• BIST 9524.59
  • Altın 2496.239
  • Dolar 32.596
  • Euro 34.7285
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • Antalya 16 °C

Kiwi’ler İstanbul'un şampiyonu oldu

Kiwi’ler İstanbul'un şampiyonu oldu
Emirates Team New Zealand,4 birincilik alan rakibini son yarışta “çift puan” ile yendi Kiwi’ler İstanbul'un şampiyonu olurken lider The Wave ikincilikle yetindi.

SERDAR BAPOĞLU-TÜRKSAIL
İSTANBUL
-Extreme Sailing Series İstanbul ayağındaki final yarışları müthiş bir çekişme içinde geçti. Son üç yarışta kendini tamamen Alinghi’ye kilitleyen ve “üzerine oynayan” Dean Barker’li Emirates Team New Zealand, peş peşe 4 birincilik alan rakibini son yarıştaki “çift puan” avantajıyla alt etti. Kiwi’ler İstanbul ayağının şampiyonu olurken lider The Wave ikincilikle yetindi.
Dünyanın en yetenekli yelkencilerinin kıyasıya mücadele ettiği, ev sahipliğini Yandex ve Palmarina Bodrum’un gerçekleştirmiş olduğu Extreme Sailing Series’in 6 Ayağı; İstanbul’da 11-14 Eylül tarihleri arasında, dört gün süren çetin mücadele sonunda Emirates New Zealand Takımı’nın zaferi ile sonuçlandı. Lokal sponsorlar Yandex ve Palmarina Bodrum’un da katkıları ile Yenikapı’da düzenlenen organizasyonda, Emirates New Zealand Takımı 210 puanla birinci, The Wave Muscat 204 puanla ikinci,188 puanla Alinghi de üçüncülüğü elde etti. Genel klasmanda Alinghi’nin 55 puan ile liderliğini sürdürdüğü ESS yarışlarının şampiyonu iki etap sonra belli olacak. Organizasyon, 2-5 Ekim tarihlerinde Fransa’nın Nice, 11-14 Aralık tarihlerinde de Avustralya’nın Sidney kentindeki etaplarla tamamlanacak.
Türkiye adına ilk kez yarışa katılan Team Turx takımı ise yarışlar süresince dünyanın en iyi yelkencileri ile verdiği kıyasıya mücadele ile gurur kaynağı oldu. 12 Eylül Cuma günü gerçekleşen yarışların bir tanesinde birincilik elde etmeyi de başaran takım yaptığı açıklamada bir rüyayı gerçekleştirdikleri için son derece mutlu ve gururlu olduklarını ifade etti.
Resmi açılışına; Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Yandex Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Yalçındağ ve Palmarina Grup Başkanı Mübariz Mansimov’un da katıldığı organizasyon dört gün boyunca pek çok değerli konuğu ağırladı.

katamaran11.jpg

20-23 knot’lık poyrazın sağnaklarda 28 knot’ı gösterdiği Yenikapı parkurunda Extreme Sailing Series nefes nefese bir tempoda sona erdi. Zaman zaman camadan vurmak zorunda kalan ekipler arasındaki amansız savaşın galibi ETNZ oldu.

katamaranist.jpg

Son gün GAC Pindar, dünkü çatışmadan sonra yarışlardan 6’sına katılamayınca sıralamada gerilere düştü. Özellikle Alinghi, ETNZ, JP Morgan BAR ve SAP takımlarının öne çıktığı final gününü dünya devler liginde ilk kez yer alan ilk Türk takımı Team Turx 12. sırada tamamladı. Böylece ESS geçmişindeki “evsahibi takımların sonuncu olma” geleneği bozulmadı. Ancak takımımız yine de gelecek için umut vaad ettiğini ortaya koyduğu azim ve performansla gösterdi.

katamaran16.jpg

ESS İSTANBUL 6. AYAK 4. GÜN

(Gerçekleşen 31 yarış sonunda durum)

01. Emirates Team New Zealand (NZL) 210 puan

02. The Wave, Muscat (OMA) 204 puan

03. Alinghi (SUI) 188 puan

04. Oman Air (OMA) 169 puan

05. SAP Extreme Sailing Team (DEN) 154 puan

06. Groupama Sailing Team (FRA) 148 puan

07. J.P. Morgan BAR (GBR) 143 puan

08. Red Bull Sailing Team (AUT) 142 puan

09. Realteam by Realstone (SUI) 135 puan

10. GAC Pindar (AUS) 130 puan

11. Gazprom Team Russia (RUS) 126 puan

12. TeamTurx (TUR) 85 puan

Genel Puan Tablosu
ESS İstanbul 6. Ayak

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.