• BIST 9468.71
  • Altın 2495.182
  • Dolar 32.5987
  • Euro 34.8369
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 20 °C
  • Antalya 20 °C

Manavgat semaları rengarenk!

Manavgat semaları rengarenk!
“Titreyengöl Sorgun 1. Uluslararası Uçurtma Şenliği”, “Uçurtmanı Al Gel” sloganı ile Saat Kulesi Meydanı’nda büyük bir coşkuyla gerçekleşti.

MANAVGAT - Titreyengöl-Sorgun Turizm Yatırımcıları Birliği (TİSOYAB) tarafından ilk kez düzenlenen “Titreyengöl Sorgun 1. Uluslararası Uçurtma Şenliği”, “Uçurtmanı Al Gel” sloganı ile  Saat Kulesi Meydanı’nda büyük bir coşkuyla gerçekleşti. Engelli çocukların ve çevre okulların da katılımıyla gerçekleşen şenliği Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu da ziyaret etti.

sorgun-ucurtma-3.jpg

TİSOYAB’ın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda çocuklara unutamayacakları bir bayram hediyesi vermek, çocukların aileleriyle ve doğayla iç içe bir pazar günü geçirmelerini sağlamak amacıyla “Uçurtmanı Al Gel” sloganı ile 20 Nisan Pazar günü Saat Kulesi Meydanı’nda düzenlediği 1. Uluslararası Uçurtma Şenliği yaklaşık bin kişinin katılımıyla gerçekleşti. Büyük küçük herkesin davetli olduğu, büyüklerin çocukluğunu tekrar yaşadığı, engelli çocukların da gönüllerince eğlendiği şenlik süresince gökyüzünü kaplayan uçurtmalarla Manavgat semaları rengarenk bir görünüme kavuştu.

sorgun-ucurtma-1.jpg

Uçurtma Şenliği kapsamında düzenlenen yarışmada dereceye giren yarışmacılara çeşitli ödüller verildi. Yarışmada 1. olan Azra Zeren Kılınç isimli çocuk ödülünü Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu’nun elinden aldı. 2.lik Ödülü ise Rukiye Şahin’in oldu. Şahin’e ödülünü Manavgat ilçe Milli Eğitim Müdürü Yasin Keklik verdi. 3.’lük ödülünü kazanan Şehrazat Eylül Özdemir’e ise ödülünü THK Uçurtma Eğitmeni Haşim Süzme takdim etti. Jüri Özel ödülünü alan isim ise Ali Öksüs oldu. Manavgat Dr. Hüseyin Ural Özel Eğitim Okulu (Engelliler Okulu) öğrencisi olan Öksüs’e ise ödülünü Türk Hava Kurumu Manavgat Şube Başkanı Hasan Arslan verdi.

Titreyengöl ve Sorgun Ormanları’nın yapılan çevre düzenlemesi ve peyzaj çalışmalarıyla ekolojik turizmin merkezlerinden biri haline getirilmesi için çalışmalarına devam ettiklerini belirten TİSOYAB Başkanı Hüseyin Aydoğan, “Sorgun Ormanı’nın turistlerin ve halkın hizmetine kazandırılması, Titreyengöl peyzaj projesinin hayata geçirilmesi ve Titreyengöl’ün doğal kimliğine kazandırılması için çalışmalarımız devam ediyor. Titreyengöl, Manavgat ve bölge turizminin yüz akı olacak. Bölge halkımızın ve buradaki yabancı misafirlerimizin de hoşuna gidecek etkinliklerle birliktelik sağlamak istiyoruz.” dedi.
Şenlik kapsamında ücretsiz sunulan yiyecek ve içecek ikramı TİSOYAB üyeleri tarafından sağlandı.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.