• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • Antalya 15 °C

Manavgat'a 10 danışma bürosu

Manavgat'a 10 danışma bürosu
Turizmciler, turist şikayetlerinin kayıt altına alınması ve çözüm bulunmasında Manavgat destinasyonunda yeteri kadar turizm danışma bürosunun olmadığı bildirildi.

MANAVGAT- Turizmciler, turist şikayetlerinin önemli olduğunu, kısa sürede çözüm bulunması için turizm danışma bürolarının sayılarının çoğaltılması gerektiğini belirtiyor. Turizmciler, turist şikayetlerinin kayıt altına alınması ve çözüm bulunmasında Manavgat destinasyonunda yeteri kadar turizm danışma bürosunun olmadığını belirtiyor.

ÜÇ TURIZM DANIŞMA BÜROSU YETERSİZ
Antalya Side Esnaf Birliği Derneği(SEBD) Başkanı Mehmet Ergen, her yıl milyon turistin tatil yaptığı Manavgat'ta biri Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın, ikisininde belediyenin olmak üzere üç turizm danışma bürosunun olmasının yetersiz olduğunu söyledi. 210 bin yatak kapasitesine sahip Manavgat destinasyonunda en az 10 turizm danışma bürosunun bulunması gerektiğini belirten Ergen, danışma bürolarının da turistlerin görmeyeceği arayıp ta bulamayacağı izbe yerlerde olmaması gerektiğini bildirdi.

SİDE’DE ANKET YAPILDI
Manavgat destinatonunun Avrupa'da Side markasıyla pazarladığını belirten Ergen, dünya turizminde marka olmuş ve bu yolda mücadele veren SEBD'in Side'de ilk müşteri memnuniyeti üzerine anket yapan ve anket sonuçlarına göre Akdeniz Üniversitesi ile birlikte yol haritası çalışması yapan kurum olduklarını kaydetti.
Dünya turizmde söz sahibi olan Akdeniz ülkeleri İspanya,İtalya, Yunanistan, Portekiz ve Fransa gibi ülkelerin 'turist şikayetlerine' özel önem verdiğini belirten Ergen, turistin şikayetlerini de kendi dillerinde elektronik ortamda alarak şikayetin durumuna göre ilgili kurumlara anında gönderdiklerini, hukuki süreçlerini de sonuna kadar takip ederek şikayetçiyi yazılı ve sözlü olarak bilgilendirdiklerini söyledi.

TURİSTİN ŞİKAYETİ ÖNEMSENMEDİ, FATURASI AĞIR OLDU
Turizmde büyük ülke olmanın yolunun turist şikayetlerini dinlemeden geçtiğini vurgulayan Ergen, sorunlarını halı altına süpürmenin hiç kimseye faydasının olmadığını, sadece yarayı kangrene dönüştürmekten öteye hiç bir zaman geçmeyeceğini kaydetti. Ergen, "Zamanında turist şikayetlerine önem vermedik, bunun faturası bize çok ağır oldu. Maalesef ülkemizde tatile gelen bir turistin kendi dilinde şikayetini elektronik ortamda yazıya dökecek bir sistemimiz yok. Ülke ekonomisinin can damarını oluşturan turizm sektörünün en elzem konusu bu. Turist kendi dilinde şikayetini yazamıyorsa bu turist bir sonraki yıl sizin ülkenizi tatil için niye tercih etsin. Manavgat'a yıllık 4 milyon turist geliyor, buna bağlı olarak ülke ekonomisine 4 milyar dolar katkı sağlıyor ama;4 turizmi danışma bürosu yok. Allah aşkına pazardan ayıplı bir ürün alan turist, fahiş fiyatta mal alan ve yüksek fiyattan yemek yiyen turist şikayetini kime yapacağını bilmiyor. Ne yazıkki turistin şikayetini elektronik ortama dökecek bir sistemimiz yok. Turist bir şikayette bulunuyor, şikayette yarım günü gidiyor. Ardında da ben buraya tatile geldim, tatilim bitiyor bu kadar bürokrasi ile uğraşamam diye şikayetinden vazgeçiyor. Turist şikayetinden vazgeçiyor ama;bir sonraki yıl bölgeye gelmiyor. O zamanda kaybeden biz oluyoruz." diye konuştu.

ELEKTRONIK ORTAMDA ŞIKAYET ALMA MERKEZLERI KURULMALI
Ergen, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Manavgat Belediyesi'nin acilen İngilizce, Almanca, Rusça ve Felemenkçe dillerinde şikayet alacak en 10 turizm danışma bürosu ile elektronik ortamda şikayet alma merkezleri kurması gerektiğini, bunun Türk turizmi için hayati öneme sahip olduğunu, bunun ihmalinin faturasının ağır olacağını, bu yüküde bir kaç yıl sonra kaldırmaya hiç kimsenin gücünün yetmeyeceğini kaydetti.
Titreyengöl-Sorgun Turizm Yatırımcıları Birliği(TİSOYAB) Başkanı Hüseyin Aydoğan, turist şikayetlerinin kendi dillerinda alınmasının turizmde müşteri memnuniyetini daha yukarı seviyeye çıkaracağını söyledi. Aydoğan, turist memnuniyetinin artması içinde Manavgat destinasyonunda başta Titretengöl ve Sorgun bölgesinde turizm danışma bürosu olması gerektiğini kaydetti

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.