• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • Antalya 15 °C

'Safranbolu Turizm Çalıştayı'

'Safranbolu Turizm Çalıştayı'
Safranbolu Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Gürbüz, Türkiye'nin son yıllardaki verilere göre turizm talebi açısından 6'ncı sırada yer aldığını söyledi.

SAFRANBOLU- Karabük Üniversitesi Safranbolu Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Gürbüz, Türkiye'nin son yıllardaki verilere göre turizm talebi açısından 6'ncı sırada yer aldığını söyledi. Fakültede düzenlenen "Safranbolu Turizm Paydaşları Çalıştayı"nda konuşan Gürbüz, fakültenin bir yaşına girdiğini anlattı.
Çalıştayı 2. Abdülhamit döneminde inşa edilen binada yapmanın son derece anlamlı olduğunu kaydeden Gürbüz, şunları dile getirdi:
"Dünya turizm istatistiklerine göre 1 milyarın üzerinde insan seyahatte bulunmaktadır. Bu seyahatleri sonucunda da gittikleri ülkelere turizm girdisi sağlamaktadır. İster gelişmiş, ister gelişmekte olsun, ülkeler ayırt etmeksizin turizm sektörüne önemli hassasiyet göstermektedir. Dünya ölçeğine baktığımız zaman ilklerin içinde gelişmiş ülkeleri de görüyoruz. Fransa'yı, Amerika'yı, İspanya, İtalya'yı görüyoruz. Bu, demek değildir ki gelişmiş ekonomiler turizmin dışında kalıyor. Her ne kadar gelişmekte olan ülkelerin ekonomik girdileri için önem arz etse de gelişmiş durumdaki ülkeler de turizm sektörüne hassasiyet göstermektedir."
Ülkeye 40 milyon civarında ziyaretçi geldiğini ifade eden Gürbüz, Türkiye'nin dış ticaret gelirinin yaklaşık yüzde 22'sini turizmden sağladığını anlattı.
"Dünyada değişmeyen tek şey değişimdir" diyen Gürbüz, dünyanın en hızlı büyüyen turizm destinasyonu Türkiye'nin, dünyanın dikkatini çektiğini vurguladı.

GÜRBÜZ, SÖZLERİNİ ŞÖYLE SÜRDÜRDÜ:
"Son yılların verilerine göre dünya sıralamasında Türkiye, turizm talebi açısından 6'ncı sırada yer alıyor. Avrupa ölçeğinde ilk 4'ün içinde yer alıyoruz. Bu gelişmeler olurken Safranbolu'nun yerinde durması düşünülebilir miydi? Bu değerlerin turizm amacıyla kullanılması, ekonomik anlamda girdi sağlıyor. Sosyal ve kültürel anlamda da kalkınmanın anahtarı özelliği taşıdığı için yerel yönetimlerin, halkın sahiplendiği yapıyla bu ancak gerçekleştirilebilir."

SAFRANBOLU KAYMAKAMI BULACAK
Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak da bazı şeylerin yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini söyledi.
Bu tür çalışmaların Safranbolu turizmine katkı sağlayacağını ifade eden Bulacak, "Turizmde iddialı olmak istiyorsak, ilçemizin geleceğini turizm üzerine kurmak istiyorsak, ciddi manada bazı şeyleri toparlamamız lazım, hizmet kalitemizin artırılması lazım. Rotasız gemi veya kuralsız iş ne yazık ki devam edemiyor" değerlendirmesinde bulundu.
Turizm yönetimi ve planlamasının önemine değinen Vali Yardımcısı Erkan Çapar da şunları kaydetti:
"Turizm yönetimi kavramı bence bugüne kadar derli toplu, bütüncül anlayışla sadece Safranbolu'nun, Karabük'ün değil, ülkenin gündemine girmiş, çok yer bulabilmiş bir kavram değil. Bir alanda başarılı olmak isteniyorsa, mutlaka bu alanın yönetilmesi gerekiyor. Öncelikle bir alanı yönetmek istiyorsanız, yapacağınız ilk şey bilgiye, analize dayalı planlamanın olmasıdır. Bilgiye ve analize dayalı planınız yoksa, yapacağınız faaliyetler birbiriyle uyumlu olmayan farklı sesler çıkartan enstrümanların bulunduğu orkestraya benziyor."

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.