• BIST 9079.97
  • Altın 2324.233
  • Dolar 32.3553
  • Euro 34.9392
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • Antalya 16 °C

Eleman aramada turizm birinci

Eleman aramada turizm birinci
Ağustos ayında en çok eleman arayan sektörlerde çok az bir farkla perakendecilik-toptancılık sektörünü geçen turizm-otelcilik ilk sırada yer aldı.

İSTANBUL-İş ve insan kaynakları sitesi yenibiris.com, işverenlerin ilanları ve iş arayanların başvuruları doğrultusunda Ağustos ayını kapsayan istihdam raporunu hazırladı
Rapora göre Ağustos ayında en çok eleman arayan sektörlerde çok az bir farkla perakendecilik-toptancılık sektörünü geçen turizm-otelcilik ilk sırada yer aldı. Yeni açılan kurumlar, özel okulların hızla şubelerini arttırması ve koleje dönüşen dershanelerle birlikte sektördeki eleman ihtiyacını en üst seviyeye çıkaran eğitim sektörünün üçüncü sıraya yerleştiği listenin dördüncü sırasında ise yapı-inşaat yer aldı.

SATIŞ TEMSİLCİSİ AĞUSTOSUN GÖZDESİ
Geçtiğimiz ay olduğu gibi Ağustos ayında da hemen bütün sektörlerin ortak aradığı pozisyon satış temsilcisi oldu. Satış temsilciliği pozisyonunu, mağaza satış danışmanı takip etti. Üçüncü sırada ise Temmuz ayında listenin ikinci sırasında olan muhasebe elemanı pozisyonu yer aldı. Eğitim sektörü içinde en çok aranan İngilizce öğretmeni pozisyonu da altıncı sıradan listeye girdi. Temmuz ayında listede bulunmayan insan kaynakları uzmanı da yine bu ay listede yer aldı.

EN POPÜLER SEKTÖR BANKACILIK-FİNANS
En çok başvuru alan sektör sıralamasına bakıldığında Temmuz ayındaki ilk altı sektörün Ağustos ayında da değişmediği görülüyor. İş arayanların Ağustos ayında en çok başvuru yaptığı sektör, son beş ayda olduğu gibi yine bankacılık-finans oldu. İkinci sırada eğitim, üçüncü sırada perakendecilik-toptancılık, dördüncü sırada hizmet ve beşinci sırada turizm-otelcilik sektörü yer aldı.

ANTALYA ÜÇÜNCÜ SIRADA
Yenibiris.com verilerine göre Ağustos ayında hem en çok ilan yayınlanan hem de en çok başvuru yapılan iller sıralamasında ilk sırada İstanbul yer aldı. Rapora göre en çok ilan yayınlanan iller sıralamasında İstanbul'u Ankara ve Antalya izledi. En çok başvuru alan iller ise Ankara ve İzmir oldu. Yenibiris.com Yönetim Kurulu Üyesi Kamil Özörnek, Ağustos ayı istihdam verileriyle ilgili olarak, "Son aylarda en çok eleman aranan sektörler listesinde sıralama fazla değişmiyor. Tabi yeni eğitim yılının başlamasına az bir süre kala eğitim sektöründe hareketliliğin büyük ölçüde tamamlandığı öğretmen kadrosu dışındaki pozisyonlarda devam ettiğini görüyoruz. Tatil sezonunun sonuna gTurielen turizm sektöründe ise şehir otelciliği açısından eleman ihtiyacı sürüyor" dedi.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.