• BIST 9530.47
  • Altın 2477.556
  • Dolar 32.4275
  • Euro 34.7132
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C
  • Antalya 16 °C

Bursa’nın gönüllü turizm elçileri

Bursa’nın gönüllü turizm elçileri
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, gönüllü turizm elçilerinin Bursa’nın tanıtımına önemli katkı sağladığını söyledi.

BURSA- Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, gönüllü turizm elçilerinin Bursa’nın tanıtımına önemli katkı sağladığını söyledi. Bursa’nın her alanda gelişmesi ile kültür ve medeniyet şehrinin özelliklerini ortaya çıkarmaya devam ettiklerini anlatan Başkan Altepe, “Bursa’nın bu güzelliklerin tanıtımı ve gerçek anlamda bir turizm şehri olması, doğal güzellikleri ve kültürel birikimiyle turizmden istenilen payı alması için faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Bursa’ya gelenlere yardımcı olunması için üzerimize düşen çok görev var” dedi.
Başkan Altepe, Bursa’nın her konuda örnek bir şehir olacağını vurgulayarak, “Bursa’nın bir medeniyet merkezi ve tarih başkenti olarak en güzel şekilde tanıtılması gerekiyor. Bu noktada gönüllü gençlerimiz, yıllardır Bursa için çalışıyorlar. Gençlerimiz, Bursa’yı ziyaret eden turistlere alışverişlerinde yardımcı olma, kendi dillerinde onlarla anlaşabilme ve kültürümüzün incelikleri hakkında bilgi verebilme gibi özellikli bir işi yıllardır yapıyorlar. Bizler onlarla gurur duyuyoruz. Gönüllü turizm elçileri, Bursa’nın gururu” diye konuştu.

ULUCAMİ’NİN MİNBERİ TURİSTLERİ ŞAŞIRTIYOR

En Kulüp Gönüllü Turizm Elçisi Kevser Taştan da, turistlere Bursa’daki tarihi ve turistik yerleri detaylı olarak anlattıklarını söyledi. Taştan, özellikle Avrupalı turistlerin Ulucami’deki üzerinde galaksi ve güneş sisteminin bulunduğu minberi çok şaşırtıcı bulduklarını sözlerine ekledi.
Bursa’da, 22 yıldır EN Kulüp tarafından sürdürülen ‘Gönüllü Turizm Elçiliği’ programı, son 10 yıldır Büyükşehir Belediyesi ile birlikte gerçekleştiriliyor. Bursa’nın tarihi ve kültürel eserleri konusunda eğitim alan ve yabancı dil bilen gençler, ‘Gönüllü Turizm Elçisi’ olarak Bursa’nın tanıtımına ve dünya barışına destek olurken aynı zamanda sosyal ve kişisel gelişimlerine de katkı sağlıyor. Program, Bursa’nın, tarihi ve kültürel eserlerinin çocuklar başta olmak üzere herkese tanıtılması ve sevdirilmesi, turistlerin en yoğun olduğu alanlarda gezici olarak danışmanlık hizmeti sağlanması, turistlere ve onların aracılığı ile bütün dünyaya Bursa’nın ve Türk kültürünün en güzel şekilde tanıtılmasını hedefliyor.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.