• BIST 9524.59
  • Altın 2489.865
  • Dolar 32.5201
  • Euro 34.7225
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • Antalya 19 °C

Dünya havacılığı İstanbul'da

Dünya havacılığı İstanbul'da
Sivil Havacılık ve Havalimanları Fuarı, her yıl olduğu gibi İstanbul Atatürk Havalimanı Genel Havacılık Apronu’nda 25-28 Eylül tarihleri arasında yapılıyor.

ÖZKAN ALTINTAŞ,TÜRKİYE TURİZM
İSTANBUL-
İstanbul Air Show 10.Uluslararası  Sivil Havacılık ve Havalimanları Fuarı, her yıl olduğu gibi İstanbul Atatürk Havalimanı Genel Havacılık Apronu’nda 25-28 Eylül tarihleri arasında yapılıyor.
Dünyanın önde gelen hava aracı ve motor üreticilerinin katılacağı Airsshow, havacılık endüstirisinin sivil havacılık yönüne odaklanan bir platform oluşturarak yurtiçinden ve yurtdışından bir çok önemli yöneticiyi ağırlıyor.Türk Hava Yolları’nın ana sponsor olduu İstanbul Air Show Avrupa’dan Çin’e kadar, Orta Doğu’nun bulunduĞu bölgede en önemli havacılık platformu olmaya devam ediyor.

airshowaa.jpg

airshowc.jpg

HURDA VE HACİZLİ UÇAKLAR KALDIRILIYOR

Uluslararası Havacılık Fuarı AIREX için Atatürk Havalimanı Genel Havacılık apronundaki hurda ve hacizli uçakların kaldırılacağı bildirildi.
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, SHGM ve DHMİ'nin desteği ve THY, TAV, THY Teknik ana sponsorluğunda Atatürk Havalimanı Genel Havacılık Apronu'nda gerçekleştirilecek AIREX Fuarı, dünyanın önde gelen hava aracı ve motor üreticilerini ile havacılık sektöründe faaliyet gösteren işletmelerini buluşturacak.
Bu arada fuar alanındaki apronda bulunan ve çirkin görüntü oluşturan hurda ve hacizli uçakların da hafta sonuna kadar kaldırılacağı DHMİ tarafından açıklandı.

airshowb.jpg

lufthansa-747-8i-b.jpg

YENİ NESİL, BOEİNG 747-8 VE AİRBUS A350XWB FUARDA

Geçtiğimiz yıllarda fuar alanının apronun arka tarafında bulunan hurda ve hacizli uçakların da bu hafta içinde tamamen temizleneceğini belirten DHMİ Atatürk Havalimanı yetkilileri, " Bilindiği gibi fuara yeni nesil en büyük gövdeli uçaklar da gelecek. Boeing 747-8'in yanı sıra Airbus'tan 350XWB veya 380 tiplerinden birisi gelecek. Bu iki büyük gövdeli uçak Genel Havacılık apronuna çapraz olarak park edilecek. Bunların park alanı arkasında olan tüm hurda ve hacizli uçaklar bu hafta içinde temizlenecek ve belirlenen gözden uzak yeni bölgelere götürülecekler. Bundan sonra da bu alana hurda uçak getirilmeyecek" dediler.
Yeni adıyla 'İstanbul Airshow olan fuarda Airbus A350XWB veya Airbus A380 ile Boeing 747-8 gibi yeni nesil uçaklarnın ve TAİ'nin yerli eğitim uçağı Hürkuş'un da sergileneceği öğrenildi.
Sivil pazarda dev yolcu uçaklarından microlight'lara kadar geniş bir yelpaze ile ziyaretçilerin karşısına çıkacak fuar, başta havacılık sanayi olmak üzere çok sayıda panele de ev sahipliği yapacak.
İş jetlerinin de hemen hemen tamamının sergileneceği fuarı giriş davetiyelerinin internet üzerinden kayıt yaptırılıp temin edilebilceği de açıklandı. (DHA)

