• BIST 9129.9
  • Altın 2324.276
  • Dolar 32.361
  • Euro 34.9529
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C
  • Antalya 17 °C

THY Vnukova'ya taşındı kâr etti

THY Vnukova'ya taşındı kâr etti
THY Rusya Genel Müdürü Mefail Deribaş, Moskova’da Vnukovo Havaalanı’na taşınmalarıyla her gün yaklaşık 10 ton yakıtı tasarruf ettiklerini söyledi

MOSKOVA - Türk Hava Yolları (THY) Rusya Genel Müdürü Mefail Deribaş, Moskova'da tüm uçuşların uluslar arası Vnukovo Havaalanı'na Transfer edilmesi sayesinde her gün yaklaşık 10 ton yakıtı tasarruf ettiklerini belirtti.
Rus hava taşımacılığı Haber portalı Ato.ru'ya konuşan Deribaş, Rusya'dan 1 milyon olarak belirlenen hedef yolcu sayısına ulaşacaklarını söyledi. THY'in Vnukovo'ya geçişini "Önemli olay" olarak değerlendiren Deribaş, Moskova dışında Rusya'nın 7 kentine daha seferlerinin olduğunu hatırlayarak, "Bu yıl başlıca hedefimiz, 1 milyon yolcuya ulaşmak. Ancak bu rakamı geçeceğimize inanıyorum." dedi.
Vnukovo sayesinde Moskova'ya yönelik yolcu sayısının geçen yıllara kıyaslandığında 140 bin arttığına dikkat çeken THY Rusya Genel Müdürü, "Şeremetyovo Havaalanı ile kıyaslamada, uçuşa göre Vnukovo 10 dakika daha yakın. Dolayısıyla genel olarak her gün 10 tona yakın yakıt tasarruf ediyoruz." şeklinde konuştu.

ST.PETERSBURG'A GÜNDE 2 KERE SEFER YAPMAK İSTİYORUZ
Rusya'nın en büyük havayolu şirketlerinden UTair'le işbirliği anlaşmasının önemine işaret eden Deribaş, söz konusu şirketin Vnukovo Havaalanı'nın ana uçak taşımacılık kurumu olduğunu da belirtti. Rusya'nın Tataristan havayolu şirketiyle de anlaşma imzaladıklarını kaydeden Deribaş, S7 Airlines ve Ural Havayolu ve Rossiya gibi Rus havayolu kurumlarıyla da işbirliği anlaşması yapmaya hazırlandıklarını belirtti.
St.Petersburg kentine daha fazla talebin olduğunu ifade eden Deribaş, "St.Petersburg Rusya'da en yaygın turist güzergahı. Fakat ne yazık ki hükümetler arası sözleşmelerde yer alan sınırlamalar yüzünden bu güzergahta arzu ettiğimiz sonuçlara ulaşamıyoruz. Haftada İstanbul-St.Petersburg arasında 4 sefer var. THY günde 2 sefer yapabilir." dedi. Deribaş, konuyla ilgili Nisan ayında Türk ve Rus ilgili merciler arasında yapılan görüşmelerden istedikleri sonucun alınmadığını da vurguladı.
Rus resmi havayolu şirketi Aeroflot'la olan anlaşmayı hatırlatan THY Rusya Genel Müdürü, "Bu anlaşmaya göre, iki kurum da haftada İstanbul-Moskova ve Antalya-Moskova güzergahlarında 35'er sefer yapabilir. Ama biz haftada 49'ar sefer yapabiliriz. Henüz bize böyle bir izin çıkmadı, Aeroflot da şu anda sözleşmenin şartlarını değiştirmeye hazır değil." şeklinde konuştu.

ANLAŞMA SAĞLANIRSA, YAKINDA 2-3 GÜZERGAH DAHA AÇARIZ
Rusya'da kendilerinin istediği güzergaha sefer başlatmaktan yana olduklarını belirten Deribaş, "Rus merciler genelde güzergah sayısının artırılmasına itiraz etmiyor. Fakat, çeşitli nedenlerden dolayı bize o kadar cazip olmayan güzergahları öneriyorlar. Eğer anlaşma sağlanırsa bu durumda bize daha cazip olan güzergahlara izin alırız. Dolayısıyla yakın zamanda 2-3 güzergah daha açarız." dedi.
Kargo taşımacılığıyla ilgili Rusya'da henüz istedikleri sonuca ulaşamadıklarını belirten Deribaş 2-3 yıl içinde bu taşımacılıkta çalışmalarını artıracaklarını kaydetti. Deribaş, Vnukovo Havaalanı'na Rusya ve Türkiye arasında Basitleştirilmiş Gümrük Hattı (BGH) sisteminin faaliyet gösterdiğini de hatırlatarak, "Biz de bu anlaşmadan kazançlı çıkmayı düşünüyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.