• BIST 9645.02
  • Altın 2411.621
  • Dolar 32.5808
  • Euro 34.7866
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 22 °C

İngiliz gazeteciler Afyon’da

İngiliz gazeteciler Afyon’da
Londra Kültür ve Turizm Müşavirliği ile THTDC işbirliğinde İngiltere’nin önemli basın kuruluşlarının temsilcisi gazeteciler Afyon’u gezdi.

AFYONKARAHİSAR- Londra Kültür ve Turizm Müşavirliği ile Türkiye Sağlık Turizm Konseyi –THTDC işbirliğinde İngiltere’nin önemli basın kuruluşlarının temsilcisi gazeteciler Afyon’un termal zenginliklerini gezdiler. THTDC Termal Turizmi Grup Başkanı Yunus Gürkan’ın rehberliğinde Afyon’un termal zenginlikleri yanında tarihi ve doğal güzelliklerini gezen İngiliz gazeteciler bölgede bulunan yıldızlı termal tesislerde ağırlandılar. Bölgenin asırlar öncesine dayanan tarihi, doğal güzellikleri yanında termal sularının özelliklerini öğrendiler.

ingiliz-gazetecier-afyon5.jpg

ingiliz-gazetecier-afyon4.jpg

KOREL TERMAL OTEL AĞIRLADI

Korel Termal Hotel’de Genel Müdür Ümit Uysal ve Satış Pazarlama Müdürü Taylan Turhan ile kahvaltıda buluşan İngiliz gazeteciler The Good Spa Guide’dan Katie Fielder, Eat Travel Live’den Grace Parry, 50Connect.com’dan Gareth Hargreaves, Redmint Comms’dan Serra Celikkan’a otel ve bölge hakkında bilgi verildi.  Toplantıya katılan İl Kültür ve Turizm Müdürü Kazım Çengelci konuk İngiliz gazetecilerin soruların cevaplandırdı,  bölgeyi tanıtan katalog ve bröşürler verdi.

ingiliz-gazetecier-afyon19.jpg

ingiliz-gazetecier-afyon1.jpg

ingiliz-gazetecier-afyon14.jpg

ingiliz-gazetecier-afyon19.20140624133859.jpg

AFTAD, FRİGYA VADİSİ VE SAĞLIK İÇİN TERMAL

AfyonTurizm Tanıtma Geliştirme Derneği-AFTAD Başkanı Halil Yılmaz’ın konuğu olan İngiliz gazetecilere bölgenin tarihi geçmişi anlatıldı. Asırlar önce Frigya Krallığı’ndan günümüze kadar bölgenin önemli bir termal merkezi olarak tanındığı anlatıldı. Daha sonra AFTAD’ın önderliğinde Kapadokya ile eşdeğer tarihi Frig Vadisi turu yapıldı.

ingiliz-gazetecier-afyon21.jpg

Gezi sırasında Müze Müdürü Mevlüt Üyümez ve Turizm İl Şube Müdürü Havanur Yamaner İngiliz gazetecileri bilgilendirdi. Frigya’dan çok etkilenen konuk gazeteciler yıllar önce termal suyun tedavi amaçlı olarak bu bölgede kullanıldığını hayretle dinlediler. 

ingiliz-gazetecier-afyon12.jpg

ingiliz-gazetecier-afyon9.jpg

ingiliz-gazetecier-afyon11.jpg

İKBAL OTELDE KAYMAKLI EKMEK KADAYIFI VE LOKUM  İKRAMI

İkbal Otel Genel Müdürü Ali Gümüşhan öğlen yemeğinde İngiliz gazetecileri İkbal Restoran’da ağırlayarak başta Afyon'un lokumu ve kaymaklı vişneli ekmek kadayıfı olmak üzere yöresel yemekler ikram etti.

ingiliz-gazetecier-afyon2.jpg

Daha sonra konuk gazeteciler tarihi Bedesten Çarşısı ve bölgede 100’ün üstünde restore edilen tarihi konaklardan biri olan Mihrioğlu Konağı’nı gezdiler.

ingiliz-gazetecier-afyon8.jpg

1270’li yıllarda inşa edilen Ulucami ziyareti sonrası ise şehri panoramik olarak izlemek üzere Afyon’un en yüksek noktasına çıkıldı.

ingiliz-gazetecier-afyon6.jpg

2.ULUSLARARASI TERMAL SAĞLIK KONGRESİ’NE ÇAĞRI

Ziyaret edilen Belediye Başkanı Burhanettin Çoban konuk gazetecilere Afyon’un termal zenginlikleri ve bunu korumak için yaptıkları çalışmaları anlattı. Bu arada THTC Termal Grup Başkanı Yunus Gürkan, bölgede yapılması planlanan 2.Uluslararası Termal Sağlık Kongresi hakkında bilgi verdi. Bu kongreye bölgedeki tüm kamu ve sivil toplum kuruluşlarının katılması gerektiğini belirten Yunus Gürkan “Hep birlikte Afyon için çalışıyoruz. Tüm kuruluşların birlik ve beraberlik içinde destek olmaları gerekiyor” dedi.

ingiliz-gazetecier-afyon17.jpg

ingiliz-gazetecier-afyon3.jpg

MÜZEDE TUNÇ DEVRİ ESERLERİ BULUNUYOR

Afyon Arkoloji Müzesi Müdürü Arkeolog Mevlüt Üyümez,bölgedeki kazılardan elde edilen Tunç Devri’ne ait kalıntılar hakkında bilge verdi. 1500’lü yıllara ait eserlerin ise günümüze kadar sağlam bir şekilde gelmesinin insanlık için önemli bir imkân olduğunu söyledi.

KOREL OTELDE TÜRK HAMAMI’NA GİRİLDİ
Korel Termal Otel’de konaklayan İngiliz gazetecilere Spa-Wellness Merkezi’nde, Türk Hamamı’nda uygulamalı masajlar yapıldı. Fizik tedavi üniteleri ve klinik otel olmanın özlerli anlatıldı.

YILDIZLI ORUÇOĞLU VE GÜRAL OTELLERİ ZİYARETİ
Afyon’da 22 yıl önce hizmete giren ilk 5 yıldızlı Thermal Oteli’nin Oruçoğlu Thermal Resort’in ziyaretinde Otel Müdürü Emrah Esen, İngiliz gazetecilere Termal ve Fizik Tedavi Merkezleri hakkında bilgi verdi.
Güral Thermal Otel ziyaretinde, Otel Müdürü Cenker Yılmaz, İngiliz gazetecilere oteli gezdirdi. Daha sonra konuklarını ‘Afyon Brasserie’de ağırladı, Yöresel Yemeklerin sunulduğu zengin menüde  bilhassa ‘Keşkeli Dana Tandır’  İngilizler tarafından çok beğenildi.                  

KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ FİZİK TEDAVİ MERKEZİ
Afyon Kocatepe Üniversitesinin; 250 yataklı  Fizik Tedavi Hastanesi gezildi. Rehabilitasyon Ana Bilimdalı Üyesi, Dr. Alper Ulaşlı çalışmalar hakkında bilgi verdi. Üniversitenin çalışmaları İngiliz gazeteciler arasında yer alan 50 yaş üstündeki okuyucular hitap eden www.50connect.com yazarı, Gareth Hargreaves’in çok ilgisini çekti, Termal su ile yapılan tedavi uygulamaları hakkında çok değerli bilgiler paylaşıldı. Daha sonra gezilen Afyon’un 108 yıllık Çeşmeli Konak gezisinden ise İngiliz gazeteciler etkilendi.
 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.