• BIST 9079.97
  • Altın 2324.29
  • Dolar 32.3523
  • Euro 34.9406
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • Antalya 15 °C

Doğuş'un Nusr’et’i kopyalandı

Doğuş'un Nusr’et’i kopyalandı
Türkiye’ye geldiğinde Nusr’et’in önemli müşterilerinden Azeri işadamı işin başına şef olarak Nusr’et’ten daha önce ayrılan bir şefi getirmiş.

İSTANBUL- Doğuş’un patronu Ferit Şahenk’in bu alana adım attığında en çok ilgi çeken ortaklığı şüphesiz, Nusr’et’ti. Doğuş Grubu, yeme içme sektörüne gireli iki yıl oldu. Ortak olduğu ya da satın aldığı restoran ve kafeleri D.ream (Doğuş Restaurant Entertainment and Management) markası altında topladı. Grup, bugün 32 yeme içme mekanının ortağı ya da sahibi.
Doğuş’un patronu Ferit Şahenk’in bu alana adım attığında en çok ilgi çeken ortaklığı şüphesiz, Nusr’et’ti. Doğuş, 2010 yılında Nusret Gökçe ve Mithat Erdem tarafından kurulan Nusr’et Steak House’un yüzde 50’sini Nisan 2012’de satın aldı. Bunun ardından da yeme içme sektöründe zincirleşmiş birçok gruba el attı. İstanbul Doors Group, Sele İstanbul Restaurant Group, ortak olduğu diğer gruplardan yalnızca birkaçıdır.
Doğuş D.ream, çatısı altındaki Lacivert’ten Çubuklu 29’a Mezzaluna’dan Go Mango’ya kadar tüm markalarını büyütmeye çalışıyor. Bu operasyonları arasında Nusr’et’e gözü gibi baktığı biliniyor. Nihayetinde ortaklıktan sonra Etiler’deki restoranın yanına Ankara’da ve Bodrum Yalıkavak Palmarina’da iki restoran daha eklendi.
 Ancak öğrendiğimize göre son zamanlarda Nusr’et’te bir tatsızlık yaşanıyormuş. Her şey Azeri bir işadamının Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de Nusr’et benzeri bir mekan açma hazırlığıyla başlamış. Türkiye’ye geldiğinde Nusr’et’in de önemli müşterilerinden olan bu işadamı işin başına şef olarak Nusr’et’ten daha önce ayrılan bir şefi getirmiş.
Bu şef garson, proje ilerledikçe Nusr’et’ten ayrılan garsonları toplamış. Restoranın açılışında son aşamaya gelindiğinde ise geçen hafta 10 kişilik bir ekibi Nusr’et’ten topluca transfer etmiş. İşlerin yoğunlaştığı Ramazan’da yapılan bu transfer başta Nusret Gökçe olmak üzere ortakları sıkıntıya sokmuş.
Hizmetin aksamaması için D.ream çatısı altındaki diğer restoranlardan hemen ek ekip kaydırılmış. Böylece kriz (!) kısa sürede çözülmüş. Bakalım Nusr’et ekibini tutmak için neler yapacak?

 Para Dergisi

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.