• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 11 °C
  • Antalya 21 °C

Skal Marmara’da “Farkındalık”

Skal Marmara’da “Farkındalık”
Okan Üniversitesi Öğretim Üyesi Ahmet Orta Skal Marmara üyelerine “İletişim ve Farkındalık” atölye çalışması yaptı.

ÖZKAN ALTINTAŞ- TÜRKİYE TURİZM
İSTANBUL -
Skal Marmara Kulübü’nün Dedeman Bostancı Oteli’nde düzenlenen yemeğine katılan Okan Üniversitesi Öğretim Üyesi Ahmet Orta “İletişim ve Farkındalık” atölye çalışması nda turizmcileri “hizaya” getirdi.

skal-marmara-dedeman-1a.20140418125744.jpg
Skal Marmara üyeleri önce sıra halinde dizildiler

skal-marmara-dedeman-1.20140418125756.jpg
Sonra herkes bir kişinin yaptığı hareketi tekrarladı

İnteraktif olarak yapılan toplantıda Ahmet Orta’nın çevresine dizilen turizmciler insan davranışları, iletişim ve birbirleriyle olan bağları hissetme imkânı buldular. Ahmet Orta atölye çalışmasında bireyin “farkındalık” özelliğine sahip olmasının başarıda en büyük etken olduğunu belirtti.

skal-marmara-dedeman-13.20140418125824.jpg
Ahmet Orta, "İyi yöneticilik iletişim ve farkındalıktan geçer" dedikten sonra yapılacakları anlattı.

Bütün yatırımlar içinde en kıymetli olanı insana yapılan yatırım olduğunu söyleyen Orta, sağlıklı iletişim kurmanın kişinin ve toplumun sağlıklı iletişim ağına ulaşması demek olduğunu anlattı. Orta, turizmcilere yaptırdığı farklı hareketlerle iletişim kurmanın sırlarını anlattı. Okan Orta’nın atölye çalışmasında iletişimde yaratıcılık ve hareketlerin sosyal yaşamımıza olan katkıları ortaya konulurken, turizmciler kendilerini keşfetme imkânı buldular.

skal-marmara-dedeman-2.20140418125837.jpg
Skal Marmara Başkanı Active Turizm Satış Müdürü ZeynepYılmaz,  Genel Sekreter, Rescate Otel KoordinatörüŞule Gökirmak,Dedeman Bostancı Oteli Genel Müdürü Nadir Kadakal, Okan Üniversitesi Öğretim Üyesi Ahmet Orta

SKAL MARMARA’DA HER HAFTA BİR UZMAN KONUK

Skal Marmara Kulübü Başkanı Zeynep Yılmaz ile Yönetim Kurulu aylık yemekleri “yeme-içme” toplantısı dışına taşıyarak her toplantıya konuşmacı olarak bir uzman konuk çağırarak ve farklı etkinlik yaşatma geleneğini yine sürdürdü. Son dönemde insanlar arasında yaşanan “iletişim” sorununa farklı yaklaşımların getirildiği toplantıda bi kez “İletişim ve Farkındalık” değerlendirildi:

skal-marmara-dedeman-17.20140418125857.jpg
Dedeman Bostancı Genel Müdürü Nadir Kadakal’ın ev sahipliğinde düzenlenen yemekte Mutfak Şefi Abdullah Çelik ve ekibi

skal-marmara-dedeman-3.jpg
Hilton Kozyatağı Genel Müdürü Ergun Demiray, Dedeman Bostancı Genel Müdürü Nadir Kadakal'ı kutlayarak son dönemdeki en iyi yemeği yediğini söyledi. Cevahir Dragos Genel Müdürü Selçuk Kuttaş'ta Dedeman Grubu'ndan deneyimli eski bir F&B müdürü olarak bu görüşe katıldı.

skal-marmara-dedeman-14.20140418130225.jpg
Eller havaya... Skal Marmara için...

skal-marmara-dedeman-4.jpg

TURİZMCİLER KENDİLERİNİ KEŞFETTİ

Okan Üniversitesi Öğretim Üyesi Ahmet Orta “İletişim ve Farkındalık” atölye çalışmasında bireyin “farkındalık” özelliğine sahip olması kendisini ve toplumu sağlıklı iletişim ağına ulaştırması demek olduğunu belirterek “Bireylerin kişilik ve karakter özelliklerini bilmesi, empati kurabilmesi, yani karşı tarafı etkin bir şekilde dinleyip söylemek istediklerini doğru bir şekilde anlamlandırabilmesi sağlıklı iletişimin en önemli özelliğidir. Tüm bunları başarabilmek için de bireyin kendisinin ve çevresinin farkındalığını oluşturması gerekir” dedi.

