• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C
  • Antalya 18 °C

Riyad Fuuarı'nda ebru merakı

Riyad Fuuarı'nda ebru merakı
Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da düzenlenen ‘Riyad 2014 Seyahat Fuarı'nda ebru sanatı standına Suudililer büyük ilgi gösterdi.

RİYAD - Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da düzenlenen ‘Riyad 2014 Seyahat Fuarı'nda ebru sanatı standına Suudililer büyük ilgi gösterdi. Fuara Suudili ve Türk seyahat firmalarının yanı sıra değişik ülkelerden birçok turizm şirketi de stant açtı. Türk firmaları fuarda Türk Evi çatısı altında stant açtı. Türk Evi

ebru-sanati-1.jpg

Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da düzenlenen ‘Riyad 2014 Seyahat Fuarı'nda ebru sanatı standına Suudililer büyük ilgi gösterdi. Fuara Suudili ve Türk seyahat firmalarının yanı sıra değişik ülkelerden birçok turizm şirketi de stant açtı. Türk firmaları fuarda Türk Evi çatısı altında stant açtı. Türk Evi bünyesinde açılan ebru, tezhip ve hat sanatı standı yoğun ilgi gördü.

ebru-sanati-4.jpg

SU ÜZERİNE RESİM SANATI MUHTEŞEM

Ebru sanatını ilgiyle izleyen Suudililer bu sanat karşısında hayranlıklarını gizleyemedi. Ebru sanatını ilk kez gördüğünü söyleyen Suudili Faraj Al-Kahtani; "Bugün Türk sanatçısını su üzerine resim yaparken izledik. Bu benim için yeni bir sanat ilk kez görüyorum, çok beğendim. Kendisine ve herkese başarılar diliyorum" dedi.
Fuara katılan ebru sanatçısı Zehra Dinçer, "Standımız sürekli kalabalık. Çok ilgi gördük. Bu bizi çok memnun etti. Amacımız bu sanatı, yurt dışında da tanıtmaktır" dedi.

riyad-turizm-fuari-2.jpg

FUARDA KATILIMCI %16, ZİYARETÇİ %20 ARTTI

Riyad Seyahat Fuarı 2014’e katılımcılarda yüzde 18 artış görülürken, yurtiçi ve yurtdışından fuara gelen ziyaretçilerde ise yüzde 20 artış oldu. Bu yıl Katar , Mauritius , Srilanka ve Maldivler’den ilk katılım gerçekleşti. Four Seasons Hotel işbirliğinde düzenlenen
Riyad Seyahat Fuarı’na profesyonellerin yanı sıra heyecan verici ve egzotik gezi yerleri hakkında daha fazla bilgi almak isteyen meraklılar akın etti.

BANDER’ ALGRYNİ : FUAR HER YIL BÜYÜYOR
Fuarı düzenleyen ASAS Exhibitions Genel Müdürü Bander’ Algryni “2014 fuarın giderek büyüdüğünü gösterdi. Suudi vatandaşları geçtiğimiz yıllara göre daha fazla ilgi gösterdiler” dedi.

KÖRFEZ ÜLKELERİNİN TEMSİLCİLERİ KATILDI
Algryni, Riyad Seyahat Fuarı’nı 2013’te 13 bin 678 kişinin ziyaret ettiğini belirterek şunları anlattı: “Dünyanın dört bir yanından çeşitli turizm otoriteleri , oteller , havayolları ve seyahat acenteleri katılıyor. Fuarda Körfez ülkelerinin temsilcileri yer alıyor. Abu Dabi Turizm ve Kültür Kurumu, Katar Turizm Otoritesi ve Sharjah Ticaret ve Turizm Geliştirme Kurumu bunlardan bir kaçını oluşturuyor.
UZAK ÜLKELERDEN KATILIM
Asya, Okyanusya , Avrupa ve Kuzey Afrika'dan gelen katılımcılar bulunuyor. Al Muayed Tourist & Travel Agency , Arap Seyahat ve Turizm ITL Dünya ve Flyin.com gibi şirketlerin online rezervasyon sitesi temsilcileri fuarda yer aldılar.”

MUSTAFA KIRK: VERİMLİ FUAR OLDU
Farah Turizm Genel Müdürü Mustafa Kırk ; Suudilerin Türkiye olan ilgisinin giderek arttığının altını çizidi. Fuara katılan firma temsilcileri, önümüzdeki yaz döneminde Türkiye'de tatil yapmayı planlayan Suudililere Türkiye'deki turizm yerleri ve ücretleri hakkında ayrıntılı bilgi verdi. Bazı Suudililer ise şimdiden rezervasyon yaptırdığı belirtildi.
Riyad Turizm Fuarı'na katılan bazı Türk firmaları, sağlık turizmine ayrıca önem gösterdikleri görüldü. Bazı firmalar stantlarında koydukları tabelalarda "Sağlık turizmi, sizin sağlığınız bizim sağlığımız" ibaresi dikkat çekti.

TURABİ AYDIN: SAĞLIK TURİZMİNE TALEP ARTTI
Perpax Travel firması Genel Müdürü Turabi Aydın, Türkiye'deki hastanelerin kalite ve fiyat ucuzluğunun, bölgeden çok ciddi sağlık turizmi taleplerini arttırdığını aktardı. Dört süren "Riyad 2014 Seyahat Fuarı" yaz tatili öncesi Suudililerden büyük ilgi gördü.
 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.