• BIST 9508.43
  • Altın 2491.482
  • Dolar 32.6
  • Euro 34.8095
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 23 °C
  • Antalya 22 °C

Dosso Dossi'de hedef dünya

Dosso Dossi'de hedef dünya
Dosso Dossi Grubu 250 milyon dolar harcamayla 5 yılda 5 yıldızlı 5 otel ve dünya markası olmak” hedefiyle turizme girdi.

ÖZKAN ALTINTAŞ- TÜRKİYE TURİZM
İSTANBUL
- Türkiye’nin en büyük Moda gösterisini Adriana Lima gibi ünlü mankenlerin katılımıyla düzenleyerek her yıl 30’a yakın ülkeden 10 bin kişiyi Türkiye’de ağırlayan Dosso Dossi “250 milyon dolar harcamayla 5 yılda 5 yıldızlı 5 otel ve dünya markası olmak” hedefiyle turizme girdi.

dosso-dossi-eraslan-1a.jpg

Sutanahmet'te Dosso Dossi Hotels Old City’yin hizmete açılışında Dosso Dossi Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Eraslan, Yönetim Kurulu Üyeleri Bülent Eraslan ve Otel Genel Müdürü Muhammed Cüntay geleceğe yönelik yatırım projelerini açıkladılar.

dosso-dossi-eraslan-3.jpg

250 MİLYON DOLARLIK YATIRIM PLANLIYORUZ

Organizasyonda Rusya, Ukrayna, Hong Kong ve Romanya gibi 30'a yakın ülkenin alım heyetlerini Türk tekstilcilerle buluşturarak milyonlarca dolarlık iş görüşmeleri yapılmasını sağlayan Dosso Dossi Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Eraslan, “İlk otelimiz Dosso Dossi Hotels Old City, Sultanahmet’te hizmete girdi. Otel grubumuz için toplam, 250 milyon dolarlık bir yatırım planlıyoruz” dedi.

dosso-dossi-eraslan-1.jpg

20 ÜNLÜ RESSSAMIN ADININ PATENTİNİ ALDIM

Uzun yıllar İtalya’ya yaşadığını belirten Hikmet Eraslan "Dosso Dossi gibi ünlü 20 ressam adının patentini aldım. Keşke Hilton, Valentino’nun sahibi Türk olsaydı diye düşünüyorum. Dosso Dossi Rönesans döneminde yenilikçi bir İtalyan ressamıdır. Dosso Dossi’nin adını verdiğimiz otellerde Türk ressamlarının eserlerinin tanıtımını yapacağız. Yenilikçi ressam Dosso Dossi ile yenilikçi yatırımcı Hikmet Eraslan konseptini sunuyoruz" dedi.

dosso-dossi-eraslan-6.jpg

TÜRK TEKSTİLİNİ DÜNYAYA PAZARLIYORUZ

Yılda iki kez Ocak ve Haziran aylarında düzenlediği moda gösterisiyle geliştirdiği “iş tatili” modeliyle Türk tekstilini dünyaya pazarlayan Türk tekstil markalarını doğu bloku ülkeleri başta olmak üzere dünyaya pazarlayan Dosso Dossi Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Eraslan, grubun ilk oteli 200 yataklı Dosso Dossi Hotels Old City’yi hizmete açtı. Hikmet Eraslan, tekstilde elde ettikleri başarıyı turizme taşımayı hedeflediklerini belirtti.

dosso-dossi-eraslan-9.jpg

HEDEFİMİZ TURİZMDE BİR NUMARA OLMAKTIR

Hikmet Eraslan, yılda iki kez yaz ve kış olmak üzere Ocak, Haziran aylarında düzenledikleri Dosso Dossi Fashion Show’u yapmaları için yurtdışındaki ülkelerden teklif geldiğini belirterek şunları söyledi: “Biz bu gösteri için yaptığımız 5 milyon dolarlık harcamayı başka ülkede yapmak istemiyoruz. Türkiye’ye katkımız olmalıdır. Gösteri zamanında sadece Rusya’dan 5 bin kişi geliyor. Uçaklar ve oteller doluyor. Türkiye’nin reklâmını yapıyoruz ve getirdiğimiz Adriana Lima gibi ünlü mankenleri dünya TV’lerine çıkarıp“Merhaba Türkiye” dedirtiyoruz. En büyük tanıtımı ise yaklaşık 10 bin kişiye ulaşan getirdiğimiz müşterilerle yapıyoruz. Bu işi bilerek yapan ve dünyada model olarak tekiz. Modada bir numara olduk, otel turizminde hedefimiz bir numara olmaktır.”

