• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • Antalya 17 °C

Ruslar İstanbul'u ziyaret etmeli

Ruslar İstanbul'u ziyaret etmeli
Rus basınına konuşan Kültür ve Turizm Müşaviri Alper Özkan Türkiye’de turizm alanında fiyatların fazla pahalanmadığına işaret etti.

MOSKOVA- Türkiye'nin Moskova Büyükelçiliği Kültür ve Turizm Müşaviri Alper Özkan, Rus turistlere öncelikle İstanbul’u ziyaret etmesini tavsiye etti. Rus basınına konuşan Türk müşavir, Türkiye’de turizm alanında fiyatların fazla pahalanmadığına işaret etti. Özkan, “Tur fiyatlarının her yıl artmasının doğal nedenleri var. Dünyada benzin fiyatları artıyor, bu da uçak biletlerine yansıyor. Gıda ürünleri de benzer şekilde. Bu küresel pahalanma. Eğer diğer güzergahlarla kıyaslarsak bu durumda şunu ifade etmek isterdim: Türkiye daha makul fiyatlar sunuyor. Türkiye çok sayıda alternatifler sağlıyor. Her cüzdana göre tatil tercih edilebilir. 3 ve 5 yıldızlı otellerde hizmet kalitesi her zaman yüksek.” dedi.

HER ŞEY DAHİL SİSTEMİMİZ DÜNYADA 1 NUMARA

Muhabirin sorusu üzerine müşavir Özkan, her şey dahil sisteminin Türkiye’de mükemmel geliştiğini vurguladı. Özkan, “Konuyla ilgili herhangi bir istatistik rakam veremem. Resmi bilgi de söylemem. Şahsi görüşüm şu: Rusların çoğu her şey dahil sistemli turu tercih ediyor. Türkiye her şey dahil sisteminde dünyanın en iyilerinden.” şeklinde konuştu.

Rusya’ya yönelik Türk turist sayısının arttığını kaydeden Özkan, “Türkiye vatandaşları için Rusya çok cezbedici. Mayıs ayına kadar Türk turist sayısı yüzde 20’den fazla artış sağladı. Belki büyük kentlere daha fazla sayı olabilirdi, ama Rusya’nın büyük kentlerinde yaşamak biraz pahalı. Bugün yeni oteller açılıyor, fazla rekabet olursa fiyatlar da düşecek. Yabancı turistler daha fazla gelecek.” dedi.

İSTANBUL TÜRKİYE’NİN PENCERESİ

Muhabirin sorusu üzerine müşavir Özkan, Rus turistleri öncelikle İstanbul’u ziyaret etmesini tavsiye etti. Özkan, “Herkesin kendi amaçları var, biri Türkiye’ye plaja gider. Ama ben ilk önce İstanbul’a giderim. Boğaz manzarası keyfinin tadını çıkarırım. Doğası, iki kıtanın buluşu bu manzara insanı büyülüyor. İstanbul Türkiye’nin penceresi. Gerçekten de eşi değeri bulunmaz kent. Hemen insanı saracak esrarengiz kent. Boşuna bu kent üç dev imparatorluğun başkenti olmadı. İstanbul’da tarih ve modern hayat iç içe.” değerlendirmesinde bulundu. 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.