• BIST 9079.97
  • Altın 2323.892
  • Dolar 32.355
  • Euro 34.922
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • Antalya 15 °C

Hotiç’i Esas Holding alıyor

Hotiç’i Esas Holding alıyor
Ayakkabı Dünyası’nın çoğunluk hissesini alan Esas Holding, bu alanda çifti yakaladı. Hotiç’in yüzde 100’ünü Esas satın alıyor.

İSTANBUL - Ayakkabı Dünyası’nın çoğunluk hissesini alan Esas Holding, bu alanda çifti yakaladı. Hotiç’in yüzde 100’ünü Esas satın alıyor. Bir süre önce Ayakkabı Dünyası’nın çoğunluk hisselerini alan Esas Holding, bu sektördeki yatırımlarına Hotiç ile devam ediyor. 2000 yılında Şevket Sabancı ve ailesi tarafından kurulan grubun şimdi de bir süredir satın alma görüşmesi yaptığı ayakkabı markası Hotiç’in yüzde 100 hissesini aldığı, görüşmelerde son noktaya gelindiği belirtiliyor.

120 MAĞAZA
1938 yılında Salih Hotiç tarafından kurulan Hotiç bugün, Türkiye ayakkabı sektörünün önde gelen oyuncularından birisi. 1956 yılında Kadıköy Altıyol’da iki mağaza ile perakende sektörüne giren marka, 1980’li yıllarda Caddebostan, Nişantaşı ve Osmanbey mağazalarını açarak perakende zinciri olma yolunda ilk adımlarını attı.Bugün, yurtiçi ve yurtdışında 120 mağazası bulunan Hotiç’in bünyesinde 650 kişiden oluşan bir ekip görev yapıyor.

ESAS ÇOK HIZLI BÜYÜYOR
Türkiye ve yurtdışındaki yatırım fırsatlarına odaklanmış sermaye yatırım gruplarından birisi olan Esas, kuruluşundan bugüne bugüne, sağlık, perakende, gıda, gayrimenkul ve havacılık alanlarında faaliyet gösteren şirketlere yatırım yaptı.
Ortakları arasında Şevket Sabancı, Ali Sabancı, Erhan Kamışlı ve Emine Kamışlı gibi isimlerin bulunduğu Esas Holding bugün sağlık, havacılık, gıda, eğlence ve gayrimenkul sektörlerinde faaliyet gösteriyor. Esas Holding’in Pegasus, Air Berlin, Peyman, Mars Entertainment Group, Mac Fit, Medline ve Bonservis gibi şirketlerde yatırımı var.

NETWORK VE FABRİKA MARKALARININ MUCİDİ
Hotiç ve Yaya ile kadın ile erkek ayakkabıları ve çeşitli aksesuarlar üreten markanın başında geçmiş yıllarda Koç, Sabancı ve Boyner Holding’de üst düzey görevler üstlenen Mehmet Hotiç bulunuyor. Altınyıldız’da bir dönem genel müdürlük de yapan Hotiç, Network ile Fabrika markaları ile öne çıktı.

Eylem Türk/Milliyet

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.