• BIST 9092.73
  • Altın 2324.462
  • Dolar 32.3625
  • Euro 34.9678
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C
  • Antalya 26 °C

Termalde hedef 1 milyon yatak

Termalde hedef 1 milyon yatak
Türkiye’nin termal turizm yatak kapasitesini 2020’de 1 milyona çıkarıp, dünyada termal turizmden aldığı payı artırması hedefleniyor.

İSTANBUL-Sağlık turizmi günümüzde en hızlı büyüyen hizmet sektörlerinden biri haline geldi. Türkiye’nin termal turizm yatak kapasitesini 2020’de 1 milyona çıkarıp, dünyada termal turizmden aldığı payı artırması hedefleniyor. Sağlık turizmi uluslararası bir sektör olduğundan başarı elde etmek için kaliteyi arttırmak, uluslararası standartlara sahip olmak, yenilikleri ve trendleri takip etmek ve en nihayetinde sahip olunan kaynakları iyi pazarlayabilmek ve marka olmak kaçınılmaz hale geliyor. Yatak kapasitesinin yalnızca %3′lük bir bölümü termal turizme hizmet veren Ülkemiz, yeni turizm hedefleri ile dünyanın dört bir yanından gelen misafirleri de ağırlamaya başlayacak.

Sağlık turizminin tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de ivme kazanması yatırımcılar açısından yakından değerlendirilmesi gereken konular arasında yer alıyor. Sağlık turistinin normal bir turiste oranla yaklaşık 5 kat daha fazla harcama yapması bu sektörün önemini vurguluyor.

Makissos Thermal Hotel&SPA Genel Müdürü Yavuz Batuhan Çağırıcı: “Dünyada ve ülkemizde termal yer altı sularına dayalı tatil ve şifa turizmi hareketi her geçen gün daha büyük boyutlara ulaşıyor. Günümüzde insanların sağlıklı yaşam, zindelik ve güzellik gibi konulara ilgi ve talebinin artması bu turizm dalının gelişmesine yardımcı olmuştur. Ülkemizde tespit edilen termal su kaynakları hacim ve kapasite olarak dünyada 7′inci sırada yer alıyor. Türkiye’de sıcaklıkları 20 ila 110 santigrat derece arasında değişen 1.500 den fazla termal kaynak bulunuyor. Bu sayede Türkiye, termal kaynakların zenginliği ve debileri açısından dünyada 7′inci, Avrupa’da ise birinci sırada yer alıyor. Türkiye’de, 250 adet kaplıcadan yılda 10 milyon yerli turist ve 300 bini aşkın yabancı turist hastalık tedavisinde, rehabilitasyon ve dinlenme amaçlı olarak faydalanıyor. Termal turizm Avrupa ülkelerinden Almanya’da önemli bir sektör haline gelmiştir. Almanya’da tesislerin toplam yatak kapasitesi 750 bin, toplam ziyaretçi sayısı 10 milyon ve termal turizm faaliyetlerinden yıllık kazanç 30 milyar dolar civarındadır“ açıklamasında bulundu.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.