HANGİ UÇAKLAR GELİYOR?
Boeing: 747-8
Airbus: A350XWB
TAI: Hürkuş, S-2E/T
Embraer: E190, Lineage, Legacy 650, Phenom 300
Gulfstream: G650, G550, G280.
Dassault: Falcon 7X, 2000LX
Bombardier: Global XRS, Challenger 605
Cessna: Sovering+, Mustang M2, Caravan EX
Beechcraft: Kingair 350
Pilatus: PC12
Agusta: AW139, 119, 109
Bell: 429

İairshowaa.20140919232217.jpg

STANBUL AIR SHOW HAVACILIK FUARI

“İstanbul Air Show“ havacılık fuarı 25 Eylül 2014 tarihinde kapılarını 10. kez ziyarete açacak ve 28 Eylül’e kadar fuar açık kalacak. Mint Fuarcilik tarafından 1996 yılından itibaren, her iki yılda bir İstanbul Atatürk Havalimanı Genel Havacılık Apron’unda düzenlenen Airex Istanbul fuarları, bu yıldan itibaren, İstanbul’un havacılık merkezi olarak öneminin daha kuvvetli bir şekilde vurgulanması amacıyla Istanbul Airshow adı altında düzenleniyor.
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, Havacılık ve Uzay Teknolojileri Genel Müdürlüğü, Devlet Hava Meydanları İşletmesi desteğinde; Türk Hava Yolları, Türk Hava Yolları Teknik ve TAV Havalimanları Holding sponsorluğunda düzenlenen fuar, 25 Eylül’de kapılarını 10. kez ziyarete açacak ve halk günü olan 28 Eylül’e kadar açık kalacak.

airshowf.jpg

40’DAN FAZLA UÇAK VE HELİKOPTER

Istanbul Airshow’da; yolcu uçaklarından, iş jetlerine, helikopterlerden, hava ambulans araçları, sportif uçaklar ve ultralightlara kadar tüm hava araçları; uçak motorları, seyrüsefer ve uçuş kontrol sistemleri, simülatörler; yer, kargo, yolcu, ve bagaj sistem ve ekipmanları, apron ve terminal sistemleri; havalimanı güvenlik ve entegrasyon sistemleri; havalimanı tasarım ve inşaatı; havalimanı ve terminal işletmecileri; hava yolları, charter ve hava taksi işletmeleri; havacılık kulüp ve meslek kuruluşları yer alıyor.
Türk Hava Yolları Teknik destekleri ile 2023 yılı hedefleri doğrultusunda yerli imalatçılarımız da uluslararası platformda dünya devleri ile sıcak temas kurma imkanı bulacak.

airshowg.jpg

ZİYARET SAATLERİ;

Istanbul Airshow açılış töreni 25 Eylül 2014 Perşembe günü 10:00’da Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan’ın katılımları ile gerçekleşecek, aynı gün saat 13:00’de ise ziyaretçilere açılacak. Fuar 25 Eylül Perşembe 13:00-19:00, 26-27 Eylül Cuma ve Cumartesi günleri ise 10:00-19:00 arası ziyaret edilebilecek.
Halk günü olan 28 Eylül Pazar saat 10:00 ziyarete açılacak fuar, 15:00’de 2016 Eylül ayında tekrar buluşmak üzere kapanacak.
Güvenlik nedenleri ile ilk 3 gün fuar yalnızca 16 yaşından büyük ziyaretçilere açık olacak.
Halk günü olan 28 Eylül Pazar günü ise büyükleri ile birlikte gelmeleri koşuluyla 12 yaşın üzerindeki meraklılar da ISTANBUL AIRSHOW’u ziyaret edebilecekler.

airshowa.jpg

FUARA NASIL GİDİLECEK?

Genel Havacılık Apronu girişi Florya tarafında Fabrikalar Caddesi üzerinde Polis Akademisi’ni geçtikten sonra sağ tarafta.
Atatürk Havalimanı Metro Durağı-Fuar Alanı arası saat başlarında,
Fuar Alanı-Metro Durağı arası yarım saatlerde olmak üzere 10:00-18:00 saatleri arası otobüs seferleri düzenlenecektir.
Ziyaretçilerden bu hattı kullanmaları ve mümkün olduğu kadar özel araçlarıyla alana gelmemeleri rica ediliyor.
 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.