• BIST 9109.99
  • Altın 2325.622
  • Dolar 32.3666
  • Euro 35.0423
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • Antalya 23 °C

Suriyeli Fahed Awad'ın başarısı

Suriyeli Fahed Awad'ın başarısı
Marmara Üniversitesi Turizm bölümü’nü başarıyla bitiren Suriye Humus doğumlu Fahed Awad, iHolidays adlı acentesi ile Türkiye’ye turist getiriyor

ÖZKAN ALTINTAŞ-TÜRKİYE TURİZM
İSTANBUL
- Türkiye’ye 2000 yılında gelerek Marmara Üniversitesi’nde  turizm eğitimi gören Suriye’nin Humus kendi doğumlu Fahed Awad,  turist rehberliği sonrası kurduğu iHolidays Seyahat Acentesi ile Türkiye’ye minnet borcunu döviz kazandırarak ödüyor. Çok özenle hazırladığı "iGuide İstanbul" başta olmak üzere Türkiye'nin tüm şehirlerini kapsayan kataloglarla dünyaya Türkiye'nin tanıtımını yapıyor.

iholiday-fahed-awad-2.jpg

KÖRFEZ ÜLKELERİ VE AFRİKA’DAN TURİST GETİRİYORUZ

2013 yılında başladığı turizmdekazandığı 12 yıllık tecrübesini  seyahat acenteliği ile geliştiren Fahed Awad, “Körfez ülkeleri ve Kuzey Afrika’dan Türktiye’ye turist getiriyoruz” dedi. Önümüzdeki aylarda  Kafkazya’da bulunan Türki devletlerle iş yapacaklarını belirten Fahed Awad  “Turizmde ileriye dönük projeleri gerçekleştirmek için sektörün en iyisini oluşturan genç ve dinamik bir kadro kurduk.  Sağlam adımlarla ilerliyoruz” dedi.

iholiday-fahed-awad-3.jpg

TURİZME REHBERLİK İLE BAŞLADI

Fahed Awad, turizme turist rehberliği yaparak girdiğini belirterek, operasyon, rezervasyon gibi  meisleğin gerektirdiği her branşta çalışarak kendini geliştirdiğini söyledi. 1980 yılında Suriye’nin Humus şehrin de dünyaya geldiğini belirten Fahed Awad  şunları anlattı: “Suriye’de ailem soylu ve her ülkede yakın dostları olan geniş bir kitleye sahip bulunuyordu. Bu avantajı  turizmde değerlendirmeye başladım. Bu arada  çeşitli acentelerle çalışarak kendime ait olan portföyümü geliştirme şansı yakaladım.  O günden bugünleri plânlıyordum. Türkiye dünya turizminde önemli bir yere sahip bulunuyor. Böyle bir fırsatı değerlendirmek gerekiyordu.  Hedefimiz  yeni projelerle turizmde daha başarılı olmaktır.”

iholiday-fahed-awad-4.jpg

ADNAN UZUN, HOTELODAM İLE TURİZME YENİLİK GETİRDİ

iHolidasy Seyahat Acentesi ekibinde yer alan  sektörün deneyimli turizmcilerinden Adnan Uzan “Zengin ve lüks müşterilerle çalışıyoruz. İsteğimiz İstanbul’daki otellerde hizmet kalitesinin yüksek olması ve eğitimli personelin bulunmasıdır.
1995 yılında yurtdışında eğitkim gören ve Turizm Yüksek Okulu’nu bitiren Adnan Uzan’da sürekli yenilikleri araştırıyor. Facebook üzerinden kurduğu HotelOdam platformu ile otelci ile acenteciler arasında köprü kurdu. Ortak dayanışma merkezi olan HotelOdam platformu acentelerin müsaitlik aradığı tarihler ve otelcileri müsaitlik durumun yayınlandığı tek ortam olarak hizmet veriyor.

iholiday-fahed-awad-5.jpg

ADNAN UZAN: GENÇLERİ EĞİTMELİ, ÖNLERİNİ AÇMALIYIZ

Adnan Uzan, turizmde düzenleyecekleri eğitim seminerleri ile daha eğitimli yeni nesiller yetiştirilmesi için çaba göstereceklerini belirterek “Gençlerin turizme daha sağlam bir şekilde gelmelerini istiyoruz. Genç girişimci arkadaşlarında önlerini açmamız gerekiyor. Bu amaçla yeni nesile hizmet edecek turizmin her sivil toplum kuruluşunda görev alabilirim” dedi.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.