• BIST 9571.12
  • Altın 2475.915
  • Dolar 32.4441
  • Euro 34.4765
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 14 °C
  • Antalya 21 °C

Buyer Turizm: Kaybolmadık

Buyer Turizm: Kaybolmadık
Buyer Turizm Başkanı Mehmet Buyan, “Ne kepenk kapattık, ne gemimiz battı, ne de ortadan kaybolduk. Ofisimiz ve telefonlarımız açık.

ÖZKAN ALTINTAŞ-TÜRKİYE TURİZM
İSTANBUL-
Türkiye'nin ilk kruvaziyet turizmi yapan ve Türk halkına gemi turizmini sevdiren Buyer Turizm ekonomik krizden etkilendiğini ancak, sorunları çözmek için çalışmaları sürdürdüklerini belirterek öncelikli olarak müşterilerimizi mağdur etmemek için çalıştıklarını bildirdi.
Son günlerde ekonomik kriz yaşadığı belirtilen haberler üzerine açıklama yapan Buyer Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Buyan, “Buyer Turizm olarak ne kepenk kapattık, ne gemimiz battı, ne de ortadan kaybolduk. Ofisimiz ve telefonlarımız açık olarak hizmet veriyoruz. Sadece İzmir ofisimizi geçen gün itibarıyla geçici süre olarak kapattık. Oradaki müşterilerimize İstanbul’daki merkez ofisten hizmet veriyoruz” şeklinde konuştu.
Mehmet Buyan, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın denetimiyle Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği-TÜRSAB’ın uyguladığı 1618 Sayılı Yasa, “acente ve müşteriyi” güvence altına almıştır. Biz Buyer Turizm olarak Bakanlığın ve TÜRSAB’ın uyguladığı yasaya uygun olarak hareket ediyoruz” dedi.

mehmet-buyan-2.jpg

AB’NIN YUNANİSTAN’A BASKISI KRİZ YAŞATTI

Buyer Turizm olarak AB’nin Yunanistan’a baskısı sonucu mali kriz yaşadık. Yunanistan Türklerin Ege adalarına vizesiz seyahat izinlerini geç çıkardı. Önce vize verilmeyecek denildi, ancak son anda vizesiz seyahat izni çıktı.
Bu arada Aralık ayında Yunanistan’dan kiraladığımız gemi oradaki bir limanda yandı. Bu gemi için yaptığımız tüm satışları ve masrafları Buyer Turizm olarak göğüsleyerek müşteriye yansıtmamaya çalıştık. Biz Türkiye’de en zor olan gemi turizmini olumsuz şartlara rağmen yapmaya çalıştık. Ancak aksilikler arka arkaya geldi.
Ayrıca Avrupa ülkelerini saran, Arap baharı denilen ve ucu Türkiye’ye kadar uzanan krizde bu ortamın bozulmasını artırdı. Siyasi ortamın gerilmesi ve kurların çok artması bizim gemi turizminde ileriye dönük planlama yapmamızı engelledi.
Hatta 2014 yılı için yapmayı plânladığımız gemi turları için kiraladığımız geminin anlaşmasını iptal etmek zorunda kaldık.
unun üzerine Türkiye’ye sefer yapan yabancı şirketlerin turlarını satmaya başladık.

mehmet-buyan-1.jpg

MÜŞTERİ ÖDEMELERİ GÜVENCE ALTINDADIR

Seyahat acentelerinin erken rezervasyonda “güvenceli satış sistemi” yapmalarına ilişkin kurallar 1618 Sayılı Kanun’da yer alıyor. Biz bu kanuna uygun olarak müşterilerimizin mağduriyetini ortadan kaldırmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Her müşteri bizim için yasaya göre seyahat sigortası kapsamındadır ve ödemeleri de güvence altındadır.

YAŞADIĞIMIZ SIKINTIYI ÖNCE BİZ DUYURDUK
Müşterilerimize ve birlikte çalıştığımız seyahat acentelerine yaşadığımız sıkıntıyı ilk biz duyurduk. Sektör içindeki dayanışmayı ve desteği en çok satış ağımızdaki seyahat acentelerinden gördük. Problemlerimizi birlikte çözmeye başladık.

GERİ ÖDEMELERİ YAPIYORUZ
Müşterilerimize ödedikleri nakit bedel karşılığı ileri tarihe senet vermeye başladık. Bazı müşterilerimiz ise kredi kartları üzerinden ödedikleri parayı daha hızlı ve erken olarak bankalardan geri almayı tercih ediyorlar.
Amacımız kimseyi mağdur etmemek. Çünkü biz bu müşteriyi ve bize gösterdikleri güveni kaybedemeyiz. Bunu kazanmak için 10 yıldan beri sektörde hizmet veriyoruz.
Müşterilerimiz yoğun bir şekilde bizleri arıyor. Bizde onları arıyoruz. Bu nedenle arkadaşlarımız bazı müşterilerin telefonlarını açmakta gecikiyorlar. Bu da yanlış anlamalara yol açıyor.

200 BİN TÜRK İNSANINA GEMİ TURİZMİNİ SEVDİRDİK
Buyer Turizm olarak 10 yıldan beri 200 binden fazla kişiye turizmde hizmet veriyoruz. Ülkemize çok büyük ekonomik katkılarda bulunduk. 2005 yılından beri gemi kiralıyoruz ve gemi turları satıyoruz. Kendi bünyemizin haricinde Türkiye’deki tüm seyahat acentelerine de bu turları sattırdık. Yaklaşık 200 bin Türk insanına gemi turizmini sevdirdik ve bu turizme alıştırdık. Türkiye’de gemi turizmi pazarının büyümesinde büyük katkımız oldu. Yaşadığımız krizi kısa sürede ortadan kaldıracağız.  2015 yılı için yeni planlar yapmaya başladık. Biz yolumuza devam edeceğiz.
 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.