• BIST 9079.97
  • Altın 2324.15
  • Dolar 32.3582
  • Euro 34.9437
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • Antalya 15 °C

Koç, dümeni Karadağ’a kırdı

Koç, dümeni Karadağ’a kırdı
Yunanistan’da Midilli Adası’nda liman işleten ve Avrupa'da büyümeyi yeni hedef olarak belirleyen Koç Holding’in yeni gözdesi Karadağ oldu.

İSTANBUL- Koç Holding’in turizmde yeni hedefi Avrupa’da büyümek. Yunanistan’da Midilli Adası’nda liman işleten Koç Holding’in yeni gözdesi Karadağ oldu.
Türkiye’nin en büyük sanayi gruplarından Koç Holding, turizmde büyümesini yurtdışında gerçekleştiriyor. Bir yandan sahip olduğu Divan otelleriyle zincire yeni halkalar ekleyen Koç Holding, diğer taraftan Setur ile yat turizminde yeni limanlar peşinde.
Para Dergisi’nden Mehtap Halıcı’nın haberine göre, Koç Holding’in turizmde yeni hedefi Avrupa’da büyümek. Yunanistan’da Midilli Adası’nda liman işleten Koç Holding’in yeni gözdesi ise Karadağ olacak. Koç Holding, bunun için eski Yugoslavya’nın Adriyatik Denizi kıyısındaki ülkesi Karadağ’a çıkarma yaptı.
Karadağ’da yeni yatırım hedefleyen Koç Holding’in Karadağ çıkarmasına Yönetim Kurulu Üyesi Ali Koç kaptanlık etti. Geçtiğimiz haftalarda Karadağ’a giden Ali Koç önderliğindeki Koç Holding heyeti resmi görüşmelerde bulunmuş. Karadağ Başbakanı Milo Dukanoviç ile de görüşen Koç, turizm sektöründe oluşabilecek yatırım fırsatları için bilgi almış.
Karadağ Başbakanı Dukanoviç, Ali Koç’a özellikle marina işletmeciliği alanında yatırım yapmasını istemiş. Ali Koç, marina yatırımları için eski Yugoslavya’nın en önemli deniz noktalarından olan Karadağ’ın getireceği fırsatlar hakkında sunulan teşvik ve destekleri de bu ziyaret sırasında incelemiş.
Yat limanı işletmeciliği denilince akla gelen ilk gruplardan olan Koç Holding, Setur markasıyla Türkiye’de 12 marinayı yönetiyor. Yurtiçinde Fenerbahçe, Yalova, Ayvalık, Çeşme, Kuşadası, Marmaris, Finike ve Kaş’ta faaliyet gösteren Koç Holding, mayıs ayında özelleştirilen Kalamış Yat Limanı’nı 664 milyon dolara almıştı.
Ardından da Yıldız Holding bünyesindeki İstanbul City Port (Pendik), Göcek Village Port ve Göcek Exclusive marinalarını 100 milyon euro’ya alarak sektörde taşları yerinden oynatmıştı.
Koç Holding, yurtdışındaki ilk ve tek yatırımını Yunanistan’da yapmış, 2012’de ihaleye çıkan Midilli Adası’ndaki yat limanının işletmesini 40 yıllığına kazanmıştı.

Para Dergisi

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.