dosso-dossi-eraslan-7.jpg

DOSSO DOSSİ OLD CİTY 50 MİLYON DOLAR

Hikmet Eraslan şöyle devam etti: “Yurt dışında yaklaşık 30 ülkede çok ciddi bir kitlemiz var. Bu insanları her yıl iki kez Antalya’da ağırlıyoruz. Bu güven ve iş birliğinden cesaret alarak turizme adım attık. Yatırımlarımızı tamamen öz kaynaklarımızla finanse ediyoruz. Mülkiyeti ve işletmeleri de bize ait olacak. Mevcut pastadan pay almak yerine pastayı büyütmek istiyoruz. İlk otelimizi İstanbul’un en yüksel doluluk oranına sahip yeri olan Sultanahmet’te açtık. Yaklaşık 50 milyon dolarlık bir yatırım maliyeti olan bu otelimizin ardından ikinci otelimiz Dosso Dossi Hotels Downtown’ı Vatan Caddesi üzerinde açacağız. Planlanan üçüncü ve dördüncü otellerimiz ise Sefaköy’deki Dosso Dossi Airport Hotel & Convention Center olacak. Bu kompleks içerisinde iki farklı otel bir arada olacak. Beşinci tesisimiz olacak olan Dosso Dossi Hotels Midtown ise Yenikapı bölgesinde hemen Marmaray İstasyonu’nun yanında olacak.”

dosso-dossi-eraslan-5.jpg

DOSSO DOSSİ DÜNYA OTEL ZİNCİRİ OLACAK

Dosso Dossi Turizm Gurubu bünyesinde yatırımların tamamlanmasıyla yaklaşık bin kişiye istihdam sağlanacağını belirten Hikmet Eraslan, “Otel yatırımlarımızda yabancı zincirleri tercih etmek yerine kendi otel grubumuzu dünyaca ünlü bir zincir haline getirmeyi hedefledik. Yatırımlarımızda 5 otelle kalmayacağız. Hedefimiz başka ülkelerde ve Anadolu’da yeni oteller yapmaktır. Yurtdışı yatırımlarımız için Moskova ve Bükreş’te şehir otelleri konusunu araştırıyoruz. En büyük hedefimiz Dosso Dossi otellerini dünya markası yapmaktır. Dosso Dossi Fashion Show için Türkiye’ye getirdiğimiz dünyanın ünlü mankenlerini kendi otellerimizde ağırlayacağız.”

dosso-dossi-eraslan-1c.jpg

SULTANAHMET’TE ÇOCUK DOSTU OTEL

Hikmet Eraslan, 5 yıl içinde yaklaşık 250 milyon dolarlık yatırım ile 5 oteli hizmete açacaklarını ve her otelin farklı teması olacağını söyledi. Hikmet Eraslan, Sultanahmet’teki Dosso Dossi Hotels Old City’in çocuk dostu otel olacağını belirterek “İlk kez uygulanan bu model ile çocuklu misafirler hedefliyoruz. Sultanahmet’teki tarihi yarımadanın ilk 5 yıldızlı ve 93 odalı en büyük otelidir. Sultanahmet’te oda sayısı yüksek otel yoktu” dedi.
Hikmet Eraslan, ikinci otel Dosso Dossi Hotels Downtown’ın sporcu misafirlerimize ve gruplarına özel hizmetleri, özel odaları ve özel katı bulunacağını bildirdi. Üçüncü otel Dosso Dossi Airport Hotel & Convention Center’ın ise düğün ve balayı konseptiyle ön plâna çıkacağını belirtirtti.

dosso-dossi-eraslan-11.jpg

MUHAMMED CÜNTAY: TURİZMDE İHTİYACA CEVAP VERİYORUZ

Dosso Dossi Oteli Genel Müdürü Muhammed Cüntay, yatırım bölgelerinde lokasyonun, turizmcinin, acentanın, misafirlerin durumuna baktıklarını belirterek “Sultanahmet’te yer bulma sıkıntısı vardı. Bu nedenle oda sayısı çok olan büyük bir tesis yaptık. İstanbul’un en eski tarihi merkezinde olması ve tarihi eserlerin yürüme mesafesinde olması önemli bir özelliktir”dedi.