skal-marmara-dedeman-6.20140418130252.jpg
Selam dur!

uskal-marmara-dedeman-5.jpg

BİREYİN BAŞARISINDA SAĞLIKLI İLETİŞİM ETKENDİR

Farkındalık oluşturmanın hem eğitimin hem de iletişimin önemli bir öges olduğunu söyleyen Ahmet Orta şunları anlattı: “Birey, aile ve çevre üçgeninde işbirliği ile gelişen, bireyin başarısına ve toplumun sağlıklı iletişim ve huzuruna katkı sağlayan bir değerdir. Bir toplum için elde edilebilecek önemli değerlerden birisi de saygı zeminine oturtulmuş sağlıklı iletişimdir.

skal-marmara-dedeman-12.jpg
Dilaver Doğru zoru başararak Zeynep Yılmaz'ı çok detaylı anlattı

skal-marmara-dedeman-11.jpg
Tuncay Safran Zeynep Yılmaz'ı "Aydın havası" gibi kısa anlatınca tepki aldı. "Kardeşim Zeynepanlatmakla bitmez" diyenler oldu.

DUYGU VE DÜŞÜNCELERİ PAYLAŞMAK

İletişim ve farkındalık oluşturma iç içe geçmiş iki önemli kavramdır. İnsanlar, doğal olarak çevresinde olup bitenleri öğrenmek ve anlamak, duygu ve düşüncelerini birbirlerine iletmek isterler. İletişim, insanların duygu ve düşüncelerini diğer insanlarla paylaşma sürecidir. İletişim; aynı zamanda bireyler, gruplar ve kurumlar arasında ilişki kurmayı amaçlayan bir etkileşim sürecidir. Bir başka deyişle iletişim, insanların davranışlarının açıklanmasını ve anlaşılmasını sağlayan bir araçtır. Bu iletişim ağı içerisinde yer alan farkındalık, birey ve toplum arasındaki bağı kuvvetlendirir.

skal-marmara-dedeman-7.jpg
Asya yakasının değerli otel genel müdürleri sırt sırta verdiğinde Green Park Pendik Oteli'nin Genel Müdürü Dilaver Doğru, "Yarın ne yazılacak merak ediyorum" dedi. Hilton Kozyatağı Genel Müdürü Ergun Demiray ile Dilaver Doğru sır sırta verdiler. Elite Dragos Oteli Genel Müdürü Ahmet Hamza ile Suadiye Oteli Genel Müdürü Murat Yumak sırtsırta verdi. Aslında bu iletişim mi, iletişim kopukluğu mu anlayamadık. Amas Skal Marmara sırtr sırta vermiş dediler.

skal-marmara-dedeman-21.jpg
Prince Oteli'in Genel Müdürü Tuncay Safran nazik adam... Maşukiye'den gelen Önrder Sıkıcıoğlu'nu "Kusura bakmla sana sırtımı döndüm" dedi.

skal-marmara-dedeman-8.jpg

skal-marmara-dedeman-9.jpg
Bu kadro ne olacak diye bekliyor?


TOPLUMU EĞİTMEDEN KALKINMAK MÜMKÜN DEĞİLDİR

Sonuç olarak “insan yetiştirme politikası”nı oluşturmak bizi, yönetmeye talip olanların en asli ve en önemli işidir. Gelecek nesillerini planlamayan ve kendince ideal insan yetiştiremeyen toplumlar iktisaden ilerleseler dahi ayakta kalamazlar. Bütün yatırımlar içinde en kıymetli olanı insana yapılan yatırımdır. Okuyan, araştıran, değer veren, düşünen, iletişim kuran ve çok çalışan nesiller tek kurtuluş reçetemizdir. Bireyi ve toplumu eğitmeden kalkınmak da mümkün değildir. "

skal-marmara-dedeman-19.jpg
Dedeman Bostancı Genel Müdürü Nadir Kadakal, iske Dedeman'cı Cevahir Dragos Müdürü Selçuk Kuttaş ile Skal Marmara yemeğinde buluştu.İki usta genel müdürün yanında Özkan Altıntaş vardı.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.