• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C
  • Antalya 19 °C

Pegasus, Londra’da anlatıldı

Pegasus, Londra’da anlatıldı
Pegasus’un Ticaretten Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Güliz Öztürk ve Pazarlama Direktörü Onur Dedeköylü Londra'da Pegasus'un başarısını anlattı.

LONDRA- Türkiye’nin ilk düşük maliyetli havayolu şirketi Pegasus’un Ticaretten Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Güliz Öztürk ve Pazarlama Direktörü Onur Dedeköylü, bu yıl Londra’da 11.’si düzenlenen sektörün ve öncü firmalarının katılarak deneyimlerini paylaştığı Dünya Düşük Maliyetli Hava Yolları Kongresi’nde  (World Low Cost Airlines Congress)  Pegasus’un hızlı büyümesindeki ve gelişimindeki başarısının sırrını anlattı.  

GÜLIZ ÖZTÜRK, PANELDE AÇIKLADI
Kongre’de ‘Farklı dağıtım kanalları ile daha geniş segmentlere nasıl ulaşabilirsiniz ve düşük maliyetli hava yolları iş amaçlı seyahat eden segmente nasıl ulaşabilir’ konulu panelde bir konuşma yapan Pegasus Hava Yolları Ticaretten Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Güliz Öztürk, Pegasus’u başarıya götüren iş stratejisini anlattı. 2005 yılında ‘uçmanın herkesin hakkı’ olduğu ilkesi ile yola çıktıklarını ve Türkiye’nin ilk ve tek düşük maliyetli (low cost) hava yolu şirketi olduklarını dile getiren Öztürk uyguladıkları bu modelle Pegasus’un sadece Türkiye’nin değil, Avrupa’nın da önde gelen düşük maliyetli havayolu şirketleri arasında yerini aldığını sözlerine ekledi.


İSTANBUL, KONUMU NEDENIYLE ÇOK AVANTAJLI BIR ŞEHIR
Öztürk sözlerini şöyle sürdürdü: “ 2005 yılında çok kanallı bir iş stratejisi ile yola çıktık ve acentelerimizi satış kanallarımız arasına ekleyerek satış ağımızı zenginleştirdik. Doğu-Batı arasında köprü görevi görerek tam anlamıyla bir bağlantı noktası olan İstanbul, konumu nedeniyle çok avantajlı bir şehir. Biz de bu konumu rekabet avantajımız olarak görüyor ve kanallarımızı bu yönde zenginleştiriyoruz. Acenteler, bağlantılı uçuşlar gerçekleştiren, özellikle çalışan misafir segmentini çekmek konusunda önemli rol oynuyorlar ”. Misafirlerin satın alma davranışlarının iş ya da tatil amaçlı olmasına göre farklılık gösterdiğini de belirten Öztürk, “Misafirlerimizin bize ulaşmaları için farklı yollar belirledik, misafirlerimiz bize tercih ettikleri kanallardan ulaşabiliyor. Örneğin düşük maliyetli havayolu olarak ana satış kanalımız, web sitemiz www.flypgs.com olmakla birlikte bağlantılı uçuş gerçekleştiren ve iş amaçlı uçan misafirlerimizin acentelerimizi tercih etmesi halinde de  bize ulaşmalarını sağlamış oluyoruz. Farklı dağıtım kanallarının yarattığı maliyetler ise  ücretle birlikte sunulduğundan, bu kanalı tercih eden misafirlerimiz  tarafından karşılanmış oluyor.” dedi.


UÇUŞ PLANLAMASI SEYAHAT PLANLAMASININ BAŞLANGICIDIR
‘Seyahatlerini dijital olarak planlayan misafir segmenti için kişiselleştirilmiş seyahat deneyimini nasıl farklı platformlarda sunulabilir’ konulu panelde konuşmacı olarak yer alan Pegasus Hava Yolları Pazarlama Direktörü Onur Dedeköylü de, misafirlerine kişiselleştirilmiş seyahat deneyimi sunduklarını ifade ederek şunları söyledi: “Misafirlerin seyahat planlama süreci içinde havacılık sektörünün çok özel bir yeri var. Uçuş planlaması birçok seyahat için tüm seyahat planlama sürecinin başlangıç noktası ve bu sebeple biz de misafirlerimize sadece uçuk biletlerini değil, seyahatlerinin otel, araç kiralama, gidecekleri yerdeki aktiviteler, hava alanına ulaşım gibi diğer birçok parçasını kendi istedikleri şekilde planlamalarına imkan vermeyi hedefliyoruz. Bu bakış açısıyla misafirler için hava yolu markaları aynı zamanda seyahat markaları haline geldi. Misafirlerimizin web sitemizden seyahatlerinin tüm adımlarını kişiselleştirilmiş bir şekilde planlayabilmeleri için esnek ve bol seçenek sunan ürün ve hizmetlerin sunulması çok önemli. Buna ek olarak, big data, dijital optimizasyon ve ‘social proofing’ gibi teknikler ve teknolojilerle misafirlere doğru zamanda doğru hizmetleri önerebilmeliyiz. Bu anlamda teknoloji odaklı yatırım stratejisi seyahat sektörü için çok önemli.” 

 

 

Ayrıntılı Bilgi için: 

desiBel Ajans

Sibel Kahraman- sibel.kahraman@desibelajans.com – 0532 270 11 27

Piraye Kirişçi – piraye.kirisci@desibelajans.com – 0530 016 86 81

 

 

Pegasus Hava Yolları

1990 yılında charter uçuşlarla havacılık sektörüne giriş yapan Pegasus, 2005 yılından bu yana Esas Holding A.Ş. şirketlerinden biridir. Pegasus, kısa ve orta menzilli hatlarda, noktadan noktaya uygun ücretle ulaşım imkânı sunan, Türkiye’nin lider düşük maliyetli havayoludur. Hava yolu ile yolculuğun herkesin hakkı olduğuna inanan Pegasus, uyguladığı “low cost” (düşük maliyetli hava yolu) modeli ile misafirlerine uygun fiyatlı, zamanında kalkan ve genç uçaklarla seyahat etme imkanı sağlamaktadır. Pegasus, misafirlerini yurt dışında 56, yurt içinde 30 olmak üzere; 36 ülkede toplam 86 noktaya ulaştırmaktadır. İstikrarlı büyümesini sürdüren Pegasus, 2011 ve 2012 yılında olduğu gibi 2013 yılında da Official Airline Guide (OAG) raporunda koltuk kapasiteleri baz alınarak yapılan sıralamaya göre Avrupa’nın en büyük 25 hava yolu arasında

“Avrupa’nın En Hızlı Büyüyen Havayolu” olarak gösterilmiştir. Pegasus, 2012 yılında Airbus firmasıyla imzaladığı ve teslim tarihindeki tutarı yaklaşık 12 milyar USD olan, 25 adedi opsiyonlu 100 uçaklık filo siparişi ile sipariş verdiği tarih itibariyle  Türk Sivil Havacılık tarihinde bir seferde verilmiş en büyük siparişe imza atmıştır.

 

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.