dosso-dossi-sultanahmet-3.jpg

DOSSO DOSSI HOTELS OLD CITY

İstanbul’un en eski tarihi merkezi Sultanahmet’te; Ayasofya Cami, Yerebatan Sarnıcı, Sultanahmet Cami, Topkapı Sarayı ve Kapalı Çarşı gibi turistik noktalara yürüme mesafesinde bulunan Dosso Dossi Hotels Old City, şık dekorasyonun yanı sıra; oda tipleri, gerek turistlere gerekse iş adamlarına sunulan imkanlar, etkinlik ve hizmetlerin yanı sıra “çocuk dostu otel” olmasıyla da ön plana çıkıyor.

dosso-dossi-sultanahmet-2.jpg

Mart ayında açılmasına rağmen kısa sürede yüksek bir doluluk oranına ulaşan otel, şehir otelciliğinde bir ilke imza atarak “çocuklara özel hizmetleri”yle de iddialı.
Özellikle çocuklu misafirlerin de kendilerini rahat hissedebilmesi için her türlü ayrıntının düşünüldü. Toplam 200 yataklı otelde, çocuklara özel sunulan bazı hizmetler şöyle; bebek yatağı, çocuklara özel nevresim takımları, aile odalarında çocuk oyun masası ve mama sandalyesi, sürpriz hediyeler, uyku saatine göre süt, meyveli yoğurt ve meyve ikramı, bebek arabası servisi, çocuk menüleri, özel çizgi sinema gösterimi ve bebek bakıcısı…

dosso-dossi-eraslan-8.jpg

ÇOCUK MENÜLERİ

Bu konseptle çocuklu ailelerin tatillerini kolaylaştırmaya çalıştıklarını söyleyen Eraslan, “Yurtiçinde ve yurtdışında eşiyle ve çocuğuyla otelimize gelen misafirlerimiz, oldukça ağır valizleriyle geliyorlar. Bunların büyük kısmını çocuklarıyla ilgili eşyalar oluşturuyor. Biz bu valizleri hafifletmeye çalışıyoruz. Mesela, bize önceden haber veren misafirlerimize bebek arabası tahsis ediyoruz.

dosso-dossi-eraslan-12.jpg

Bunun yanında, müşterilerimize otelimize adım attıkları anda sadece çocuklarıyla ilgilenecek bir misafir ilişkileri elemanımız mevcut. Çocukları karşılayıp hediyeler veriyoruz. Biz misafirlerimize çocuklarının saat kaçta uyuduğunu öğrenerek uyku saatinden bir yarım saat önce onlara ne istedikleriniz soruyoruz. Bu soruları sormamızın sebebi, her çocuğun uyumadan önce yediği yemekleri onlara ulaştırmak. Ayrıca kahvaltı ve yemeklerde sağlıklı çocuk menüleri ve çocuk büfesi hazırlıyoruz” dedi.

dosso-dossi-sultanahmet-1.jpg

93 odalı otelde, 3 toplantı salonu, ana restoran, masaj odaları, hamam, sauna ve buhar odasından oluşan SPA ve spor salonu bulunuyor.

İLK BEŞ YILDA PLANLANAN OTEL YATIRIMLARI

dosso-dossi-sultanahmet-3a.jpg

Dosso Dossi Hotels Old City Sultanahmet

93 Oda / 200 yatak / Açılış Tarihi : Mart 2014

dosso-dossi-vatan.jpg

Dosso Dossi Hotels Downtown Vatan Avenue

157 Oda / 328 yatak / Açılış Tarihi : Kasım 2014

dosso-dossi-airport.jpg

Dosso Dossi Hotels Airport Hotel & Convention Center

200 Oda / 450 yatak / Açılış Tarihi : Nisan 2016

dosso-dossi-airport2.jpg

Dosso Dossi Hotels Airport Hotel & Convention Center

150 Oda / 320 yatak / Açılış Tarihi : Nisan 2016

dosso-dossi-airport4.jpg

Dosso Dossi Hotels Midtown Yenikapı

100 Oda / 220 yatak / Açılış Tarihi : Mart 2017

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.