği

THTDC ve SABİYED işbirliği
Türkiye Sağlık Turizmini Geliştirme Konseyi-THTDC, Türkiye Sağlık Bilişimi Yönetimi Derneği-SABİYED ile Bakü'de güçbirliği anlaşması yaptı.

ÖZKAN ALTINTAŞ-TÜRKİYE TURİZM
BAKÜ/AZERBAYCAN-
Türkiye Sağlık Turizmini Geliştirme Konseyi-THTDC, Sağlık Bakanlığı’nın anlaşmalı yazılım şirketi Akgün Yazılım’ın içinde yer aldığı Türkiye Sağlık Bilişimi Yönetimi Derneği-SABİYED ile yurtiçindeki ve yurtdışındaki tüm “Sağlık Turizmi” etkinlikleri ve Sağlık Fuarları’nda birlikte hareket etmek üzere işbirliği anlaşması yaptı.

thtdcsabiyed1.20140927122844.jpg

thtdc-sabiyed-8.jpg

Bakü’de düzenlenen Sağlık Turizmi Fuarı-BİHE’de bir araya gelen THTDC Başkanı Emin Çakmak ile SABİYED Başkanı Temel Akgün işbirliği şartlarında anlaştılar.
Anlaşmaya THTDC Başkanı Emin Çakmak, GHTC Genel Sekreteri Yunus Gürkan, SABİYED’den ise Başkan Temel Akgün ile yönetim kurulu üyeleri Raif Yetim, Azerbaycan Akgün Yazılım temsilciğinden Yüksel Akgün ile Azerbaycan temsilcisi Emil Hüseyinov katıldı.
Yapılan anlaşmaya göre merkezi İstanbul’da bulunan THTDC ve merkezi Ankara’da bulunan SABİYED güçbirliği yaparak THTDC’nin katıldığı dünyadaki 12 sağlık fuarına birlikte hareket etme ve katılım kararı aldılar. Ayrıca yurtiçinde yapılacak bir çok etkinliği birlikte düzenlemeyi planladılar.

thtdc-sabiyed-2.jpg

SABİYED HAKKINDA

Merkezi Ankara’da bulunan ve bir çok kuruluşunun Sağlık Bakanlığı ile işbirliği içinde çalıştığı Türkiye Sağlık Bilişimi Yönetimi Derneği-SABİYED sektörün gelişmesine katkı sağlamak için çalışmalar yapıyor.  Çalıştay, kongre, seminer, sempozyum, danışmanlık, eğitim vb. Hizmetler veriyor. Sağlık Bilişimi sektörünün geliştirilmesi, sürdürülebilir olması sektörün ulusal ve uluslararası rekabet gücünün arttırılması için  çalışıyor. Ayrıca yasal, teknik, bilimsel, teknolojik ve eğitim altyapıları ile sektörün tüm paydaşlarını kapsayan işbirliğini oluşturuyor. Toplumun sağlık hizmetini en üst düzeyde kullanabilmesi için sağlık bilişimi alanında projeler üretiyor ve bunları ilgili paydaşlara ileterek uygulanmalarına katkı sağlıyor.

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.